Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΠΓΔΜ-Αλβανία: Συμφωνία με αστερίσκους για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών στα τέλη του 2019

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία περί το τέλος του 2019, αν και οι δύο χώρες εμφανίσουν αρκετή πρόοδο ως προς τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα δεύτερη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρουν ότι ενέκριναν την συμφωνία της Τρίτης μεταξύ των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να εξετάσουν την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι δύο χώρες τον Ιούνιο 2019 και να αρχίσουν συνομιλίες στο τέλος του έτους.
Αν και το θέμα δεν συζητήθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η ανακοίνωση επικυρώνει την συναίνεση μεταξύ των κυβερνήσεων της Ενωσης να διατηρηθούν οι ελπίδες ένταξης για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, αλλά να ζητηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πριν από την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούσαν να υπάρξει περισσότερη πρόοδος, παρά την υποστήριξη των 25 χωρών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια και τα Τίρανα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου