Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αυστραλία: Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω σύννεφου ηφαιστειακής τέφρας


Σάββατο, 30 Ιουνίου, 2018Εκατοντάδες πτήσεις από την Αυστραλία με κατεύθυνση το νησί Μπαλί της Ινδονησίας καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν εξαιτίας του σύννεφου ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί τις πρώτες πρωινές ώρες εκτοξεύοντας τη στάχτη σε ύψος 2.000 μέτρων.
Το Μπαλί είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστραλούς και το κλείσιμο του κύριου αεροδρομίου του νησιού καθήλωσε στο έδαφος τόσο τα αεροσκάφη, όσο και τους χιλιάδες επιβάτες καθώς σήμερα αρχίζουν επίσημα και οι σχολικές διακοπές στην Αυστραλία. Οι μετεωρολόγοι στην Αυστραλία εκτιμούν ότι οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που αναμένονται το πρωί του Σαββάτου μπορεί να διαλύσουν το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας.
Τον Νοέμβριο του 2017 όταν έγινε πάλι έκρηξη του Αγκούνγκ και είχε κλείσει ο κύριος αερολιμένας στο Μπαλί, χιλιάδες κάτοικοι αναγκάσθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους ενώ καταποντίστηκε ο τουριστικός τομέας στο νησί.
Η ηφαιστειακή τέφρα περιέχει λεπτό κονιοποιημένο πέτρωμα, μέταλλα και γυαλί και συνοδεύεται από αέρια που μετατρέπονται σε σταγονίδια θειικού οξέος και άλλων ουσιών. Η τέφρα αυτή μπορεί να είναι καταστροφική για τα αεροσκάφη προκαλώντας ίσως βλάβη στους κινητήρες, στην άτρακτο και φράζοντας τα συστήματα καυσίμων και ψύξης.
Η Ινδονησία, η πιο ενεργή ηφαιστειακή περιοχή στον κόσμο, βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς» του Ειρηνικού όπου λόγω της κίνησης και της σύγκρουσης των τεκτονικών πλακών έχει μεγάλη σεισμική δραστηριότητα εκτός από την ηφαιστειακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου