Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο Ιβανόφ δεν υπογράφει τη συμφωνία με την Ελλάδα

Είναι άραγε έτσι ή παίζουν παιχνίδια επειδή αντιδρά ο Ελληνικός λαός;

Το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων μετά το «όχι»

Ο Ιβανόφ δεν υπογράφει τη συμφωνία με την Ελλάδα
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ ανακοίνωσε ότι δεν υπογράφει τη συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς όπως ισχυρίστηκε, δεν έχει τη λαϊκή εντολή για να πράξει κάτι τέτοιο, διότι όπως ανακοίνωσε ένας από τους πυλώνες του προεκλογικού του προγράμματος το 2014 ήταν να μη δεχτεί αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας.
Στην απόφαση, την οποία έστειλε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιβανόφ στα μέσα ενημέρωσης ως επιστολή, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο Πρόεδρος δεν θα υπογράψει το διάταγμα.
«Δεν είμαι υποχρεωμένος να υπογράψω το διάταγμα. Ένας από τους πυλώνες της πολιτικής μου στο εκλογικό πρόγραμμα του 2014 είναι ότι δεν δέχομαι αλλαγή του Συντάγματος προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό όνομα. Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη "μακεδονική εθνική ταυτότητα", την ιδιαιτερότητα του "μακεδονικού έθνους", τη "μακεδονική γλώσσα" και το "μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιβάνοφ.

Προσθέτε δε ότι η συμφωνία υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των ψηφισμάτων 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δεδομένου ότι μιλάμε για μια «διαφορά για το όνομα του κράτους» και όχι για «διαφορές» όπως ονομάζεται αυτή η συμφωνία.


Το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων μετά το «όχι»


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στα Σκόπια το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων είναι:
α) Η βουλή των Σκοπίων αναμένεται να υπερψηφίσει τη συμφωνία, εκ νέου στις 5 Ιουλίου 
β) Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, πιθανόν στις 5 ή 17 Ιουλίου 
γ) Βάσει του Συντάγματος, η προεκλογική περίοδος διαρκεί 60 εως 90 ημέρες 
δ) Στόχος είναι το δημοψήφισμα να διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου αν και ακούγονται, επίσης, η 23 Σεπτεμβρίου ή και μεταγενέστερες ημερομηνίες 
ε) Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν το δημοψήφισμα θα έχει δεσμευτικό ή αποφασιστικό χαρακτήρα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου