Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συντριβή αεροσκάφους με επιβάτες την ομάδα Chapecoense Real της Βραζιλίας. Εξι επιζώντες


Την ύπαρξη και έκτου επιζώντος ανακοίνωσαν οι αρχές της Κολομβίας από τη συντριβή του αεροσκάφος της πτήσης 2933 με 81 επιβαίνοντες (22 ποδοσφαιριστές - 22 δημοσιογράφοι - 9 μέλη του πληρώματος - 28 άτομα προσωπικό υποστήριξης), συμπεριλαμβανομένης και της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense Real
Πρόκειται για τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο.
«Επιβεβαιώνεται η διάσωση ενός έκτου επιζώντα, του ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μεταφέρεται από τον τόπο της συντριβής. Η πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD), η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 76 νεκρούς και πέντε επιζώντες.
Ανάμεσα στους επιζώντες, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα media, είναι και οι ποδοσφαιριστές Alan Ruschel, Marcos Danilo και Jakson Follmann, αλλά και ο δημοσιογράφος, Rafael Henzel, όπως και η Ximena Suarez.
Πρόκειται για τους τρεις παίκτες της «Chapecoense»: Ο αμυντικός Alan Ruschel, ο τερματοφύλακας Danilo και ο επίσης τερματοφύλακας Jakson Follmann
Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια 
Δείτε τη στιγμή που χάνεται το σήμα από το αεροσκάφος 
Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.

Ειδικότερα, στο αεροσκάφος επέβαινε η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense Real, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν.
«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.
Προορισμός του αεροσκάφους ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.
Σύμφωνα με ξένα μέσα, υπάρχει και η πληροφορία ότι το αεροσκάφος συνετρίβη εξαιτίας έλλειψης καυσίμων περίπου στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo στην επαρχία La Union.
Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.
«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.
Δυο ελικόπτερα έχουν ήδη «σηκωθεί» για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώντες.
Όλα τα νοσοκομεία της περιοχής είναι σε «συναγερμό»  για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. 
Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου