Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

«Μετωπική» κυβέρνησης-ΝΔ για την πρόταση μομφής

Σάββατο, 16 Ιουνίου, 2018
Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης, κι ενώ έξω από το Κοινοβούλιο είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.
Πανδαιμόνιο επικράτησε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος τόνισε πως «σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής».
Πρόσθεσε ότι «προφανώς βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό και θέλει να προκαλέσει και σε ελάχιστους ενδεχόμενους θύλακες και σε πρόσωπα στις ΕΔ ταραχή».

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία, από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να αποχωρήσει το ΚΚΕ.
Την Παρασκευή παίρνουν τον λόγο βουλευτές και υπουργοί, ενώ οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων αναμένονται το Σάββατο.
Κατά την τοποθέτησή της η υπουργός Τουρισμού την Παρασκευή τόνισε πως στηρίζουμε την κυβέρνηση διότι σεβόμαστε τις θυσίες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε μια έντιμη συνεργασία, μένουμε όμως σταθεροί στις θέσεις μας.
«Σας καλώ να απορρίψετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί δεν είναι παρά μια ενέργεια γεμάτη υποκρισία. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να κρυφτεί, να αποφύγει να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στον ελληνικό λαό και επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και την αναπτυξιακή πορεία στην οποία έχει εισέλθει και αυτό δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί», είπε η Έλενα Κουντουρά.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο των διεθνών εξελίξεων και την πολιτική απομόνωση, αποκατέστησε πλήρως τη φήμη της Ελλάδας διεθνώς, ισχυροποίησε τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τον στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. «Μαζί με την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του λαού. Ο λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση πέτυχε την αποστολή της, ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε όσα είχε εντολή να πράξει και δημιούργησε όλες εκείνες συνθήκες που θα του επιτρέψουν μετά τον Αύγουστο να ατενίζει το μέλλον. Το μέλλον της Ελλάδα οικοδομείται σε νέες βάσεις», είπε η υπουργός Τουρισμού και προσέθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση απελευθερώνει την Ελλάδα από τις σκληρές δεσμεύσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέβαλαν στο παρελθόν. «Η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη για μια επιτυχή έξοδο από το Πρόγραμμα και γίνεται αντιληπτό ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτό που διακυβεύεται είναι η πολιτική της επιβίωση. Αυτή η εξέλιξη είναι επιτυχία όλων μας. Πετύχαμε ο τουρισμός να αυξηθεί κατά 25% τα τρία τελευταία χρόνια και η αύξηση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στην επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία», είπε η υπουργός Τουρισμού.
Τη διαφωνία του για τη συμφωνία «που κοινοποίησε η κυβέρνηση και την αποδοχή του όρου «Μακεδονία»», εξέφρασε από βήματος της Βουλής, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος -ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:« Ποτέ και για κανέναν λόγο σύνθετη ονομασία, ποτέ και για να κανέναν λόγο χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου του από τα Σκόπια.Κατά συνέπεια, απορρίπτω πλήρως τη συμφωνία και τη θεωρώ ως «όχημα» ενός νέου αλυτρωτισμού που θα ξεπηδήσει στο μέλλον κατά της χώρας μας και αυτή τη φορά θα εδράζεται στην αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας, της «Μακεδονικής εθνότητας» και της «Μακεδονικής γλώσσας». Και γι’ αυτό θα είναι πολύ πιο έντονος, επιθετικός, αλλά και παρεμβατικός στη διεθνή κοινότητα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα Σκόπια, με ελληνική σφραγίδα, θα έχουν γίνει και μέλος του ΝΑΤΟ. Η Μακεδονία, ιστορικά, πολιτισμικά, εθνικά, είναι μία και μόνο Ελληνική».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε: «Διαπιστώνω ότι η πολιτική και κοινοβουλευτική διαχείριση που γίνεται επί του θέματος, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον αφελής για να μην πω ότι μπορεί να είναι έως και ύποπτη, διευκολύνοντας τελικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας. Δημοσίως έχω πει πολλές φορές, τις τελευταίες ώρες, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν πραγματικά εννοεί όσα λέει και αν πραγματικά θέλει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία και να αλλάξει τη ροή των εξελίξεων, έχει στα χέρια του το ύστατο θεσμικό όπλο: Να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στο αν θα ψηφίσει ή όχι την πρόταση δυσπιστίας είπε: «Σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα τι πρέπει να πράξω, ποια απόφαση να πάρω, τι να ψηφίσω. Πως μπορώ με την ψήφο μου να στηρίξω μία κυβέρνηση που σε λίγες ώρες θα υπογράψει μία συμφωνία που θεωρώ εθνικά και πατριωτικά εγκληματική; Αλλά και πως μπορώ να στηρίξω μία πρόταση μομφής, που έχω την άποψη ότι χρησιμοποιείται μόνο ως προκάλυμμα καπνού; Προφανώς, δεν μπορώ να κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να είμαι εκεί έξω, μαζί με τον λαό. Στους δρόμους και στις πλατείες. Εκεί που θα ανεμίζουν οι σημαίες της Ελλάδας και τα εμβλήματα της Μακεδονίας».
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου