Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 16 Ιουνίου, 2018

  • Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Τζιά . Στο σημείο παρέμειναν μέχρι το πρωί 11 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι δέκα είναι εθελοντές και ένας μόνιμος, με τρία οχήματα και ένα βυτιοφόρο του Δήμου. .
  • Θρίλερ με τη σύλληψη Μπαρμπαρούση. Διέφυγε μπλόκο της αστυνομίας . Καταδίωξη νωρίτερα στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. .
  • Καρέ καρέ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας την ένοπλη ληστεία σε κάβα στο Φάληρο. Ένα πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Φάληρο όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε κάβα. .
  • Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία άσκησε ο εισαγγελέας στον Μπαρμπαρούση. Για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας διώκεται από την εισαγγελία της Αθήνας ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης. .
  • Θύμα μπούλινγκ περισσότεροι από τους μισούς μαθητές στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη μιας πιστοποίησης που θα εφαρμόζεται σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού βρέθηκε στο επίκεντρο του 5ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». .

Κόσμος

  • Νέα επιστολή αμερικανών βουλευτών για αναστολή παράδοσης F-35 στην Τουρκία. Ομάδα 44 βουλευτών του αμερικανικού Κογκρέσου ζητά την αναστολή της προγραμματισμένης παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Τζέιμς Μάτις. .
  • Ιντζέ: Θα είμαι το ακριβώς αντίθετο του Ερντογάν. «Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει (…) Το ακριβώς αντίθετο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λιγότερες από 10 ημέρες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. .
  • Βρετανία: Ισόβια σε 22χρονη που σχεδίαζε επίθεση στο Βρετανικό Μουσείο. Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης η μητέρα της και η νεότερη αδελφή της, από την οποία ξεκίνησε το όλο σχέδιο. .
  • Δύο μικρά παιδιά νεκρά σε φωτιά στην Ιταλία. Το ένα παιδί προσπάθησε να σώσει το αδελφάκι του από τις φλόγες και χάθηκαν μαζί. .
  • Προφυλακίζεται ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας Τραμπ, Πολ Μάναφορτ. Η προφυλάκισή του διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες πως προσπάθησε να επηρεάσει πιθανούς μάρτυρες ενόψει της δίκης του. .

Πολιτική

  • Τσίπρας: Ιστορικής σημασίας επιτυχία η συμφωνία για το Σκοπιανό. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την στάση της απέναντι στην συμφωνία για το Σκοπιανό, καταγγέλλοντας μικροπολιτικά παιχνίδια. .
  • Δραγασάκης: Η Βόρεια Ελλάδα θα ωφεληθεί από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από τη συμφωνία και τη λύση του προβλήματος με την πΓΔΜ, θα είναι η Β. Ελλάδα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στη Βουλή. .
  • Οι Ευρωσοσιαλιστές πιέζουν Γεννηματά στηρίζοντας τη συμφωνία για Σκοπιανό. «Όλα τα προοδευτικά και κόμματα-μέλη στην Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις ακούραστες προσπάθειες και την βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. .
  • Πόλεμος δηλώσεων Κοτζιά με Μπακογιάννη για τις σπουδές τους (video). Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για σχέση του ΥΠΕΞ με την ανατολική Γερμανία και για υποκρισία όσον αφορά τα ακαδημαϊκά του πεπραγμένα, με τον κ. Κοτζιά να απαντά αφήνοντας υπονοούμενα για το πτυχίο της πρώην υπουργού. .
  • ΝΔ: Οι πολίτες εκφράζουν την αγωνία τους για το Σκοπιανό στα συλλαλητήρια. Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου κορυφώνεται η κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος. .

Οικονομία

  • Μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου ενόψει της συνόδου του ΟΠΕΚ. Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, με αυτή του μπρεντ να υποχωρεί περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, καθώς δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του κόσμου - η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία - έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή τους. .
  • Πιο κοντά σε εμπορικό πόλεμο: Η Κίνα απαντά με αντίποινα στον Τραμπ. Το υπουργείο Εμπορίου στο Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα επιβάλει δασμούς «ίσης κλίμακας και ίσης ισχύος» με τα μέτρα που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε κινεζικές εξαγωγές αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. .
  • Μεγάλο «ψαλίδι» στο ΕΚΑΣ, πέφτει στα 40 λεπτά τη μέρα το 2019. Το επίδομα θα καταργηθεί το 2020. Διαβάστε αναλυτικά τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους. .
  • 25% φόρο σε κινεζικά προϊόντα επιβάλλει ο Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ). Επίσημα φόρο της τάξης του 25% ανακοινώθηκε πως επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε όλα τα κινεζικά προϊόντα. .
  • Δραστική παρέμβαση για το χρέος ζήτησε ο Μητσοτάκης από Ντομπρόφσκις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν το σχέδιο της ΝΔ για «τολμηρή» μεταρρυθμιστική πορεία, με έμφαση στην μείωση του φορολογικού βάρους και σε ένα περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξη και την απασχόληση. .

Αθλητισμός

  • Πορτογαλία - Ισπανία: Μόνος του (ο Κριστιάνο) κι όλοι τους!. Τι άλλο να γραφτεί για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος έπαιξε μόνος του την Ισπανία και με μαγική εκτέλεση φάουλ στο 88’ έγραψε το τελικό 3-3. Δύο φορές έμεινε πίσω στο σκορ η «φούρια ρόχα». 
  • Ιρανικός… τυφώνας χτύπησε το Μαρόκο! . Το Ιράν των Μασούντ, Χατζισαφί και Καρίμ ξέρανε τους Μαροκινούς (1-0) και με το αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 95’ έφτασε σε ένα ανέλπιστο τρίποντο και μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση. 
  • Στη Νέα Σμύρνη το φάιναλ φορ πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης, την έδρα του ιστορικού Πανιωνίου, και όχι στο Μετς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη διεξαγωγή φάιναλ φορ είτε πρωταθλήματος είτε Κυπέλλου μπάσκετ με αμαξίδιο.
  • Χιμένες ο… λυτρωτής της Ουρουγουάης!. Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο η Ουρουγουάη, αφού, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του Σουάρες που έχασε τρεις απίστευτες ευκαιρίες, ο Χιμένες πέτυχε με κεφαλιά στο 89’ το πολυπόθητο γκολ, με το οποίο ήρθε η νίκη με 1-0 επί της αξιόμαχης και «συμπαγούς» Αιγύπτου! 
  • Ρωσία: Συνελήφθη επειδή διαδήλωνε υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων . Στη σύντομη κράτηση του βετεράνου ακτιβιστή, Πίτερ Τέιτσελ στην Μόσχα, προχώρησε η ρωσική αστυνομία την πρώτη μέρα του παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς ο Βρετανός επιχείρησε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία ενός ατόμου κοντά στο Κρεμλίνο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου