Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η Ουρουγουάη με σκόρερ τον Καβάνι έστειλε τον Ρονάλντο στο σπίτι του

Νωρίτερα η Γαλλία έστειλε το Μέσι και την Αργεντινή σπίτι τους με 4-3

Η Ουρουγουάη με σκόρερ τον Καβάνι έστειλε τον Ρονάλντο στο σπίτι του Με δύο γκολ του Εντισον Καβάνι η Ουρουγουάη νίκησε στο Σότσι την Πορτογαλία 2-1 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ. Ετσι, στις 6 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Η Ουρουγουάη σημείωσε την 4η συνεχή νίκη της στη διοργάνωση, ενώ η άμυνά της δέχθηκε και το πρώτο τέρμα στα γήπεδα της Ρωσίας. Να σημειώσουμε ότι ο Καβάνι αποχώρησε με μυικό τραυματισμό στο 74' και μάλιστα αυτός που τον βοήθησε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο.  

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι Φερνάντο Σάντος και Όσκαρ Ταμπάρες. Ο Σάντος χρησιμοποίησε από την αρχή τον Μπερνάντο Σίλβα τον Ρικάρντο Περέιρα και τον Γκονζάλο Γκουέντες, στη θέση των Άντρε Σίλβα, Ρικάρντο Κουαρέσμα και Σέντρικ Σοάρες. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς κατά της Ρωσίας, η Ουρουγουάη παρατάχθηκε με τον Χοσέ Χιμένες στη σύνθεσή της αντί του Σεμπάστιαν Κοάτες.
Η Πορτογαλία είχε βέβαια ως μεγάλο όπλο στη σύνθεσή της τον Ρονάλτο (38ος αγώνας του σε τελική φάση μουντιάλ και EURO) και η Ουρουγουάη τους Καβάνι και Σουάρες. Ο πρώτος δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα στον αγώνα, αφού ήταν καλά κλεισμένος από τους αντιπάλους τους σε αντίθεση με τους δύο Ουρουγουανούς που είχαν αρκετά... κέφια.

Η Ουρουγουάη ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στον αγώνα, χάρη στους δύο μεγάλους αστέρες της, Σουάρες και Καβάνι. Στο 7ο λεπτό μόλις ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε στην αντεπίθεση την μπάλα στον συμπαίκτη του και επιθετικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και τον βρήκε με τη σειρά τυ μέσα στην περιοχή ακάλυπτο για να νικήσει με κεφαλιά (ίσως βρήκε και στον ώμο του) τον Ρούϊ Πατρίτσιο.
Η Πορτογαλία πήρε την κατοχή της μπάλας στο διάστημα αυτό, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Λατινοαμερικανών, ενώ με ξαφνικές αντεπιθέσεις, απειλούσε να σκοράρει και πάλι. Έτσι στο 27΄ σε φάουλ που εκτέλεσε ο Σουάρες λίγο έξω από την περιοχή, ο Ρούϊ Πατρίτσιο με εκπληκτική εκτίναξη έδιωξε την μπάλα με το αριστερό χέρι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Πορτογαλία είχε υπέρ της 60%-40% την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού το μεγάλο της αστέρι (Ρονάλτο) δεν βρήκε διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα.

Στο β' μέρος η Πορτογαλία κατάφερε στο 55΄ να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Πέπε μέσα στην μικρή περιοχή από σέντρα του Γκερέιρο και ισοφάρισε σε 1-1, με την άμυνα της Ουρουγουάης να δέχεται το πρώτο τέρμα της στο μουντιάλ. Πάντως οι Πορτογάλοι δεν χάρηκαν για πολύ την ισοφάριση, αφού στο 62΄ ο Καβάνι χτύπησε και πάλι. Μετά από μεταβίβαση του Μπεντανκούρ ο Καβάνι έπιασε το δεξί σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Ρούϊ Πατρίτσιο.

Στο 70΄ η Πορτογαλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα μέσα από την περιοχή, ενώ λίγο αργότερα (74΄) ο Καβάνι αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πίεσε για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρει και μοιραία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)
Κίτρινες κάρτες: 90'+3' Ρονάλντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου