Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018

  • Μαρτυρία επιζώντα στο Μάτι: Πραγματοποιήσαμε ανάνηψη σε αναίσθητο βρέφος . Ολοένα και περισσότερες συνταρακτικές ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας από όσους επιβίωσαν από την πύρινη λαίλαπα που μετέτρεψε σε μόλις λίγα λεπτά το Μάτι σε στάχτη και αποκαΐδια. 
  • Νεκρός ο Λεωνίδας Πλυμάκης από τη φωτιά στο Μάτι. Ταυτοποιήθηκε η σορός του. Νεκρός είναι ο 74χρονος Λεωνίδας Πλυμάκης ο οποίος αγνοείτο από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, όταν η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης, πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος και κατέκαψε το Μάτι. 
  • Φωτιά στο Μάτι: Νέο βίντεο από το σημείο της τραγωδίας (βίντεο). Ένα νέο βίντεο που απεικονίζει τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Μάτι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς είδε το φως της δημοσιότητας. 
  • Νεκρή η Χρύσα Σπηλιώτη από τη φωτιά στο Μάτι. Ταυτοποιήθηκε η σορός της. Νεκρή είναι η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη που αγνοούνταν από τη Δευτέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. 
  • Επίσημη ενημέρωση: 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι. Στους 25 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Κόσμος

  • Πούτιν: Το ρωσικό Ναυτικό θα ενισχυθεί με 26 πλοία το 2018. Τέσσερα από τα νέα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους τύπου Kalibr, τεχνολογίας κρουζ, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος. 
  • Δολοφονήθηκε ο πρώην δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. .
  • Ελεύθερη η νεαρή Παλαιστίνια που χαστούκισε ισραηλινό στρατιώτη. Η Άχεντ Ταμίμι συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία 16 ετών, λίγες ημέρες αφού βίντεο που τη δείχνει να χτυπά δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έγινε viral στο διαδίκτυο. Αποτελεί σύμβολο γενναιότητας για τους Παλαιστίνιους, αλλά στο Ισραήλ θεωρείται παράδειγμα του μίσους που υπάρχει ανάμεσα στις δύο κοινότητες. 
  • Ερντογάν: Η Τουρκία δεν υποχωρεί παρά τις απειλές Τραμπ. Οι ΗΠΑ θα χάσουν έναν ισχυρό και ειλικρινή εταίρο εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στον απόηχο των απειλών της Ουάσιγκτον για κυρώσεις λόγω της κράτησης Μπράνσον. Προειδοποίησε επίσης πως η Άγκυρα θα προσφύγει σε διαιτησία εάν οι ΗΠΑ δεν πουλήσουν τα μαχητικά F-35, όπως έχει συμφωνηθεί. 
  • Πέντε νεκροί και 17 αγνοούμενοι από την τεράστια φωτιά στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά έχει κάψει σχεδόν 340.000 στρέμματα γης και περισσότερα από 500 κτήρια. Μαίνεται ανεξέλεγκτη από την Δευτέρα παρά τον αγώνα τριών και πλέον χιλιάδων πυροσβεστών. 

Πολιτική

  • Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ από την παραδοχή Κουρουμπλή για νεκρούς. Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τεράστιες ευθύνες που απορρέουν από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στην έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής το βράδυ της Δευτέρας φάνηκε να μη γνωρίζει ή απέκρυψε την ύπαρξη νεκρών. 
  • Reuters: Για τους πυρόπληκτους οι δηλώσεις του Τσίπρα σημαίνουν λίγα. Σε τηλεγράφημά του το διεθνές πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατηγορούνται γιατί δεν ζητήθηκε συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στην νεότερη ελληνική ιστορία, ενώ αναφέρεται και στην ενημέρωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρες χωρίς αναφορά σε θύματα. 
  • Κουρουμπλής: Είχα πληροφορία για πρώτο νεκρό, αλλά δεν την θεώρησα ασφαλή. Έχει αποδειχτεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έπαιζε θέατρο» το βράδυ της Δευτέρας διότι «γνώριζε για τους νεκρούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως προκειμένου να στηθεί το «σόου» αποσπάστηκαν επιτελείς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων. 
  • Ντόμινο παραιτήσεων αντιδημάρχων στον Μαραθώνα μετά τη φωτιά. Δύο αντιδήμαρχοι έχουν παραιτηθεί σε διάστημα λίγων ωρών. Πρόκειται για τους πρώτους αξιωματούχους που παραιτούνται μετά την τραγωδία. 
  • «Βελούδινη» απομάκρυνση Καπάκη σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η αποχώρηση του κ. Καπάκη αναμένεται να γίνει «μαλακά», στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιοργάνωσης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και αφού «καταλαγιάσει το θυμικό», σύμφωνα με πληροφορίες. 

Οικονομία

  • Αναβάθμιση της Κύπρου από την Moody's. Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά μία βαθμίδα, από «ΒΑ3» σε «ΒΑ2». 
  • Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,9 δισεκ. ευρώ. Το ανώτατο όριο του ELA διαμορφώνεται πλέον στα 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  • Το Facebook έχασε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια μέσα σε λίγα λεπτά. Οι δυσοίωνες προβλέψεις του Facebook για τα έσοδα του έτους προκάλεσαν μια από τις μεγαλύτερες πτώσης μετοχής στην νεότερη ιστορία της Γουόλ Στριτ. 
  • Ο Ντράγκι κλείνει το παράθυρο για ένταξη της Ελλάδας στο QE. Χωρίς την ειδική προστασία που παρέχει το Μνημόνιο τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα αγορών, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Αττική. 
  • Η Κίνα δείχνει τη δύναμής της βυθίζοντας συμφωνία $44 δισεκατομμυρίων. Η απόφαση του Πεκίνου να μην εγκρίνει την συμφωνία στον χώρο των τσιπ κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσει το κλίμα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εν μέσω της σινο-αμερικανικής εμπορικής διαμάχης. 

Αθλητισμός

  • Διαψεύδει την πρόταση για Κολοβέτσιο ο Παναθηναϊκός. Από τον Παναθηναϊκό έλεγαν πως ουδέποτε έχει φτάσει πρόταση από την Τραμπζονσπόρ για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου