Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία το 16 Συνέδριο των Ελληνικής καταγωγής φοιτητών πανεπιστημίων των ΗΠΑ & Καναδά

NATIONAL HELLENIC STUDENT ASSOCIATION OF NORTH AMERICA


Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2016
Με κάθε επισημότητα έγινε η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου των 108 αντιπροσώπων Ελληνικής καταγωγής φοιτητικών Συλλόγων 54 Πανεπιστημίων της Βόρειας Αμερικής. 

Η επίσημη έναρξη έγινε το Σάββατο το πρωί στο συνεδριακό κέντρο του Boston University και συμμετείχαν περί τους 200 φοιτητές και φοιτήτριες αντιπρόσωποι Ελληνικών συνδέσμων φοιτητών που φοιτούν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Καναδά.
Μπαίνοντας στο χώρο υποδοχής αμέσως καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα άρτιο συνέδριο αφού όλα ήταν προσεγμένα ενώ το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν ενημερωτικό.

Διαβάζουμε από το έντυπο πρόγραμμα: 
NHSA has succeeded in uniting the brightest of students and young professionals from around U.S., Canada, and Greece, with common hopes for the future to preserve culture and Hellenic identity that has survived through generations of tradition. Furthermore, the development of our vast network as allowed our members to connect in education, professional and social platforms. We give thanks as we acknowledge that none of our achievements would be possible without the support and dedication of students and faculty alike from 50+ university chapters.”

Κουστουμαρισμένους φοιτητές και φοιτήτριες με ωραίες ενδυμασίες έδιναν την εικόνα ότι εδώ πρόκειται να γίνει κάτι άλλο από αυτό που έχω δει σε φοιτητικές συγκεντρώσεις τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.
Οι αυριανοί επιστήμονες που φοιτούν στα πανεπιστήμια, Boston University, Harvard, Northeastern, MIT, Tufts, Drextel, McGull, Columbia, Yale, Brown, προσήλθαν στην αίθουσα η οποία ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αίθουσα έχουν “κτιστεί” αρκετοί κίονες (κολώνες) αττικού ρυθμού που έδιναν ελληνική ατμόσφαιρα.

Ανδριάνα Μητράκου 
Συντονίστρια ήταν η φοιτήτρια Ανδριάνα Μητράκου η οποία τόσο στην Αγγλική όπως και στην Ελληνική με “πεντακάθαρη” προφορά έκανε υπέροχη παρουσίαση.

Ο ιερέας Αθανάσιος Νενές ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Ταξιαρχών του Watertown, προάστιο της Βοστώνης, ανέβηκε στο βήμα και συνεχάρη τους φοιτητές ενώ έφερε τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Φοιτητών Ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου άνοιξε το πρόγραμμα με ομιλία βασισμένη σε ένα γεγονός, μία πραγματική ιστορία, που συνέβη περί το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  Ακολούθησε και καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των Φοιτητικών Συλλόγων η φοιτήτρια, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής καταγωγής Φοιτητών του Boston University, Ελπίδα Βέλμαχος.

Ιφιγένεια Καναρά, Γενική Πρόξενος
Ακολούθησε στο βήμα η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά η οποία συνεχάρη τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες. “Είσαστε το μέλλον του Ελληνισμού αλλά και το μέλλον της χώρας της οποίας κατοικήτε, το μέλλον της κοινωνίας” είπε η κυρία Καναρά.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές και φοιτήτριες για το ενδιαφέρον τους για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αλλά και το ενδιαφέρον τους για τα “κοινά του Ελληνισμού”. Μεταξύ των άλλων ο κ. Αθανασόπουλος είπε: Eσείς, οι σημερινοί και αυριανοί επιστήμονες έχετε την ευκαιρία να παίξετε σημαντικό ρόλο στη κοινωνία αλλά και στον Ελληνισμό, τον Ελληνισμό που έχει ανάγκη από ηγέτες και ανθρώπους που θα συνεργάζονται ώστε να κάνουν θαύματα σε κάθε τομέα της επιστήμης αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.” Σε άλλο σημείο είπε “Κρατήστε ψηλά την δάδα ρου Ολυμπισμού, τη 
Μιλτιάδης Αθανασόπουλος
δάδα του Ελληνισμού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αποτυχίες των εχθρών του Ελληνισμού αλλά δικές μας επιτυχίες και αυτό γίνεται πάντα όταν υπάρχει το “Γνώθι Σ'αυτόν”, συνεργασία και αποτελεσματικότητα.”, Και συνέχισε “Η ελληνική αλφάβητο είναι σε όλα τα κομπιούτερς του κόσμου και είναι η Ελληνική Γλώσσα που καθημερινά βλέπετε μπροστά σας στις επιστήμες. Διατηρήστε και προωθήστε την Ελληνική Γλώσσα και να μη ντρέπεστε να την χρησιμοποιήστε έστω και εάν κάνετε λάθη αφού πολλοί από εσάς έχετε γεννηθεί μακρυά από την Ελλάδα.” “Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και όλων των Συλλόγων της σας καλωσορίζω στη Βοστώνη, και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.” Ενώ στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε τους φοιτητές και φοιτήτριες να συμμετάσχουν όπως κάθε χρόνο στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που προγραμματίζεται να γίνει την Κυριακή, 30 Απριλίου, 2016.” Να σημειώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε ψήφισμα του υποστήριξε έμπρακτα το Συνέδριο των φοιτητών!









Από αριστερά: Leonidas Marcantonatos, Nicholas Anton, Elizabeth Prodromou, Drake Behrakis

Aκολούθησε η καθηγήτρια των Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) Κέλλυ Πολυχρονίου η οποία ευχαρίστησε τους φοιτητές που φέτος διάλεξαν να έχουν το συνέδριό τους στη Βοστώνη. Μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται με τα προγράμματα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και για την προώθηση του Φιλελληνισμού.
Ακολούθησε στο βήμα με χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους και συμμετέχοντες η Πρόεδρος των Ελληνικής καταγωγής φοιτητών του Boston University Ελπίδα Βέλμαχος.
Aπό αριστερά, π. Αθανάσιος, Δρ. Γεώργιος Βέλμαχος διευθυντής στο Trauma MGH, Βασίλειος Καυκάς πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας

Ακολούθησε πάνελ με θέμα “CURRENT EVENTS” (ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ) Greece's Security Environment στο οποίο συμμετείχαν οι: Drake Behrakis, Professor Elizabeth Prodropou, Nicholas Anton, Leonidas Marcantonatos

Ο καθένας από τους ομιλητές αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την οικονομία αλλά και με την “εισροή” στα Ελληνικά νησιά και στην Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Ακόμα αναφέρθηκαν στο πως αντιμετωπίζει το θέμα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις από το ακροατήριο.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με άλλα θέματα, όπως: Leadership Trials & Tribulations με τον George Logothetis, Boston Marathon Bombing. Εδώ μίλησε με στοιχεία από πρώτο χέρι ο χειρούργος του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέττης στη Βοστώνη -Massachusetts General Hospital- Γεώργιος Βέλμαχος, καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Harvard oοποίος αυτός και το επιτελείο του στο Νοσοκομείο έσωσαν δεκάδες ζωές αμέσως μετά τις βόμβες που έριξαν τρομοκράτες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης πριν δυόμιση χρόνια.
Σε πρώτο πλάνο ο Δρακούλης (Drake) Μπεχράκης και η Ελισάβετ Προδρόμου, καθηγήτρια του Tufts University 

Άλλα θέματα του Συνεδρίου ήταν: Networking & Career Building με τους Tamika Tompoulidis & Konstantine Ouranitsas. Community Activism με τους Christos Marafatsos & Vasiliki Mitrakos.

Κωνσταντίνος Ουρανίτσας
Η κινητήριος δύναμη για την επιτυχία του συνεδρίου ήταν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν με πρωτεργάτηchairman Konstantine Ouranitsas.

Γνωρίσαμε τον Κώστα Ουρανίτσα τον περασμένο Ιούνιο σε συνάντηση που είχαμε για το συνέδριο της Βοστώνης και τον ενθαρρύναμε με την ενεργό συμμετοχή μας.

Η ιστοσελίδα μας συγχαίρει τους φοιτητές και τους καθηγητές αλλά και όσους βοήθησαν. 

Τέτοιες εκδηλώσεις ανεβάζουν τον Ελληνισμό. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία και δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου