Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρόκριση στην επόμενη φάση. Παίζουν ρόλο και οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες στην ισοβαθμία

Πώς έχει η κατάσταση στα οκτώ γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης και ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ. Πιθανοί συνδυασμοί που αποκλείουν φαβορί και σενάρια κατάταξης. Μέχρι στιγμής ξήχθησαν 32 παιχνίδια, ένας ποδοσφαιρικός θεός ξέρει. Φτάσαμε αισίως πριν από τη σέντρα στην 3η αγωνιστική και όσο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση σε δύο-τρεις ομίλους τόσο μπερδεμένη είναι στους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να μετρούν ακόμηαι οι... κίτρινες κάρτες που δέχεται μια ομάδα.
Ας δούμε πώς έχει η κατάσταση:

A' ΟΜΙΛΟΣ

Ρωσία και Ουρουγάη έχουν προκριθεί, ισοβαθμώντας στους 6 πόντους. Η πρωτιά θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η ισοπαλία κρατάει μπροστά τους Ρώσους λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Η Ουρουγουάη χρειάζεται μόνο νίκη.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Η Ισπανία προκρίνεται σίγουρα μ' ένα βαθμό απέναντι στο αποκλεισμένο Μαρόκο. Αν χάσει, περιμένει είτε να ηττηθεί το Ιράν είτε μια ισοπαλία με τους Πορτογάλους, εφόσον δεν έχει ηττηθεί με δύο γκολ διαφορά. 
Η Πορτογαλία προκρίνεται με νίκη, ισοπαλία ή ακόμη ήττα από το Ιράν, με την προϋπόθεση βέβαια πως η Ισπανία θα χάσει από το Μαρόκο με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.
Το Ιράν προκρίνεται σίγουρα με νίκη, αλλά και ισοπαλία με ταυτόχρονη ήττα των Ισπανών από δύο και πάνω.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Η Γαλλία έχει προκριθεί. Θα την ακολουθήσει είτε η Δανία, που περνάει με Χ, είτε η Αυστραλία που χρειάζεται νίκη επί του Περού, ήττα των Δανών και καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μετά από δύο αγωνιστικές η Δανία βρίσκεται στο +1 και οι Αυστραλοί στο -1.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Η Κροατία είναι ήδη στους 16. Θα περάσει επίσης η Νιγηρία, αν δεν χάσει από την Αργεντινή και η Ισλανδία δεν επικρατήσει των Κροατών με τουλάχιστον δύο γκολ.
Η Αργεντινή θέλει μόνο νίκη και αν είναι εφικτό μη νίκη των Ισλανδών, ειδάλλως θα περιμένει τη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή υστερεί ενός γκολ.
Οι Ισλανδοί ψάχνουν οπωσδήποτε νίκη επί των Γάλλων και τρόπο να προκριθούν με καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Νιγηρία είναι στο 0, η Ισλανδία στο -2 και η Αργεντινή στο -3.

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Η Βραζιλία θέλει ένα βαθμό απέναντι στους Σέρβους για να συνεχίσει. Περνάει επίσης ακόμη κι αν χάσει με ταυτόχρονη όμως ήττα των Ελβετών, αρκεί να ευνοηθεί στη διαφορά τερμάτων (+2, +1 τώρα).
Η Ελβετία περνάει αυτομάτως, αν χάσουν οι Σέρβοι. Επίσης αν δεν χάσει από τους Κοσταρικανούς ή ήττα και ισοπαλία στο Βραζιλία-Σερβία, υπό την προϋπόθεση της καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+1, 0).
Η Σερβία συνεχίζει, εφόσον επικρατήσει της Βραζιλίας ή φέρει ισοπαλία και χάσουν οι Ελβετοί με τέτοια διαφορά τερμάτων που να ωφεληθεί στο μεταξύ τους.

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Το Μεξικό ψάχνει ένα βαθμό. Αν χάσει από τη Σουηδία, περνάει εφόσον δεν κερδίσει η Γερμανία την Κορέα ή ωφεληθεί στην ισοβαθμία. Η Γερμανία ψάχνει ένα βαθμό και ήττα της Σουηδίας ή δική της νίκη και μη νίκη των Σουηδών.
Ενδεχομένως προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς. Τότε θα μετρήσει η καλύτερη διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση ως τα πρώτα δύο βασικά κριτήρια.

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

Η Αγγλία και το Βέλγιο παίζουν μεταξύ τους για την πρωτιά. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στα πάντα πλην των κίτρινων καρτών (κριτήριο fair play). Τα "τρία λιοντάρια" έχουν μία λιγότερη και ευνοούνται. Άρα με ισοπαλία και ίδιο αριθμό καρτών, μένουν κορυφή. Το Βέλγιο θέλει νίκη για σιγουριά.

Η' ΟΜΙΛΟΣ

Η Ιαπωνία μ' έναν πόντο απέναντι στην αποκλεισμένη Πολωνία έχει καπαρωμένη θέση στους 16. Όπως και η Σενεγάλη απέναντι στην Κολομβία. Οι Κολομβιανοί προκρίνονται σίγουρα με νίκη και ισοπαλία, αρκεί να χάσουν οι Γιαπωνέζοι.
Στην ισοβαθμία Ιαπωνίας-Σενεγάλης θα μετρήσει ένα από τα κριτήρια - αυτή τη στιγμή τους χωρίζουν οι κίτρινες κάρτες.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος
Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι
Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι
Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι
8. Κλήρωση από τη FIFA
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου