Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πατούλης: « Η Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στις νέες μειώσεις των εσόδων της»

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2016ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017
Πατούλης: « Η Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στις νέες μειώσεις των εσόδων της»
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Η μείωση των πόρων για την Αυτοδιοίκηση στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2017, η μετακίνηση υπαλλήλων δίχως τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων αλλά και η παράταση της ισχύος των συμβάσεων μέχρι 31/12/2017, χωρίς το κόστος μισθοδοσίας να καλύπτεται από το κράτος , ήταν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των μελών του ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τόσο στη συνεδρίαση του ΔΣ όσο και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια, δήλωσε ότι η Αυτοδιοίκηση «θα σηκώσει το γάντι» και θα αντιδράσει δυναμικά αν εμμείνει στις νέες μειώσεις εσόδων των δήμων που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του 2017. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση, με αφορμή και τη διοργάνωση του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ από την 1η έως την 3η Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, «έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί τις ευθύνες τις απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και να ανακρούσει πρύμνα».
Η ΚΕΔΕ ζητά πριν αρχίσει η συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή, την έναρξη της διαβούλευσης και των διαπραγματεύσεων για την σταδιακή απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων, που από το 2009 ως σήμερα ξεπερνούν τα 13,5 δισ. ευρώ. Επίσης την πιστή και κατά γράμμα εφαρμογή του Ν. 3852/2010 και την αναπλήρωση από άλλες πηγές, της εκ νέου μείωσης κατά 10% των πόρων της αυτοδιοίκησης για το 2017.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει την πρόταση της Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων θα μπορεί να υλοποιείται μετά τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων: «Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση πως θα λειτουργήσουν κάποιοι ήδη αποψιλωμένοι, κυρίως ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι και αν έχει υπόψη της τις διατάξεις του συντάγματος για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων» υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, υπογράμμισε τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έθεσε θέμα να μην προσκληθεί στο συνέδριο η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προειδοποίησε ότι οδηγούνται σε κλείσιμο όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, και πως θα αναγκαστούν οι περισσότεροι δήμοι να προβούν σε υπέρογκες αυξήσεις τελών, και πρότεινε να υπάρξει από πλευράς αυτοδιοίκησης «πολιτική αντιποίνων στην κυβερνητική επίθεση».
Από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», ο επικεφαλής της, δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, τόνισε ότι η κρατική χρηματοδότηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2017 πρέπει να είναι ίδια με φέτος και να διεκδικήσει η ΚΕΔΕ ένα οκταετές πρόγραμμα για την απόδοση των παρακρατηθέντων. Θέμα για την πρόσκληση πολλών υπουργών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, έθεσε και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δημοτική σύμβουλος Πειραιώς, Ελπίδα Παντελάκη. Ακόμη, επισήμανε ότι μπορεί η μείωση της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου