Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Reuters: Από την κόλαση της διάσωσης στο αιώνιο καθαρτήριο η Ελλάδα

Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2018

Πώς αποτιμά το ειδησεογραφικό πρακτορείο την απόφαση το Eurogroup για το χρέος
Reuters: Από την κόλαση της διάσωσης στο αιώνιο καθαρτήριο η Ελλάδα
Στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα αντάλλαξε την κόλαση της διάσωσης για το αιώνιο καθαρτήριο» καταλήγει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στην ανάλυσή του σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Eurogroup για το ελληνικό χρέος.
Όπως τονίζει, οκτώ χρόνια μετά από την πρώτη οικονομική βοήθεια που έλαβε, η Αθήνα μπορεί επιτέλους να υποστηρίξει τον εαυτό της, με τη βοήθεια επιπλέον κεφαλαίων από την Ευρωζώνη και της ελάφρυνσης χρέους. Αλλά θα πρέπει να έχει έναν σφιχτό προϋπολογισμό για δεκαετίες, ενώ θα παραμένουν οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους της.
Σύμφωνα με το άρθρο, η συμφωνία «εξυπηρετεί» τόσο τους ευρωπαίους πιστωτές όσο και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν ήθελε έξοδο από τα προγράμματα στήριξης με προληπτική γραμμή. Οι χώρες της Ευρωζώνης αντιτάχθηκαν στην ιδέα χορήγησης μεγαλύτερης πίστωσης στην Ελλάδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε ως στόχο να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει απελευθερωθεί από τη λιτότητα.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιβιώσει χωρίς περαιτέρω οικονομική βοήθεια, τουλάχιστον για μια δεκαετία. Αλλά η junk πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας και η απουσία μιας στήριξης, σημαίνει ότι τα κρατικά ομόλογα δεν θα είναι επιλέξιμα ως collateral για τα δάνεια της ΕΚΤ, άρα οι τράπεζες θα πρέπει να βρουν άλλες, πιο ακριβές πηγές χρηματοδότησης.
Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για διατήρηση ενός πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος άνω του 3,5% του ΑΕΠ –τρεις φορές το μέσο όρο της ευρωζώνης- μέχρι το 2022, και 2,2% έως το 2060. Επιπλέον, η ανεργία της Ελλάδας στο 20% είναι υπερδιπλάσια από ό,τι είναι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Η χώρα έχει ξεφύγει από την κόλαση της διάσωσης, αλλά μετά βίας είναι ελεύθερη, καταλήγει στην ανάλυσή του το Reuters.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου