Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2018

  • Άγνωστοι έριξαν στον Θερμαϊκό δυο συμμετέχοντες στο Gay Pride. Σε δηλώσεις τους σε τοπικά μέσα ενημέρωσης τα θύματα έκαναν λόγο για ρατσιστικά κίνητρα. 
  • Εισβολή με αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Ο δράστης συνελήφθη. Άγνωστα έως τώρα τα κίνητρά του. 
  • Στιγκ: Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα που έδειξε τον δρόμο για τους πρόσφυγες. «Έχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Όταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική», δήλωσε ο διάσημος καλλιτέχνης. 
  • Αθωώθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνταν για το θάνατο 16χρονης στο Ρέθυμνο . Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων δύο γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση θανάτου 16 χρόνης τον Απρίλιο του 2011. 
  • Πρώτη η Ελλάδα στην αναρχική τρομοκρατία σύμφωνα με την Europol. «Οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα διατηρούν ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό». Αυτό επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία στην Ε.Ε. που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Europol. 

Κόσμος

  • Η Τουρκία ψηφίζει για το μέλλον της και για το αύριο του Ερντογάν. Ασαφές παραμένει, με βάση τις δημοσκοπήσεις, αν ο Ταγίπ Ερντογάν θα καταφέρει να εξασφαλίσει το 50% των ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου στον πρώτο γύρο, ενώ θολό είναι το τοπίο και για τις βουλευτικές εκλογές. .
  • «Σχεδόν 300 τούρκοι διπλωμάτες» έχουν ζητήσει άσυλο στην Γερμανία. Συνολικά, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, έχουν ζητήσει άσυλο στην Γερμανία σχεδόν 1.200 Τούρκοι που είχαν διπλωματική ιδιότητα ή επίσημα διαπιστευτήρια, σύμφωνα με στοιχεία της «Welt am Sonntag». .
  • Εκατό χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν δημοψήφισμα για τους όρους του Brexit. Περίπου 100.000 άνθρωποι βάδισαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Κανένα από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα δεν υποστηρίζει την πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με τους όρους του Brexit. .
  • «Πόρτα» έφαγε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επειδή δουλεύει για τον Τραμπ. Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
  • Ιταλική επίθεση στον Μακρόν για το προσφυγικό πριν την άτυπη σύνοδο. Σκληρή κριτική στο Παρίσι από την Ρώμη μια ημέρα πριν την άτυπη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό. .

Πολιτική

  • Μέι: Ένδειξη των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών η επίσκεψη Τσίπρα. Ως ένδειξη των ισχυρών διμερών δεσμών θεωρεί την επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα και τη συνάντηση που θα έχει μαζί του την Τρίτη η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι. 
  • ΥΠΕΞ: Εποικοδομητική συζήτηση με Αλβανία για ΑΟΖ. Άμεση ενημέρωση ζητά η ΝΔ. Σε «θετικό, φιλικό κλίμα συνεργασίας» ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών αναφέρει το ΥΠΕΞ. «Μετά την εθνικά επιζήμια συμφωνία για το Σκοπιανό, οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το “Αλβανικό”» αναφέρει ο Γ. Κουμουτσάκος. 
  • Χρηστίδης: Κατώτερη των προσδοκιών η συμφωνία του Eurogroup. Κατώτερη των προσδοκιών, χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε δήλωση του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, τονίζοντας πως «απ΄ όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας για το χρέος, τίποτα δεν γίνεται πράξη» και πως «κανείς δε μπορεί να πανηγυρίζει».
  • Κικίλιας: Ο Τσίπρας φόρεσε την ακριβότερη γραβάτα. Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας τον πως το «κακόγουστο σόου» που έστησε στοΖάππειο κόστισε 100 δισ. «Ήταν ύβρις, και μετά την ύβρι, έρχεται η Νέμεσις. .
  • ΚΚΕ: Η θηλειά που έβαλε στο λαιμό μας ο Τσίπρας μένει και σφίγγει πιο πολύ. Για γελοία σόου Τσίπρα – Καμμένου που μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν, απέναντι σε έναν λαό που συνεχίζει να δοκιμάζεται, με τα παλιά αλλά και τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Οικονομία

  • Σολτς: Η Ελλάδα θα μπορέσει σύντομα να σταθεί στα πόδια της. «Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. 
  • Η ΕΕ «θα απαντήσει» εάν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα. Την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε με δασμούς 20% στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην ΕΕ. 
  • Σόλτς: Μη αναστρέψιμο το ευρώ, διασφαλίζει το κοινό μέλλον της Ευρώπης. Το ευρώ "διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post. 
  • Σχοινάς: Η συμφωνία επιβεβαιώνει την πίστη των Ευρωπαίων εταίρων στη χώρα. Η «ιστορική» συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup, «επιβεβαιώνει την πίστη των Ευρωπαίων εταίρων, και στη χώρα, αλλά και στη δυνατότητα της χώρας να αλλάξει και να διδαχθεί», τόνισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας απόψε σε αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο χώρο της σχολής. .
  • Ποιες είναι οι κύριες μετα-Μνημονιακές δεσμεύσεις της Ελλάδας. Πλήθος σοβαρών δεσμεύσεων για αλλαγές στον χώρο της φορολογίας, της υγείας, της επιδοματικής πολιτικής περιλαμβάνει η συμφωνία του Eurogroup για την μετα-Μνημόνιο εποχή. 

Αθλητισμός

  • Και στο τέλος o Κρόος σώζει τη Γερμανία!. Εφτάψυχη Γερμανία! Με ένα εκπληκτικό γκολ του Τόνι Κρόος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η «νασιονάλμανσαφτ» των 10 παικτών έφερε τούμπα τη Σουηδία (2-1) και παρέμεινε ζωντανή για πρόκριση. 
  • Viva Mexico!. Με… φόρα προς τους «16» το Μεξικό. H «Tri» επικράτησε 2-1 της Νότιας Κορέας, έκανε το «2x2» και check-in για τη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ. Έγραψε ιστορία ο Τσιτσαρίτο. 
  • Με αυτούς πάει Αυστρία ο Ολυμπιακός. Έτοιμος για Ζέεφελντ ο Ολυμπιακός. Την αποστολή που θα ταξιδέψει για Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ανακοίνωσαν οι ερυθρόλευκοι. .
  • Το Βέλγιο σάρωσε την Τυνησία με μπάλα βγαλμένη από άλλη εποχή. Με τους Λουκάκου και Αζάρ σε.. διαβολεμένα κέφια, το Βέλγιο κέρδισε με 5-2 την μαχητική Τυνησία στο πιο παραγωγικό ως τώρα ματς του Μουντιάλ και πήρε το εισιτήριο για τους «16». 
  • Χρυσή η Κορακάκη στην πρώτη μέρα των Μεσογειακών Αγώνων (upd). Με το δεξί μπήκε η ελληνική αποστολή στους Αγώνες της Ταραγόνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου