Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2018

Κερέ: Μην είμαστε αφελείς, οι αγορές δεν θα είναι ό,τι πιο ευχάριστο. "Η Ελλάδα θα προχωρήσει από ένα διάλογο με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το ΔΝΤ σε ένα διάλογο με τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που δεν θα είναι ό,τι ευκολότερο, ούτε πιο ευχάριστο".
  • ονδίνο: Φραστική επίθεση στον Τσίπρα . Προδότη πούλησες τη Μακεδονία. Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης φραστικής επίθεσης από 4-5 Έλληνες κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • Χωρίς ρεύμα έμεινε ολόκληρη η Ζάκυνθος . Το γενικευμένο μπλακ άουτ ξεκίνησε στις 8.50 το βράδυ.
  • Η ακροδεξιά Κρυπτεία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αναρχικούς . Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές, αλλά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. 
  • Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια για τη συμφωνία των Πρεσπών . Αρκετές δεκάδες συγκεντρωμένοι ξήλωσαν μάρμαρα και έσπασαν πεζοδρόμια πετώντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την είσοδο στη ΔΕΘ. 
  • Πετροπόλεμος και χημικά έξω από τον χώρο της ΔΕΘ (βίντεο) . Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους επιτιθέμενους με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. 

Κόσμος

  • Χιλή: Απέλαση 2.000 παράτυπων μεταναστών έως τα τέλη του 2018. 
  • Ο Μοράλες ζητεί από τις ΗΠΑ προσωρινή προστασία στους μετανάστες από τη Γουατεμάλα. Ο Μοράλες προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξαιτίας των συνεπειών των πρόσφατων ηφαιστειακών εκρήξεων, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γουατεμάλας. 
  • Συρία: Iσραηλινοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. Δύο «ισραηλινοί» πύραυλοι έπεσαν σε μια περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας. .
  • Στο στόχαστρο του Τραμπ η Harley Davidson. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε τη Δευτέρα κατά της Harley-Davidson, επειδή ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή των μοτοσικλετών της που προορίζονται για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλες χώρες. 
  • Λ. Οίκος: Οι περιορισμοί στις επενδύσεις θα στοχοθετήσουν αποκλειστικά την Κίνα. Ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος της προεδρίας των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου και βιομηχανίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι όποιοι περιορισμοί στις επενδύσεις προταθούν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα στοχοθετήσουν την Κίνα κι όχι άλλες χώρες. 
  • ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσεις για το τέλος των μνημονίων και το χρέος στο Eurogroup. «Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τον κ. Μητσοτάκη. Καλό για τη χώρα και τους πολίτες, κακό για τον ίδιο» .
  • ΑΝΕΛ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Κυριάκο ο χρόνος σου τελείωσε. "Καληνύχτα Κυριάκο" .
  • Μητσοτάκης: Προκλητική φιέστα η γιορτή της γραβάτας.Τα μέτρα θα συνεχιστούν. «Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εδώ και καιρό, ότι έχουμε 4ο μνημόνιο που συνεπάγεται προσθετά προνομοθετημένα μέτρα για τους πολίτες και αυστηρό μηχανισμό εποπτείας» - «Ο Κων. Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών» .
  • De Standaard: Βγαίνει το «σωληνάκι», αλλά ο ασθενής παραμένει αδύναμος. Αμφιβολίες για το εάν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα στεφθεί τελικά με επιτυχία, διατυπώνει η βελγική εφημερίδα De Standaard σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Βγαίνει το "σωληνάκι", αλλά ο ασθενής είναι ακόμα αδύναμος». Η εφημερίδα μιλάει για ένα «παρακινδυνευμένο στοίχημα». 
  • Κατατέθηκε το αίτημα Μητσοτάκη για προ ημερησίας στην οικονομία. Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να προσέλθει στη Βουλή και να απολογηθεί για τα δεινά των πολιτών από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης - Χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για «δήθεν» ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου «προκλητικούς» και κατηγορεί την κυβέρνηση για νέα ψέματα και ναρκοθέτηση του μέλλοντος της χώρας. .

Οικονομία

  • Κερέ: Μην είμαστε αφελείς, οι αγορές δεν θα είναι ό,τι πιο ευχάριστο. "Η Ελλάδα θα προχωρήσει από ένα διάλογο με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το ΔΝΤ σε ένα διάλογο με τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που δεν θα είναι ό,τι ευκολότερο, ούτε πιο ευχάριστο" .
  • Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης S&P. Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Β+ από Β προχώρησε την Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης S&P, μετά την απόφαση του Eurogroup για τη διευθέτηση του χρέους. .
  • Εντείνεται η εμπορική σύγκρουση Τραμπ και ΕΕ με θύμα την Harley-Davidson. Χτυπημένη από τους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ ως αντίποινα για τους δασμούς Τραμπ, η κατασκευάστρια των εμβληματικών μοτοσυκλετών θα μεταφέρει σταδιακά την παραγωγή της που προορίζεται για το μπλοκ σε εργοστάσια εκτός ΗΠΑ. 
  • Το κακό σενάριο της Κομισιόν για χρέος: Κίνδυνος να φτάσει το 235% το 2060. «Αβεβαιότητα αναφορικά με τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επί αρκετές δεκαετίες». 
  • Ο Έλληνας εργάζεται 198 ημέρες το χρόνο για να πληρώσει φόρουςκαι εισφορές . Τα βασικά ευρήματα της μελέτης για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2018 .

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Πρώτη στον όμιλο μετά από θρίλερ η Ισπανία. Το εντυπωσιακό και μαχητικό Μαρόκο (παρά το ότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο) τιμώρησε τα παιδικά λάθη της άμυνας των Ιβήρων και κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, ωστόσο στο 93' ο Ιάγκο Άσπας με τακουνάκι (μετά από βοήθεια του VAR κι ενώ αρχικά είχε υποδειχθεί οφσάιντ) διαμόρφωσε το 2-2 και σε συνδυασμό με το «Χ» στο Ιράν-Πορτογαλία, έσπρωξε την εθνική του στην κορυφή. 
  • Μουντιάλ: Γλίτωσε το κάζο η Πορτογαλία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης τα… χρειάστηκαν απέναντι στο μαχητικό Ιράν, αλλά το 1-1 ήταν αρκετό, ώστε να τους δώσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση και τη δεύτερη θέση στον Β’ όμιλο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη στους «16». 
  • Μετατέθηκε η ανακρίτρια του Noor One - Αίτημα ακυρότητας της παράλληλης έρευνας. Η ανακρίτρια διαφθοράς Ευαγγελία Αλεξακίδου που ανέλαβε την υπόθεση της ποινικής δίωξης στην παράλληλη έρευνα για το Noor One, μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ανακριτική ενέργεια, καθώς εκκρεμεί αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας. 
  • Και τρίτη πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για τον δικαστή Σκουτέρη!. Και τρίτη πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για τον αθλητικό δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του. 
  • Απόψε στη Δίκη: Έρευνα της UEFA για τους αιφνίδιους θανάτους ποδοσφαιριστών. Η έρευνα της UEFA και η επιστολή προς την ΕΠΟ που δεν απαντήθηκε ποτέ. Όλα όσα καταδεικνύουν τα ιατρικά στοιχεία για μία υπόθεση που απασχολεί και την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου