Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Εξαλλος Ιβανόφ πέταξε έξω Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και κάνει διάγγελμα

Στον αέρα η συμφωνία! 

Είναι έτσι τα πράγματα ή οι Σκοπιανοί παίζουν θέατρο για να φαίνονται ότι είναι οι χαμένοι από την συμφωνία;
Εξαλλος Ιβανόφ πέταξε έξω Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και κάνει διάγγελμαΠόλεμος άνευ όρων και ορίων έχει ξεσπάσει πλέον στα Σκόπια με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα για το «Βόρεια Μακεδονία». Η εκπεφρασμένη αντίθεση του προέδρου Ιβανόφ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος ουσιαστικά πέταξε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τους δύο καθώς μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε μαζί τους.
Ο Ιβανόφ ρώτησε αν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα κι όταν τους απάντησαν «ναι» τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση μαζί τους.
O Πρόεδρος δεν δέχθηκε να συνεχιστεί η ενημέρωση επί της συμφωνίας και πλέον είναι θέμα ωρών το διάγγελμα που θα απευθύνει στο λαό των Σκοπίων.
Όπως μεταδίδουν Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης η συνάντηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 διήρκησε ελάχιστα λεπτά και αυτό γιατί ο Πρόεδρος των Σκοπίων διέκοψε την σύσκεψη μόλις ενημεώθηκε πως η συμφωνία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αλλαγής.

Λίγα λεπτά μετά την συνάντηση το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι πολίτες της χώρας επιτέλους έχουν μία ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αποτρέψει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το Μακεδονικό μέλλον».Αντίδραση

Ο Σκοπιανός πρόεδρος έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που περιλαμβάνει erga omnes καθώς ανήκει στην πλευρά των σκληροπυρηνικών της χώρας του όπου μαζί με το VMRO θα σηκώσουν το επόμενο διάστημα τη σημαία της αντίδρασης κατά της πολιτικής Ζάεφ.
Το παιχνίδι στη γειτονική χώρα θα παιχτεί σε επικοινωνιακό επίπεδο, κατά πόσο δηλαδή θα πειστεί ο λαός να αποδεχθεί τη συμφωνία. Σε πολιτικό επίπεδο το αντιπολιτευτικό εθνικιστικό κόμμα VMRO έχει ακόμη μεγάλη ισχύ, άλλωστε ήταν πρώτο στις εκλογές αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κυβέρνηση.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου