Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά ένα χρόνο πριν τις εκλογές: Το παζλ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας


Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2018

Το «καμπανάκι» που υποδηλώνει ότι έχουμε εισέλθει στον τελευταίο γύρο εν’ όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών έχει ήδη χτυπήσει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ενώ απομένει λιγότερο από ένας χρόνος από την κανονική τους διενέργεια τους – εκτός και μετατεθούν τελικά για τον Οκτώβριο του 2019 – οι  εν δυνάμει υποψήφιοι αλλά και τα κόμματα έχουν ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών, βολιδοσκοπήσεων  και διεργασιών με εντατικούς μάλιστα ρυθμούς…
Ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει πάρει εδώ και καιρό την οριστική του απόφαση να διεκδικήσει για τρίτη φορά τη θέση του Περιφερειάρχη, όπως είχε αποκαλύψει η εφ. «Πατρίς» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ  από τον Δεκέμβριο του 2017. Αυτό που απομένει είναι να το ανακοινώσει και επισήμως. Ήδη όμως ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του προετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι εξορμήσεις του σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας έχουν πυκνώσει, ενώ  στα γραφεία της Περιφέρειας οι συσκέψεις, δημόσιες και μυστικές, γίνονται πλέον σε καθημερινή σχεδόν βάση. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποιο ή ποια κόμματα θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του. Το Κίνημα Αλλαγής που τον είχε στηρίξει και στις προηγούμενες, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο «φλερτάρει» τους τελευταίους μήνες ή και τα δύο κόμματα; Είναι ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό.
Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας το τοπίο παραμένει «θολό».  Ο προηγούμενος υποψήφιος Ανδρέας Κατσανιώτης δεν κρύβει την βουλησή του να έχει μια δεύτερη ευκαιρία, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα είναι ο νικητής. Ωστόσο υπάρχουν πολλές αναφορές από στελέχη του κόμματος κυρίως από τους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, όσον αφορά την παντελή απουσία του αυτά τα τέσσερα χρόνια. Αντίθετα όσο πλησιάζουμε προς το χρόνο των εκλογών κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος «χτίζει» με διακριτικό τρόπο ένα δίκτυο στελεχών σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Στα συν του είναι το γεγονός ότι μπορεί να διεισδύσει σε ψηφοφόρους και άλλων πολιτικών χώρων λόγω της μετριοπάθειας που τον διακρίνει. Άλλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και αυτά του πρώην Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Κυριακου Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη και του πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.
Όσον αφορά τα υπόλοιπά κόμματα είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ θα κατέλθει όπως συμβαίνει πάντα με δικό του υποψήφιο. Αν θα είναι ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος που ήταν υποψήφιος και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ή κάποιο άλλο στέλεχος, αυτό θα εξαρτηθεί από το χρόνο διενέργειας και των εθνικών εκλογών.  Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η εκ νέου κάθοδος στις εκλογές της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» που στηρίζεται από τους Οικολόγους – Πράσινους. Ως επικρατέστερος επικεφαλής φέρεται ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής Δημοτικής παράταξης στο δήμο Αιγιαλείας.
Τέλος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί άλλη υποψηφιότητα που θα μπορεί να συνενώσει διάφορες «ορφανές» πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Το όνομα του πρώην υφυπουργού και πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκου Νικολόπουλου έχει ακουστεί ως πιθανή λύση, χωρίς ο ίδιος να το διαψεύδει.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου