Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μουντιάλ 2018: Ο Σακίρι έβαλε «φωτιά» αφού πανηγύρισε με τον «αλβανικό αετό»

sakiri-elbetia-new

Μαζί του γιόρτασε με τον ίδιο τρόπο και ο Τσάκα, ο έτερος σκόρερ της Ελβετίας στο 2-1 επί της Σερβίας

Τρίτο ημίχρονο είχε ο αγώνας της Ελβετίας με την Σερβία που έληξε με νίκη της πρώτης με 2-1 μετά τους πανηγυρισμούς των σκόρερ των δύο γκολ, του Γκρανίτ Τσάκα και του Σέρνταν Σακίρι.
Μετά το γκολ του Σακίρι, που έγραψε και το τελικό σκορ, οι δύο παίχτες πήγαν στο κόρνερ και σχημάτισαν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό».

Ο Σακίρι έχει γεννηθεί στο Κόσοβο ενώ οι γονείς του Τσάκα γεννήθηκαν στο Κόσοβο αλλά έχουν καταγωγή από την Αλβανία. Ο πατέρας του, μάλιστα, στο παρελθόν έχει συλληφθεί γιατί προωθούσε την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ερωτηθείς μετά το τέλος του ματς για την κίνησή του ο Σακίρι αρκέστηκε μόνο στη φράση «έτσι το ένιωσα». «Στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα είναι έντονα. Δείτε τι έκανα και αποδώστε το στο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε άλλο γι' αυτό».

Τους τόνους επιχείρησε να κατεβάσει και ο προπονητής της Ελβετίας, Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς. «Δεν πρέπει να αναμειγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο ότι επικρατούν τα συναισθήματα και έτσι συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ως κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά».

Στον αντίποδα κινήθηκε ο Σέρβος επιθετικός Μίτροβιτς, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ματς είχε και μια διαμάχη με τον Σακίρι, ο οποίος σε δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε «αν αγαπά τόσο πολύ το Κόσοβο και θέλει να κουνάει τη σημαία του, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα του;».

Αποστάσεις κράτησε, αντίθετα, ο προπονητής της εθνικής Σερβίας Μλάντεν Κρίσταϊτς που είπε «δεν έχω κάποιο σχόλιο, δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Είμαι άνθρωπος του αθλήματος και θα αρκεστώ σε αυτό».

Σημειώνεται ότι ο Σακίρι παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας παπούτσια με τις σημαίες της Ελβετίας και του Κοσόβου.

sakiri-elbetia-new2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου