Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2018


  • FT: Ο Τσίπρας συμφώνησε με τη Μέρκελ επιστροφή των μεταναστών στην Ελλάδα. “Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές” .
  • Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος. Ομάδα αγνώστων πέταξε μπογιές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας, στη Θεσσαλονίκη. .
  • Ασθενής σεισμική δόνηση στην Καστοριά . Σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών σημειώθηκε στις 22:20 4 χιλιόμετρα Νότια της Καστοριάς. .
  • Ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά το συλλαλητήριο . Το κλίμα ήταν τεταμένο με ύβρεις να εξαπολύονται και από τις δύο πλευρές, όμως οι διαδηλωτές αποχώρησαν. .
  • Διέκοψε την απεργία πείνας ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μόριας. Διέκοψε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης. .

Κόσμος

  • Τουσκ: Η Ε.Ε. πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια στις σχέσεις με ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προετοιμαστεί για τα «χειρότερα σενάρια» στις διατλαντικές σχέσεις, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έρχονται όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τις αξίες της, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. .
  • Οι ΗΠΑ αξιώνουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη του ΟΗΕ να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν. Οι ΗΠΑ απαίτησαν την Τετάρτη από τους 14 εταίρους τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν σε αντίποινα για την «κακόβουλη συμπεριφορά» του στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ αφιερωμένης στην εφαρμογή της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. .
  • Tουρκία: 12 άτομα συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν για εξύβριση κατά του Ερντογάν. Τουρκικό δικαστήριο διέταξε να προφυλακιστούν 12 πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι εξύβρισαν τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου της αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ. .
  • Ζεεχόφερ: Δεν σκοπεύω να διαλύσω την κυβέρνηση συνασπισμού. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, διαβεβαίωσε ότι «δεν σκοπεύει να διαλύσει την κυβέρνηση συνασπισμού». .
  • Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείω εξεύρεση λύσης στην ενδοκυβερνητική κρίση για το προσφυγικό. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε πως θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» να επιλύσει την κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της εξαιτίας του ζητήματος των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τη σκλήρυνση της στάσης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας. .

Πολιτική

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος αμαυρώνει τη χώρα μας διεθνώς. «Τα όσα επακολούθησαν της σημερινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία με τη FYROΜ προκαλούν οργή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. .
  • Δραγασάκης: Είχαμε προειδοποιήσει για τις τρικλοποδιές απόγνωσης . «Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές τρικλοποδιές απόγνωσης εκείνων των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν και διαψεύστηκαν σε ό,τι είπαν». .
  • Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Μεταφορικό Ισοδύναμο . Την ψήφο και κομμάτων της αντιπολίτευσης εξασφάλισε το νομοσχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Μετά από βελτιωτικές τροποποιήσεις που επέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το νομοσχέδιο ψήφισαν επί της αρχής και η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι. .
  • Μίχαλος για διαγραφή:Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια. Για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ .

Οικονομία

  • Νέα αύξηση των καταθέσεων αλλά ο δανεισμός παραμένει «παγωμένος». Οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξάνονται σταθερά από τις αρχές του έτους, όμως έως τώρα έχει καλυφθεί πολύ μικρό μέρος της «τρύπας» που προκλήθηκε το 2015. .
  • Το νέο αφήγημα Τσίπρα για τις συντάξεις στο Bloomberg. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμόσει τα όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup για περικοπές στις συντάξεις, από το 2019 άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Bloomberg. .
  • H Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU ενέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup . Με ευρύτατη πλειοψηφία ενέκρινε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) τη συμφωνία του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. .
  • Ελλάδα και Γαλλία δημοσιονομικά κερδισμένες από τη γήρανση του πληθυσμού. H Ελλάδα και η Γαλλία προβλέπεται να καταγράψουν τις μεγαλύτερες μειώσεις στο συνολικό κόστος για το δημόσιο από τη γήρανση του πληθυσμού (total public age-related costs) τις επόμενες δεκαετίες, σημειώνεται σε ανάλυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. .
  • Επιταχύνθηκε ο ρυθμός χορήγησης δανείων στην Ευρωζώνη τον Μάιο. Επιταχύνθηκε τον Μάιο η χορήγηση τραπεζικών δανείων στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). .

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Δεύτερη η Ελβετία μετά το «Χ» με τους μαχητικούς Κοσταρικανούς. Σε ένα ματς όπου το κίνητρο ήταν μονόπλευρο, καθώς μόνον η Ελβετία είχε ενδιαφέρον γι’ αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες του Πέτκοβιτς πήραν την ισοπαλία (2-2), ενώ οι Κοσταρικανοί κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού ήταν κατά διαστήματα πολύ καλύτεροι, αλλά και άτυχοι. .
  • Μουντιάλ: Άνετα η Βραζιλία τη Σερβία . Σαν πραγματικό φαβορί του Μουντιάλ -δηλαδή πρώτη και χωρίς αμφισβήτηση- προκρίθηκε στους «16» η Βραζιλία. .
  • Χόρεψε… Gangnam Style και είπε αντίο η Γερμανία!. Στους ρυθμούς του γνωστού νοτιοκορεάτικου χιτ χόρεψε η Γερμανία! Η πρωταθλήτρια έπεσε θύμα την παθιασμένων Ασιατών και χάνοντας καθαρά 2-0, αποχαιρέτησε νωρίς-νωρίς το Μουντιάλ. .
  • Σε άθλια κατάσταση αποχώρησε από το γήπεδο ο Μαραντόνα (video). Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αποχώρησε υποβασταζόμενος από την εξέδρα του γηπέδου, λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη νίκη της Αργεντινής επί της Νιγηρίας. .
  • Μουντιάλ: Με τα «δεύτερα» η Κροατία νίκησε τους Ισλανδούς. Η Κροατία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έστω και αν έπαιζε με πολλούς αναπληρωματικούς, κατάφερε με τα τέρματα του Μπάντελι στο 53’ και του Πέρισιτς στο 90’ να πάρει τη νίκη επί της Ισλανδίας, παρά την ισοφάριση του Γκίλφι Σίγκουρτσον στο 76’. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου