Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία

 Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2018
Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία
Υπό συνεχή βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. 

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ). Κρατώντας ελληνικές σημαίες, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορεία η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


 


Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ενάντια της κυβέρνησης.

Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με κάθε δυνατό τρόπο.
Στο σημείο, υπό το φόβο επεισοδίων, υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.

Ενταση και τραυματίες
Ομάδα διαδηλωτών που αποκόπηκε από την πορεία διαμαρτυρίας κινήθηκε προς την πλατεία Ροτόντας, όπου επιτέθηκε με λοστούς εναντίον ατόμων που δήλωσαν αντιεξουσιαστές και βρίσκονταν στην πλατεία.

Από την αστυνομία αναφέρθηκε ότι οι επιτιθέμενοι ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ διότι έφεραν διακριτικά της ομάδας. Τραυματίστηκαν δυο άτομα και προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα.

Ενταση επικράτησε και στο τέλος του συλλαλητηρίου ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Φιλίππου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ακροδεξιάς. 

Στη συνέχεια, διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα, καπνογόνα και τραγούδια μπροστά από τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος

Αγνωστοι πέταξαν μπογιές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ενέργεια φέρεται να έγινε από άτομα που αποκόπηκαν από την πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑ-Θ). 

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις


Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναβρασμός για το Μακεδονικό υπάρχει και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται συλλαλητήρια.

Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Κοζάνη στις 20:00 μετά από πρωτοβουλία πολιτών. Συλλαλητήριο ετοιμάζουν και πολιτιστικοί σύλλογοι στη Βεργίνα, ενώ την Πέμπτη οι πολίτες έχουν δώσει «ραντεβού» στο δασάκι της Αριδαίας στην Πέλλα. Κάτοικοι της περιοχής θα τοιχοκολλήσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της Πέλλας.

Την ίδια στιγμή υπάρχει προσκλητήριο για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αμφίπολη την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου