Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Εξαλλος Ιβανόφ πέταξε έξω Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και κάνει διάγγελμα

Στον αέρα η συμφωνία! 

Είναι έτσι τα πράγματα ή οι Σκοπιανοί παίζουν θέατρο για να φαίνονται ότι είναι οι χαμένοι από την συμφωνία;
Εξαλλος Ιβανόφ πέταξε έξω Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και κάνει διάγγελμαΠόλεμος άνευ όρων και ορίων έχει ξεσπάσει πλέον στα Σκόπια με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα για το «Βόρεια Μακεδονία». Η εκπεφρασμένη αντίθεση του προέδρου Ιβανόφ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος ουσιαστικά πέταξε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τους δύο καθώς μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε μαζί τους.
Ο Ιβανόφ ρώτησε αν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα κι όταν τους απάντησαν «ναι» τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση μαζί τους.
O Πρόεδρος δεν δέχθηκε να συνεχιστεί η ενημέρωση επί της συμφωνίας και πλέον είναι θέμα ωρών το διάγγελμα που θα απευθύνει στο λαό των Σκοπίων.
Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης η συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 διήρκησε ελάχιστα λεπτά και αυτό γιατί ο Πρόεδρος των Σκοπίων διέκοψε την σύσκεψη μόλις ενημεώθηκε πως η συμφωνία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αλλαγής.

Λίγα λεπτά μετά την συνάντηση το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι πολίτες της χώρας επιτέλους έχουν μία ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αποτρέψει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το Μακεδονικό μέλλον».Αντίδραση

Ο Σκοπιανός πρόεδρος έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που περιλαμβάνει erga omnes καθώς ανήκει στην πλευρά των σκληροπυρηνικών της χώρας του όπου μαζί με το VMRO θα σηκώσουν το επόμενο διάστημα τη σημαία της αντίδρασης κατά της πολιτικής Ζάεφ.
Το παιχνίδι στη γειτονική χώρα θα παιχτεί σε επικοινωνιακό επίπεδο, κατά πόσο δηλαδή θα πειστεί ο λαός να αποδεχθεί τη συμφωνία. Σε πολιτικό επίπεδο το αντιπολιτευτικό εθνικιστικό κόμμα VMRO έχει ακόμη μεγάλη ισχύ, άλλωστε ήταν πρώτο στις εκλογές αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κυβέρνηση.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου