Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Νέο φρένο από το Κογκρέσο για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

Ενισχύει τη νομοθετική πίεση

Νέο φρένο από το Κογκρέσο για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία
Η τροπολογία από το Κογκρέσο (φωτογραφία) προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης κονδυλίων του Πενταγώνου για τη διαδικασία μεταφοράς των F-35 στην Τουρκία.Πηγή: (ΑΡ)
Ενισχύει τη νομοθετική πίεση το Κογκρέσο, καθώς μετά τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που θέτει περιορισμούς στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία, έρχεται να προστεθεί παρόμοια τροπολογία και στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.
Η τροπολογία προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης κονδυλίων του Πενταγώνου για τη διαδικασία μεταφοράς των F-35 στην Τουρκία, μέχρι ο υπουργός Αμυνας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών να είναι σε θέση να πιστοποιήσουν στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι η Αγκυρα δεν θα προβεί στην απόκτηση του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Δημοκρατικού γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν, ο οποίος κατέθεσε τη νέα τροπολογία, η απαγόρευση της παροχής οικονομικών διευκολύνσεων καλύπτει όχι μόνο τα F-35 αλλά και όλα τα είδη αμυντικού εξοπλισμού, καθώς και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτόν.
«Το πρόβλημά μας είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν εξακολουθεί να επιμένει πως θα προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Αυτό είναι απαράδεκτο και αυτές οι δύο τροπολογίες στέλνουν σαφές μήνυμα. Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και κατηγορηματικά δεν πρέπει να κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους συμμάχους της», αναφέρει ανακοίνωση του γερουσιαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου