Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Ιουνίου, 2018

Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στην Τουρκία για Ελλάδα, 2 στρατιωτικούς, Κύπρο. "Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και να σεβαστεί την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά τους ύδατα και τον εναέριο χώρο".
  • Σεισμός 4R ανοιχτά της Μυτιλήνης. Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης. .
  • Μολότοφ, δακρυγόνα και προσαγωγές έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Άνδρες της αστυνομίας που βρίσκονται στην είσοδο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, δέχτηκαν επίθεση με φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες. .
  • Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στην Τουρκία για Ελλάδα, 2 στρατιωτικούς, Κύπρο. "Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και να σεβαστεί την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά τους ύδατα και τον εναέριο χώρο" .
  • ΠΓΔΜ- Αλβανία: «Πράσινο φως» για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2019. Πρόκειται για μια συμβιβαστική πρόταση, που δίνει ένα χρονικό ορόσημο στον Ζάεφ ώστε να κερδίσει το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. .
  • Η Γεροβασίλη επιβεβαιώνει τις προβληματικές προκηρύξεις σε διορισμούς. Το θέμα έθεσαν οι θεσμοί, αφήνοντας υπονοούμενα για φωτογραφικές διαδικασίες και διορισμούς ημετέρων. .

Κόσμος

  • Ισραηλινά πυρά ανατίναξαν αυτοκίνητο στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε ένα άδειο όχημα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. .
  • Διεθνής Αμνηστία: Nα παραπεμφθεί σε δίκη ο επικεφαλής του στρατού της Μιανμάρ. Οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ και άλλοι 12 ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού της χώρας, που ευθύνονται για τη «συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση» εναντίον των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια, πρέπει να προσαχθούν σε δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. .
  • Γερμανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της «Επιτροπής Κυβερνητικού Συνασπισμού». Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, η συνάντηση της «Επιτροπής Κυβερνητικού Συνασπισμού», των επικεφαλής δηλαδή των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό (CDU, CSU, SPD), στην Καγκελαρία, με πρωτοβουλία των Σοσιαλδημοκρατών. .
  • Παραγουάη: Ο απερχόμενος πρόεδρος Κάρτες ακύρωσε το σχέδιο συντόμευσης της θητείας του. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Κάρτες ανακοίνωσε χθες ότι ακυρώνει το σχέδιό του να τερματίσει πρόωρα τη θητεία του, επειδή το κοινοβούλιο δεν ενέκρινε την ανάδειξή του σε μια έδρα της Γερουσίας, όπως επιδίωκε. .
  • Υεμένη: Τουλάχιστον 55 νεκροί στην επαρχία Χοντάιντα σε ένα 24ωρο. Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα 24ωρο, σε βομβαρδισμούς, επιδρομές και μάχες στην επαρχία Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, ανέφεραν την Τρίτη τοπικές, στρατιωτικές και ιατρικές πηγές. .

Πολιτική

  • Συνάντηση Τσίπρα - Κόρμπιν στο Λονδίνο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ηνωμένου Βασίλειο, βρέθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. .
  • Βρετανική ακταιωρό στο Αιγαίο θα στείλει η Μέι για τους πρόσφυγες . Την υπόσχεση ότι η Βρετανία θα αποστείλει μια πρόσθετη ακταιωρό της ακτοφυλακής της για να συνδράμει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο έδωσε η Τερέζα Μέι στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ. .
  • Μητσοτάκης: 198 μέρες δουλειάς από τους Έλληνες μόνο για πληρωμή φόρων . «Δεν πάει άλλο. Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους» δεσμεύεται ο πρόεδρος της ΝΔ στο βίντεο που δημοσίευσε. .
  • Tην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Τσίπρας από τη Μέι . "Η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα" .
  • Μήνυμα Τσίπρα: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε. "Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη, παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή" .

Οικονομία

  • Τσακαλώτος: Εντός Ιουλίου το σχέδιο φοροελαφρύνσεων στον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσακαλώτος, στην πρώτη συνέντευξή του μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου, επισημαίνει ότι μετά τη συμφωνία και την έξοδο από το μνημόνιο θα αυξηθεί και ο ρυθμός βελτίωσης στην τσέπη του Έλληνα πολίτη. .
  • Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά την Harley-Davidson. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω twitter τόνισε πως σε περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει να μεταφέρει τα εργοστάσια παραγωγής εκτός χώρας θα «φορολογηθεί όπως ποτέ στο παρελθόν». .
  • Ρόδα και αγκάθια βλέπει στην συμφωνία του Eurogroup η Fitch. Το Eurogroup βελτιώνει την βιωσιμότητα του χρέους, αλλά φέρνει και πολιτικές προκλήσεις λόγω των πρωτογενών πλεονασμάτων. .
  • Άνοδος του δείκτη αμοιβών σε οκτώ στις δέκα κατηγορίες της οικονομίας. Πτώσεις στον δείκτη αποδοχών καταγράφηκαν κυρίως στα ορυχεία και τα λατομεία. .
  • Παράταση μέχρι τις 26 Ιουλίου στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων . Παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που έληγε στις 30 Ιουνίου. .

Αθλητισμός

  • Σε άθλια κατάσταση αποχώρησε από το γήπεδο ο Μαραντόνα (video). Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αποχώρησε υποβασταζόμενος από την εξέδρα του γηπέδου, λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη νίκη της Αργεντινής επί της Νιγηρίας. .
  • Μουντιάλ: Με τα «δεύτερα» η Κροατία νίκησε τους Ισλανδούς. Η Κροατία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έστω και αν έπαιζε με πολλούς αναπληρωματικούς, κατάφερε με τα τέρματα του Μπάντελι στο 53’ και του Πέρισιτς στο 90’ να πάρει τη νίκη επί της Ισλανδίας, παρά την ισοφάριση του Γκίλφι Σίγκουρτσον στο 76’. .
  • Μουντιάλ: Ο Ρόχο έστειλε την Αργεντινή στους «16». Στην επόμενη φάση, η ομάδα του Σαμπάολι θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία με φόντο το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, την ώρα που οι τίμιοι «σούπερ αετοί» γυρίζουν σπίτι, έχοντας δώσει όλο τους το είναι. .
  • Ιδρύθηκε το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των παιχτών της Euroleague . Στην Βαρκελώνη σήμερα συγκεντρώθηκαν παίχτες και παράγοντες της Euroleague προκειμένου να επισημοποιηθεί το σχέδιο για την δημιουργία αντιπροσωπευτικού οργάνου των παιχτών της διοργάνωσης. .
  • Πρόστιμα αλλά όχι αποκλεισμός για τους «αετούς» της Ελβετίας. Τη γλύτωσε η Ελβετία μετά τους αλβανικούς «αετούς» που βγήκαν στην επιφάνεια στον νίκη επί της Σερβίας. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου