Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Χάρη Λαλάκο

 Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2018

Συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Washington κ. Λαλάκο.
Στη συνάντηση που έγινε στη Βοστώνη εγινε παρουσία του Γενικού Προξένου κ. Ευθυμίου υπήρξε ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού και καλύτερη συνεργασία σε διάφορα θέματα πολιτιστικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας αποτελείτο από 6 μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Καυκά.  Συμετείχαν ακόμα οι: Δρ Αθανάσιος Καραγιώργος Α'' Αντιπρόεδρος, Όλγα Φώτου Γενική Γραμματέας, Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου Β'' Γραμματέας Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Ταμίας και Μενέλαος Σωτήρη μέλος.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε”τα τελευταία χρόνια η συνεργασία από την πλευρά της Ελλάδας είναι λίγη έως καθόλου. Μόνο σε φιλότιμες προσπάθειες του Ελληνικού Προξενείου περιορίζεται η συνεργασία μας”.

Η Ομοσπονδία ζήτησε να γίνει συνεργασία για αναβάθμιση των σχέσεων. Στη συνέχεια έγινε πρόταση από την Ομοσπονδία να έχει συμπαράσταση για να βρεθεί ο αερομεταφορέας που θα μπορούσε να συνδέσει αεροπορικώς με απ' ευθεία πτήση την Βοστώνη με την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι πέρυσι γύρω στους 75,000 επιβάτες από την περιοχή Βοστώνης είχαν προορισμό την Αθήνα αλλά άλλαξαν αεροσκάφος στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη με την ανάλογη ταλαιπωρία.

Στη συνέχεια η Ομοσπονδία εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την πρόσφατη παραχώρηση/αναγνώριση του όρου “Μακεδονία” από την Ελληνική Κυβέρνηση στα Σκόπια και για τα προβλήματα των Ελλήνων Ομογενών στη Βόρειο Ήπειρο.
Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία ψήφισε ομόφωνα ΄στις 14 Ιουνίου, 2018 και καταδικάζει την συμφωνία των Πρεσπών.  Το ψήφισμα βγήκε στη δημοσιότητα αμέσως.

Η συνάντηση η οποία κράτησε 2 ώρες τελείωσε με την υπόσχεση για συνεργασία για το καλό του Ελληνισμού.

Βλέπε ψήφισμα της Ομοσπονδίας της 14ης Ιουνίου
ΨΗΦΙΣΜΑ
14 Ιουνίου, 2018
Στην σημαντική αυτή καμπή της ιστορίας της Πατρίδας μας, χθες βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με ομόφωνο ψήφισμα, διαμαρτύρεται και καταδικάζει την συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την γείτονα χώρα των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας της.
Δεν δεχόμαστε το ξεπούλημα του Oνόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας, των Hθών και Eθίμων της Μακεδονίας μας.
Η Ομογένεια της Νέας Αγγλίας, ζητά την δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός.
Το όνομα και η Ιστορία της Μακεδονίας είναι «μη διαπραγματεύσιμα».
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για να μη δοθεί το όνομα “Μακεδονία” στη Δημοκρατία των Σκοπίων.
Για το Δ.Σ Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Ο Πρόεδρος, Βασίλειος Καυκάς     Η Γραμματέας, Όλγα Φώτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου