Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την αποτροπή πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ευρώπη

Δευτέρα, 11 Ιουνίου, 2018

Ο "μπαμπούλας" της αρκούδας
Προς την αποστολή περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη φαίνεται να προσανατολίζεται η ηγεσία του Πενταγώνου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο αύξησης της έμφασης στην αποτροπή μιας ρωσικής στρατιωτικής εισβολής.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Military Timesοι σχεδιασμοί του Πενταγώνου περιλαμβάνουν ένα σχέδιο στρατιωτικής ετοιμότητας «30-30-30-30» για τις χώρες του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση αυτού που εκλαμβάνεται ως αυξανόμενη ρωσική χερσαία απειλή. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ως το 2020 από τις χώρες- μέλη της Συμμαχίας μιας δύναμης 30 ταγμάτων, 30 μοιρών αεροσκαφών και 30 πολεμικών πλοίων, που θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν μέσα σε 30 ημέρες ή και λιγότερο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια αυτά έρχονται εν μέσω προβληματισμών για τη δυνατότητα των μελών του ΝΑΤΟ να επιτύχουν τους στόχους στρατηγικής ετοιμότητας που έχουν τεθεί από τις ΗΠΑ. Πρόσφατη μελέτη της Rand Corporation έδειξε ότι η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι σε θέση να αναπτύξουν η καθεμία μία δύναμη ισχύος ταξιαρχίας με βαρύ οπλισμό στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ εντός ενός μήνα, αλλά η διατήρηση αυτών των δυνάμεων θα είναι δύσκολη, δεδομένων των γαλλικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην Αφρική και των περικοπών ετών στον βρετανικό αμυντικό προϋπολογισμό.


INTS KALNINS / REUTERS


Οι προβληματισμοί αυτοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη για να επιτευχθούν οι στόχοι του Πενταγώνου ως προς την αποτροπή μιας ρωσικής εισβολής- κάτι που ζήτησε ο επικεφαλής της US European Command πριν λίγες εβδομάδες.
Όπως είπε ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, ενδεχομένως να χρειαστεί να διοχετευθούν πόροι από αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο κεντρικός σκοπός της αποτροπής μιας ρωσικής εισβολής. Όπως είπε συγκεκριμένα, περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη «θα με βοηθούσαν να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Popular Mechanics, αυτή τη στιγμή ο αμερικανικός στρατός έχει εννιά τάγματα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου