Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 11 Ιουνίου, 2018

  • Πάτρα: Νεκρός αλλοδαπός που παρασύρθηκε από φορτηγό στο λιμάνι. Ένας νεαρός αλλοδαπός έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής, καθώς παρασύρθηκε από φορτηγό, στο λιμάνι της Πάτρας. .
  • Πτώμα βρέθηκε σε πλήρη αποσύνθεση κοντά στα Τρίκαλα. Άγνωστη η ταυτότητα και τα αίτια θανάτου του νεκρού. .
  • Το φωτογραφικό μήνυμα Ζάεφ σε Τσίπρα και Αθήνα. Η ΠΓΔΜ ξεκαθαρίζει στην Αθήνα πως δεν υπάρχει διάσταση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Ντιμιτρόφ. .
  • Τραγωδία με 19χρονο μετανάστη στο λιμάνι της Πάτρας. Ο νεαρός προσπάθησε να κρυφτεί στο ημιαξόνιο φορτηγού που ήταν εν κινήσει και είχε ως προορισμό την Ιταλία. .
  • «Ποτέ ξανά» το μήνυμα κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης στο Δίστομο. Ο πρεσβευτής της Γερμανίας κατέθεσε το στεφάνι και γονάτισε στο μνημείο.

Κόσμος

  • Τραμπ: Ο Τζάστιν παριστάνει τον πληγωμένο όταν τον ξεμπροστιάζουν. Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τις φραστικές επιθέσεις επί προσωπικού, εναντίον του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό τη Δευτέρα, από τη Σιγκαπούρη, με μια ανάρτησή του στο Twitter, όπου υποστήριξε πως «ο Τζάστιν παριστάνει τον πληγωμένο όταν τον ξεμπροστιάζουν!» .
  • Μέρκελ: Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα. Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι «αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, η Ισπανία είναι καλύτερα. Ακόμη και στην Ελλάδα η κατάσταση βελτιώνεται». .
  • Μέρκελ: Απογοητευτική και κάπως θλιβερή η απόφαση Τραμπ να αποσυρθεί από το κοινό ανακοινωθέν της G7 με ανάρτηση στο Twitter. Η καγκελάριος της Γερμανίας χαρακτήρισε «απογοητευτικά και κάπως θλιβερά», τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της G7 και συγκεκριμένα την απόσυρση της στήριξης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κοινό ανακοινωθέν με ανάρτηση στο Twitter. .
  • Ιταλία: Ανθρωπιστική βοήθεια ζήτησε ο Κόντε από τη Μάλτα για τους επιβάτες του πλοίου Aquarius. «Επιβεβαιώνεται η έλλειψη διάθεσης της Μάλτας, και κατά συνέπεια της Ευρώπης, να παρέμβει και να αναλάβει την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης», είπε ο Κόντε. .
  • Συντριβή αμερικανικού F-15 στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 συνετρίβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη θάλασσα της Ιαπωνίας, κοντά στο νησί της Οκινάουα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τοπικά μέσα. .

Πολιτική

  • Κουμουτσάκος: Οι Σκοπιανοί μπορεί να γυρίσουν με νέα αιτήματα τώρα. Σημείωσε ότι το σκοπιανό έχει ιδιαίτερη φόρτιση για τους Έλληνες και ότι δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν μετά τη συμφωνία. «Η κυβέρνηση διαίρεσε και δεν ένωσε με τη στάση της», πρόσθεσε .
  • ΝΔ: De facto τέταρτο Μνημόνιο το πολυνομοσχέδιο. Για μέτρα 5,1 δισεκ. ευρώ προειδοποιούν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη. .
  • Θολό το τοπίο για το Σκοπιανό μετά την νέα ανακοίνωση της ΠΓΔΜ. Η ανακοίνωση δίνει την εντύπωση πως στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επικρατεί πλέον μια λογική μεγαλύτερης υπομονής, με τα Σκόπια να έχουν απομακρυνθεί, για την ώρα τουλάχιστον, από τις δηλώσεις Ζάεφ για συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα εντός ημερών ή ωρών. .
  • Αισιοδοξία Τζανακόπουλου για αίσια έκβαση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Σημειώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες δικλίδες ώστε να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις που πρόκειται να αναληφθούν από τους γείτονές μας .
  • Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την εικόνα εγκατάλειψης στα νοσοκομεία. «Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα βρεθεί λύση με το ζήτημα που έχει προκύψει με το στεφανιογράφο του Ευαγγελισμού, ο οποίος παραμένει εκτός λειτουργίας σχεδόν είκοσι μέρες, το υπουργείο Υγείας βάζει άλλες προτεραιότητες προκειμένου να ικανοποιήσει γνωστούς και κομματικούς φίλους» τονίζει ο κ. Οικονόμου. .

Οικονομία

  • Κρίσιμο (;) ραντεβού Μέρκελ και Λαγκάρντ στο Βερολίνο. Οι γερμανοί συντηρητικοί θεωρούν σχεδόν δεδομένη μια αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. .
  • Τα πράσινα καύσιμα στα πλοία «μπορεί να κοστίσουν έως και 50 δισ. δολάρια». Οι νέοι κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας προβλέπουν μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την ποιότητα των ναυτιλιακών καυσίμων και θα μπορούσαν να απειλήσουν πολλές πλοιοκτήτριες εταιρείες εάν δεν αυξηθούν ανάλογα τα ναύλα, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. 
  • Σύμβουλος Τραμπ: Ο Τρουντό μας μαχαίρωσε πισώπλατα στο G7. Ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου τόνισε πως η σκληρή απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στον καναδό πρωθυπουργό Τρουντό ήταν απαραίτητη καθώς διαφορετικά θα δημιουργούσε την εικόνα αμερικανικής αδυναμίας πριν την σύνοδο με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν. 
  • Λεμέρ: Το πλεόνασμα δεν αρκεί για να βγει μια χώρα (η Ελλάδα) από την κρίση. Περισσότερο αλληλεγγύη με τα αδύναμα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ζητά από το Βερολίνο ο γάλλος υπ. Οικονομικών Λεμέρ, ενώ ο γερμανός ομόλογος του Σολτς την καθιέρωση ευρωπαϊκών φόρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. .
  • Οι G7 ηγέτες καλούν τη Ρωσία να σταματήσει να υπονομεύει τις δημοκρατίες. «Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει την αποσταθεροποιητική της συμπεριφορά, την υπονόμευση των δημοκρατικών συστημάτων και τη στήριξή της στο συριακό καθεστώς», ανέφεραν οι ηγέτες στο κοινό ανακοινωθέν τους στο τέλος της συνόδου κορυφής, μετά και την πρόταση Ντόναλντ Τραμπ χθες για επανένταξη της Ρωσίας στην Ομάδα των Επτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου