Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Aμεση Ανάλυση: Η συμφωνία με μια ματιά - Μία γρήγορη αποτίμηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2018Αντίθετα από τους πανηγυρισμούς για το «τέλος των Μνημονίων», όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία ενός ακόμα (Τέταρτου) Μνημονίου είναι στη θέση τους.  Τα προνομοθετημένα δημοσιονομικά μέτρα (συντάξεις και αφορολόγητο), οι διαρθρωτικές αλλαγές που δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε, η αιρεσιμότητα (για την επιστροφή των κερδών από ANFA και SMP), η φθηνή χρηματοδότηση (δόση πολύ μεγαλύτερη από τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες) οι αυστηροί έλεγχοι κάθε τρεις μήνες.
Τα μέτρα για το χρέος είναι θετικά – ιδίως η δεκαετής παράταση της περιόδου χάριτος – και καθιστούν το χρέος μας βιώσιμο ως το 2032.  Μετά … οψόμεθα.  Όμως, ούτε «γαλλικό κλειδί», ούτε σφραγίδα βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα βοηθούσαν πολύ την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Θετική είναι και η ενίσχυση του «μαξιλαριού ρευστότητας» πέραν του αναμενομένου.  Όμως ανεξαρτήτως του ύψους των πόρων του «μαξιλαριού», οι πόροι αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.  Την επόμενη διετία η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει χρηματοδότηση των αναγκών της από τις αγορές με λογικά επιτόκια.  Αυτό θα είναι επιτυχία και όχι η εξάντληση των πόρων του μαξιλαριού που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική έκθεσή στις αγορές χωρίς καμία προστασία στο τέλος της διετίας.
*Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι καθηγητής στο  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου