Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Ιουνίου, 2018

  • Σε παραλία στο Πόρτο Κάγιο μεταφέρθηκαν 47 μετανάστες . Σε παραλία του χωριού Πόρτο Κάγιο αποβιβάστηκαν οι 47 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν από δύο πλωτά του λιμενικού, να επιβαίνουν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου. 
  • Κατατέθηκε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών (pdf). Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον εν αποστρατεία πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη κατά Κοτζιά Τσίπρα, κ.ά., με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών: Σωστή η έναρξη διαπραγματεύσεων με ΠΓΔΜ. Σωστή απόφαση θα θεωρούσε ο Γερμανός υφυπ. Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και ΠΓΔΜ τον Ιούνιο του 2019. Ιστορική η ευθύνη των Σκοπίων στο θέμα του ονόματος, λέει ο ίδιος. .

Κόσμος

  • Τουρκία: Δικαστής απέρριψε το αίτημα απαλλαγής του δημοσιογράφου Γιουτζέλ. Τούρκος δικαστής απέρριψε χθες το αίτημα να απαλλαγεί ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ -που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα- από τις κατηγορίες περί τρομοκρατικής προπαγάνδας και υποκίνησης στάσης στην πρώτη ημέρα της δίκης του, επικαλούμενος τη βαρύτητα του κατηγορητηρίου σε βάρος του. 
  • Λιβύη: «Aπελευθερώθηκε η πόλη της Ντέρνας». Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο Χαλίφα Χάφταρ, ανήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης την «απελευθέρωση» της πόλης της Ντέρνας, προπυργίου ριζοσπαστών ισλαμιστών και τελευταία πόλη της περιοχής που παρέμενε εκτός του ελέγχου των δυνάμεών του. 
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται η ποινή για τον Τζορτζ Παπαδόπουλο. Ο πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τον Οκτώβριο παραδέχθηκε την ενοχή του στην κατηγορία της ψευδορκίας ενώπιον πρακτόρων του FBI για την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με τη Ρωσία. 
  • Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση εναντίον αθώων δημοσιογράφων. Η εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την Πέμπτη τη «βίαιη επίθεση εναντίον των αθώων δημοσιογράφων» της εφημερίδας Capital Gazette στην αίθουσα σύνταξής της, στην Αννάπολις, στην Πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 
  • Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυρά ενόπλου σε εφημερίδα του Μέριλαντ. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του προσωπικού της εφημερίδας Capital Gazette το οποίο βρισκόταν στην αίθουσα της σύνταξής της στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ. .

Πολιτική

  • Πάιατ: Ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, και την εμβάθυνση του διαλόγου των δύο εθνικών κυβερνήσεων. 
  • Γεννηματά: Με την υπογραφή Τσίπρα ο Ζάεφ καυχιέται για Μακεδονική ταυτότητα. «Άνοιξες νέους λογαριασμούς με τη συμφωνία των Πρεσπών» .
  • Δημοσκοπικός Βαρδάρης στη ΝΔ λόγω Πρεσπών; Στο 12,5% η διαφορά υπέρ της ΝΔ. Παρότι η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 24 με 26 Ιουνίου, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως ορόσημο για την έξοδο από τα μνημόνια, ευρέα στρώματα της κοινής γνώμης παραμένουν απαισιόδοξα για το μέλλον. 
  • Για πΓΔΜ και Έλληνες στρατιωτικούς συζήτησαν Τσίπρας και Στόλτενμπεργκ . Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Στόλντεμπεργκ η οποία συνολικά διήρκεσε 20 λεπτά. 
  • ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά δεν δέχεται υποδείξεις κάτι που το ξέρουν και στο PES. «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής».

Οικονομία

  • Το κυλικείο του ΠΑΜΑΚ δεν είχε κόψει 35 αποδείξεις . Διήμερο «λουκέτο» μπήκε στο κυλικείο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το οποίο σε έλεγχο που έλαβε χώρα από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ βρέθηκε να μην έχει κόψει 35 αποδείξεις. 
  • Φορολοταρία Μαΐου: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί . Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
  • ΔΝΤ: Έχουμε επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του χρέους σε βάθος χρόνου. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, είπε πως η ρύθμιση του Eurogroup καλύπτει τον βραχυπρόθεσμο και τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα αλλά μακροπρόθεσμα ο οργανισμός έχει «επιφυλάξεις». Ήταν μάλιστα ασαφής για το πόσο στενή συμμετοχή θα έχει το ΔΝΤ στις τακτικές επισκέψεις των θεσμών στην Ελλάδα. 
  • «Κανόνι» στον τουρισμό: Λουκέτο ανακοίνωσε η Airtickets. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία των δύο ταξιδιωτικών πρακτορείων αδυνατεί να εξυπηρετήσει οφειλές της που ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. 
  • Υπάλληλοι των ταμείων διαψεύδουν την κυβέρνηση για το «πλεόνασμα» στον ΕΦΚΑ. «Αδειάζουν» την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν πληθώρα κενών στον μηχανισμό έκδοσης συντάξεων. 

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Εντυπωσιακό φινάλε για τη Τυνησία. Εντυπωσιακό φινάλε σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς ανάμεσα σε Τυνησία και Παναμά. 
  • Μουντιάλ: Ο Γιανουζάι έδωσε την πρώτη θέση στο Βέλγιο. Η «ζωγραφιά» του Γιανουζάι χάρισε στο Βέλγιο τη νίκη επί της Αγγλίας με 1-0 και οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρουν την Ιαπωνία στους «16», αλλά και δύσκολο δρόμο μέχρι τα ημιτελικά. Με Κολομβία η Αγγλία. 
  • (Ε)κατσε . Οριστικά στον Παναθηναϊκό ο Έργκους Κάτσε . Θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. 
  • Μια πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ κρίθηκε στη διαφορά καρτών!. Για πρώτη φορά στα χρονικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων, δύο ομάδες «έπαιξαν» την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του τουρνουά στη... διαφορά καρτών. 
  • Μουντιάλ: Δεύτερη η Ελβετία μετά το «Χ» με τους μαχητικούς Κοσταρικανούς. Σε ένα ματς όπου το κίνητρο ήταν μονόπλευρο, καθώς μόνον η Ελβετία είχε ενδιαφέρον γι’ αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες του Πέτκοβιτς πήραν την ισοπαλία (2-2), ενώ οι Κοσταρικανοί κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού ήταν κατά διαστήματα πολύ καλύτεροι, αλλά και άτυχοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου