Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η Αρχιεπισκοπή πήρε δάνειο $7.5 εκατομμυρίων από την Alma Bank


Σάββατο, 30 Ιουνίου, 2018



Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος με τον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Τσαντίκο. Φωτογραφία αρχείου «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής πήρε τραπεζικό δάνειο ύψους $7.5 εκατομμυρίων δολαρίων, από την τράπεζα Alma Bank της Νέας Υόρκης, προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα που μεταφέρθηκαν από τους κλειστούς και περιορισμένους-restricted- λογαριασμούς για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, του Ταμείου Συνταξιοδότησης του Κλήρου και για να χρηματοδότηση των Μητροπόλεων και της Αρχιεπισκοπής.
Επισημαίνεται ότι η Alma Bank ιδρύθηκε από τον κ. Ευστάθιο Βαλιώτη, ο οποίος τον περασμένο μήνα κατά την τελετή της αποφοίτησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού τιμήθηκε με επίτιμο διδακτορικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» από τον Σεπτέμβριο του 2017 απεκάλυψε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε φτάσει στο σημείο της πτώχευσης. Κι ακόμα στις 5 Μαρτίου 2018 αποκαλύψαμε ότι στόχευε να πάρει δάνειο από την τράπεζα Alma Bank, βάζοντας ως υποθήκη τα κτίρια των γραφείων της στο Μανχάταν.
Πριν λίγη ώρα η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:
«Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ALMA BANK
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκλήρωσε χρηματοοικονομική συναλλαγή με την Alma Bank, η οποία παρέσχε στην Αρχιεπισκοπή πιστωτικές διευκολύνσεις το προϊόν των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την άμεση αποκατάσταση κεφαλαίων οφειλομένων σε κλειστούς λογαριασμούς δωρεών και λογαριασμούς παρακαταθήκης και επιπροσθέτως για οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών.
«Είμεθα ευγνώμονες στην Alma Bank για την εμπιστοσύνη της προς τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί η Αρχιεπισκοπή με σκοπό την οικονομική σταθερότητα και έναν ισολογισμένο προϋπολογισμό για το παρόν και για τα επόμενα έτη», δήλωσε ο Θεοφ. Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής. «Η απόφαση της Alma, παράλληλα με την έγκριση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα που απαιτείται για τέτοιου είδους συναλλαγή, είναι επικύρωση των μέτρων που έλαβε μέχρι σήμερα η διοίκηση της Αρχιεπισκοπής με την εφαρμογή καταλλήλων και αναγκαίων διαχειριστικών και οικονομικών ελέγχων. Το γεγονός ότι τα οικονομικά και οι λογιστικές μας πρακτικές έχουν υποβληθεί επιτυχώς σε διεξοδικό έλεγχο και ως αποτέλεσμα έχουν βρεθεί ισχυρά, αντιπροσωπεύει αντικειμενικά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Αρχιεπισκοπή και αποτελεί επιτυχία για όλους μας».
Η τράπεζα Alma έχει παράσχει υποθήκη ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για 10 χρόνια, με αρχικό 5ετές επιτόκιο 4,25% καθώς και πιστωτική γραμμή με όρους που θεωρούνται συνήθεις για εμπορικά δάνεια προς μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η Αρχιεπισκοπή χρησιμοποίησε έσοδα του δανείου από την υποθήκη και την πιστωτική γραμμή, συνολικώς 7,5 εκατομμύρια δολάρια, για να αποκαταστήσει ποσά προς το ταμείο του Ελληνικού Ορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, για να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς κλειστούς και περιορισμένους λογαριασμούς, για το συνταξιοδοτικό ταμείο και για την χρηματοδότηση των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής.
Η εξυπηρέτηση του χρέους σε σχέση με το εν λόγω τραπεζικό δάνειο βρίσκεται ασφαλώς εντός των ορίων του ετησίου προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση προηγουμένων υποχρεώσεων της Αρχιεπισκοπής, η οποία ευχαρίστως καθιέρωσε την τραπεζική σχέση με την Alma Bank».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Σημεώση:  "ένα δίσκο ακόμα δια τας ανάγκας της εκκλησίας μας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου