Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ελλάδα και Ισπανία θα δέχονται επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ που συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.
Όπως σημειώνεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η Ελλάδα και η Ισπανία είναι έτοιμες να επαναδεχτούν τους αιτούντες άσυλο που θα εντοπιστούν στο μέλλον στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία από τις γερμανικές αρχές και η είσοδός τους έχει καταγραφεί από το σύστημα Eurodac (σ.σ. ευρωπαϊκό σύστημα παραβολής των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο) στις προαναφερόμενες χώρες», ενώ «η Γερμανία θα δεχτεί σταδιακά και θα ολοκληρώσει την επανένωση των οικογενειών από την Ελλάδα και την Ισπανία, στοχεύοντας να διασφαλίσει την ενότητα των οικογενειών».

Το πλήρες κείμενο της Πολιτικής Συμφωνίας στην οποία κατέληξαν σήμερα οι τρεις χώρες έχει ως εξής:

«Η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ισπανία υπογραμμίζουν τη στήριξή τους για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου το 2018, με σκοπό την επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ μιας δίκαιης κατανομής των ευθυνών και της αλληλεγγύης.

Μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, τα προσωρινά μέτρα που έχουν επιβληθεί από εκείνες τις χώρες μέλη που είναι πρόθυμες να προχωρήσουν προς τα εμπρός συλλογικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε.

Στη βάση αυτή, σε απάντηση σε πιθανές κρίσεις, στηρίζουμε την υιοθέτηση πρόσθετων, άμεσων επιχειρησιακών πρωτοβουλιών της ΕΕ, βασισμένων στην αλληλεγγύη, συμπεριλαμβανόμενου του διαμερισμού τού βάρους.

Υπογραμμίζουμε ότι οι χώρες μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα χρειάζονται περισσότερη στήριξη, από οικονομικής άποψης αλλά και όσον αφορά τους αξιωματικούς της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασύλου. Θα γίνουν γρήγορα θετικές ενέργειες για τη στήριξη των πέντε νησιών του Αιγαίου στην Ελλάδα και για τη στήριξη της Ισπανίας.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι έτοιμες να επαναδεχτούν τους αιτούντες άσυλο που θα εντοπιστούν στο μέλλον στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία από τις γερμανικές αρχές και η είσοδός τους έχει καταγραφεί από το σύστημα Eurodac στις προαναφερόμενες χώρες. Η Γερμανία θα δεχτεί σταδιακά και θα ολοκληρώσει την επανένωση των οικογενειών από την Ελλάδα και την Ισπανία, στοχεύοντας να διασφαλίσει την ενότητα των οικογενειών.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες των ανωτέρω αναφερομένων ενεργειών θα συμφωνηθούν εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων και θα επανεξετάζονται τακτικά. Η συνεργασία θα ξεκίνησει αμέσως μόλις επιτευχθεί αυτή η συμφωνία».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου