Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2018

  • Επίθεση με μολότοφ στο υπό κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας . Περίπου τριάντα άτομα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, επιτέθηκαν το βράδυ, με βόμβες μολότοφ και πέτρες, στο πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας, στην οδό Τιμοδήμου, που τελεί υπό κατάληψη. .
  • Ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ. Η κλήρωση του Τζόκερ ανέδειξε έναν νικητή που συμπλήρωσε μόλις τρεις στήλες αλλά πέτυχε 5+1 σωστές προβλέψεις. .
  • Ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους: Στάση στο Μετρό το πρωί της Δευτέρας. Η στάση θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00. .
  • Απεργία πείνας ξεκίνησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας. Σε απεργία πείνας έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέβηκε από σήμερα Κυριακή το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης. .
  • Προσκλητήριο Ρουβίκωνα για νέα μέλη και οικονομική ενίσχυση!. «Αν έρθει κόσμος στην ομάδα και ενισχυθούν οι δυνάμεις μας θα πάμε και στο τελευταίο χωριό» .

Κόσμος

  • Γερμανία: 300 Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 201. Σχεδόν 300 Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, γράφει η εφημερίδα Welt am Sonntag. .
  • Ο Ερντογάν επανεκλέγεται πρόεδρος από τον πρώτο γύρο . Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε πάνω από το απαιτούμενο 50% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής. .
  • Νιγηρία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω συμπλοκών αγροτών με γεωργούς. Απαγόρευση κυκλοφορίας από το σούρουπο ως τα ξημερώματα επιβλήθηκε στην κεντρική Πολιτεία Πλατό της Νιγηρίας, όπου μαίνονται εδώ και μέρες σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε κτηνοτρόφους και γεωργούς με δεκάδες νεκρούς. .
  • Τουρκία: Νίκη Ερντογάν - άνοδος των εθνικιστών. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα ευρήματα των δημοσκόπων που είχαν σχεδόν όλοι επισημάνει την δυσκολία αυτοδυναμίας στην Βουλή. .
  • Ερντογάν: Κέρδισα, ελπίζω να μην το αμφισβητήσει κανείς. Ο τουρκικός λαός μίλησε και έδωσε «μάθημα στην δημοκρατία σε όλη την οικουμένη», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται να γίνεται ο απόλυτος ρυθμιστής στην Τουρκία με νίκη τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές. .

Πολιτική

  • Στο Λονδίνο αύριο για συνάντηση με την Τερέζα Μέι ο Αλέξης Τσίπρας . Στο Λονδίνο μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. .
  • Ζάεφ: Οι εταιρείες μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το επίθετο «μακεδονικός». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Politika, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα υιοθετηθεί από τους θεσμούς του κράτους, όμως σε άλλες περιπτώσεις η χρήση του επιθέτου «Μακεδονικός» θα είναι ελεύθερη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. .
  • Τσίπρας στην σύνοδο: Δεν υπάρχουν πια ροές από Ελλάδα προς Γερμανία. Η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ επιδιώκει διμερείς ή τριμερείς συμφωνίες επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Γερμανία από χώρες-εισόδου ώστε να αποσοβήσει ενδοκυβερνητική κρίση στο Βερολίνο. .
  • Φλαμπουράρης: Νίκη ιστορικής σημασίας για τη χώρα η συμφωνία του Eurogroup. «H Ελλάδα καταφέρνει επιτέλους να σταθεί μόνη στα πόδια της και να ξεφύγει από την επιτροπεία που την είχαν θέσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ» .
  • Παππάς: Τι λέει ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συμφωνία του Eurogroup; . «Τη διαπραγμάτευση του 2015 την έκανε όλη η κυβέρνηση, όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής .

Οικονομία

  • Την Παρασκευή εγκρίνουν οι Γερμανοί την συμφωνία του Eurogroup. Η επικύρωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα σε επίπεδο Επιτροπής Προϋπολογισμού. .
  • Επίθεση από κύκλους του Μαξίμου στον Στουρνάρα . Σε σκληρή γλώσσα απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στους κύκλους της Τράπεζας της Ελλάδας που νωρίτερα έκαναν λόγο για "άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις". .
  • Κύκλοι ΤτΕ προς Παππά: Απάντηση για το Eurogroup θεσμικά στις 2 Ιουλίου . «Η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις» .
  • Η Ρωσία στηρίζει ΟΠΕΚ για αύξηση παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια. Οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ανοιχτά πως η εξόρυξη θα τονωθεί κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού ανά ημέρα, με το Ριάντ μάλιστα να διαμηνύει πως είναι διατεθειμένο να μπει δυνατά στην αγορά. .
  • Λιαργκόβας: Πέσαμε στην παγίδα Σόιμπλε με τα πρωτογενή. Λιτότητα ώς το 2060. "Χωρίς ριζική λύση το χρέος" - "Λιτότητα έως το 2060" - "Θα δοθούν από το περίσσευμα και κάποια αντίμετρα - υπό προϋποθέσεις, αλλά τα περιθώρια είναι μικρά" .

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Πρόστιμο στη Δανία από τη FIFA. Με πρόστιμο 20.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 17.000 ευρώ) τιμώρησε η FIFA την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αυστραλία, καθώς και για την ανάρτηση ενός πανό με σεξιστικό περιεχόμενο. .
  • Μουντιάλ: H Κολομβία έστειλε την Πολωνία «σπίτι της» . H Kολομβία έκανε ό,τι ήθελε τον Λεβαντόφσκι και την παρέα του, επικρατώντας με 3-0 της Πολωνίας, και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. .
  • Κράτησαν την πρωτιά με ισοπαλία. Η Ιαπωνία με την Σενεγάλη έμειναν στο 2-2, μετά από μια σπουδαία αναμέτρηση. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν δύο φορές με τους Μανέ και Ουαγκέ, απάντησε ο Ινούι και ο Χόντα. .
  • Εξάσφαιρη Αγγλία και… πάει στο ντέρμπι για την πρωτιά! . Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 6-1 του Παναμά (πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 5-0) και την Πέμπτη θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου, κόντρα στο Βέλγιο. .
  • Έρευνα για τους «αλβανικούς αετούς» των Τζάκα και Σακίρι άρχισε η FIFA. Οι δύο ποδοσφαιριστές αγωνίζονται με τα χρώματα της Ελβετίας όμως κατάγονται από τον αλβανικό πληθυσμό του Κοσόβου και κατά τους πανηγυρισμούς τους φάνηκε να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον δικέφαλο αετό που κοσμεί την σημαία της Αλβανίας, εξοργίζοντας τους Σέρβους. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου