Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 10 Ιουνίου, 2018

Ναυάγιο στο G7, ο Τραμπ δεν υπέγραψε και απειλεί με νέους δασμούς. Μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κερδίσουν κάθε εμπορικό πόλεμο, ο αμερικανός πρόεδρος «άδειασε» τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό και απείλησε εκ νέου με δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τα διόδια Ρίου - Αντιρρίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής του δήμου Ναυπακτίας, καθώς και πολίτες. .
  • Νέα τουρκική επίθεση για τους στρατιωτικούς, αλλά με υποσχέσεις προς την ΕΕ. «Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε το ότι άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, αν και διευκρίνισε πως η Άγκυρα δεν σχεδιάζει να ακυρώσει την συμφωνία για επαναπροωθήσεις προσφύγων που έχει συνάψει με την ΕΕ. .
  • Πυρκαγιά σε αστικό λεωφορείο στην Αθήνα (video). Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αν και φθορές υπέστησαν δύο αυτοκίνητα. .
  • Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει την διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Οι εικόνες προέρχονται από την δράση του μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά συστηματικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, και εξαρθρώθηκε στις 4 Ιουνίου. .
  • Οκτώ συλλήψεις μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μικροποσότητες ναρκωτικών και προχώρησαν επίσης σε 11 προσαγωγές. .

Κόσμος

  • Τρεις άμαχοι νεκροί από πυραυλική επίθεση των Χούθι στην Σαουδική Αραβία. Τους τελευταίους μήνες οι σιίτες αντάρτες έχουν εντείνει τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας. .
  • Παραδόθηκε στην Γερμανία ο Ιρακινός ύποπτος για τον φόνο μίας 14χρονης. Ο 20χρονος Αλί Μπασάρ, που συνελήφθη νωρίς το πρωί της Παρασκευής από κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, πιστεύεται πως δολοφόνησε την νεαρή κοπέλα τον Μάιο του 2015, ενώ εκκρεμούσε η αίτησή του για άσυλο. .
  • Η εμβληματική φωτογραφία του G7. Χωρίς λόγια... .
  • Φιλική προειδοποίηση Τραμπ σε Κιμ για μοναδική ευκαιρία ενόψει Σιγκαπούρης. Η ευκαιρία είναι μοναδική και δεν θα παρουσιαστεί ξανά, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναχωρώντας για την σύνοδο κορυφής της Τρίτης, που θα είναι η πρώτη συνάντηση των αρχηγών της Αμερικής και της Β. Κορέας. .
  • Ο Ντένις Ρόντμαν πηγαίνει στην Σιγκαπούρη για την σύνοδο Τραμπ και Κιμ. Ο πρώην αστέρας των Σικάγο Μπουλς είναι φίλος του Κιμ Γιόνγκ-ουν και γνώριμος του Ντόναλντ Τραμπ, όμως δεν φαίνεται πως θα λάβει μέρος στις εργασίες. .

Πολιτική

  • ΝΔ: De facto τέταρτο Μνημόνιο το πολυνομοσχέδιο. Για μέτρα 5,1 δισεκ. ευρώ προειδοποιούν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη. .
  • Θολό το τοπίο για το Σκοπιανό μετά την νέα ανακοίνωση της ΠΓΔΜ. Η ανακοίνωση δίνει την εντύπωση πως στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επικρατεί πλέον μια λογική μεγαλύτερης υπομονής, με τα Σκόπια να έχουν απομακρυνθεί, για την ώρα τουλάχιστον, από τις δηλώσεις Ζάεφ για συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα εντός ημερών ή ωρών. .
  • Αισιοδοξία Τζανακόπουλου για αίσια έκβαση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Σημειώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες δικλίδες ώστε να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις που πρόκειται να αναληφθούν από τους γείτονές μας .
  • Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για την εικόνα εγκατάλειψης στα νοσοκομεία. «Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα βρεθεί λύση με το ζήτημα που έχει προκύψει με το στεφανιογράφο του Ευαγγελισμού, ο οποίος παραμένει εκτός λειτουργίας σχεδόν είκοσι μέρες, το υπουργείο Υγείας βάζει άλλες προτεραιότητες προκειμένου να ικανοποιήσει γνωστούς και κομματικούς φίλους» τονίζει ο κ. Οικονόμου. .
  • Κουτσούμπας: Μετά τον Αύγουστο θα έρθει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Τόνισε ότι με αυτό το μνημόνιο διατηρούνται «εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι», για «νέα μέτρα - φωτιά, όπως «το τσεκούρι στις συντάξεις και το αφορολόγητο» αλλά και «για ματωμένα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060. .

Οικονομία

  • Ναυάγιο στο G7, ο Τραμπ δεν υπέγραψε και απειλεί με νέους δασμούς. Μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κερδίσουν κάθε εμπορικό πόλεμο, ο αμερικανός πρόεδρος «άδειασε» τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό και απείλησε εκ νέου με δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων. .
  • Ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας προτείνει ο Σολτς ενόψει της κρίσιμης Συνόδου. Το ταμείο θα μπορεί να δανείζει κεφάλαια σε χώρες που σε περιόδους κρίσης δέχονται μεγάλες πιέσεις στο μέτωπο της κοινωνικής πρόνοιας, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις Μακρόν και Μέρκελ για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. .
  • Βελούδινο διαζύγιο με το ΔΝΤ εξετάζουν οι Ευρωπαίοι. Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μέτρα που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις τυχόν διαζυγίου, καθώς η «σφραγίδα» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια της Αθήνας να επιστρέψει πλήρως στην αυτοχρηματοδότηση από τις αγορές. .
  • Κοντά στα 740 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος φόρος εισοδήματος. Μια στις τρεις δηλώσεις, έως τώρα, είναι χρεωστική, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των Ε1, σε ποσοστό 52,2%, είναι μηδενικός. .
  • Τραμπ: Θα κάνει λάθος όποιος προβεί σε αντίποινα για τους δασμούς. Οι ΗΠΑ έχουν τόσο μεγάλη εμπορική βαρύτητα που μπορούν να κερδίσουν «χίλιες φορές στις χίλιες» τυχόν εμπορική σύγκρουση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση των εργασιών του G7. .

Αθλητισμός

  • Πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το LEN Champions League επικρατώντας στον μεγάλο τελικό με 9-7 της πανίσχυρης Pro Recco από την Ιταλία. .
  • Από Δευτέρα διατίθενται τα «ερυθρόλευκα» εισιτήρια του τέταρτου τελικού. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10,15,20, 25, 30, 40, 140 και 150 ευρώ. .
  • Η Χάλεπ κατέκτησε, με ανατροπή, το Roland Garros. Η Ρουμάνα έχασε το πρώτο σετ στο κόκκινο χώμα του Παρισιού όμως στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και επικράτησε στον μεγάλο τελικό. .
  • Γιαννιώτας: «H Ισπανία θα κερδίσει τη Γερμανία στον τελικό». Αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Τι προβλέπει ο «Ισπανός» της Εθνικής, Γιάννης Γιαννιώτας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου