Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Aμεση Ανάλυση: Η συμφωνία με μια ματιά - Μία γρήγορη αποτίμηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2018Αντίθετα από τους πανηγυρισμούς για το «τέλος των Μνημονίων», όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία ενός ακόμα (Τέταρτου) Μνημονίου είναι στη θέση τους.  Τα προνομοθετημένα δημοσιονομικά μέτρα (συντάξεις και αφορολόγητο), οι διαρθρωτικές αλλαγές που δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε, η αιρεσιμότητα (για την επιστροφή των κερδών από ANFA και SMP), η φθηνή χρηματοδότηση (δόση πολύ μεγαλύτερη από τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες) οι αυστηροί έλεγχοι κάθε τρεις μήνες.
Τα μέτρα για το χρέος είναι θετικά – ιδίως η δεκαετής παράταση της περιόδου χάριτος – και καθιστούν το χρέος μας βιώσιμο ως το 2032.  Μετά … οψόμεθα.  Όμως, ούτε «γαλλικό κλειδί», ούτε σφραγίδα βιωσιμότητας από το ΔΝΤ που θα βοηθούσαν πολύ την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Θετική είναι και η ενίσχυση του «μαξιλαριού ρευστότητας» πέραν του αναμενομένου.  Όμως ανεξαρτήτως του ύψους των πόρων του «μαξιλαριού», οι πόροι αυτοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.  Την επόμενη διετία η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει χρηματοδότηση των αναγκών της από τις αγορές με λογικά επιτόκια.  Αυτό θα είναι επιτυχία και όχι η εξάντληση των πόρων του μαξιλαριού που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική έκθεσή στις αγορές χωρίς καμία προστασία στο τέλος της διετίας.
*Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι καθηγητής στο  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου