Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ισχυροί της Ευρώπης συναντώνται για το ελληνικό χρέος

Τόπε... τόπε... ο Ομπάμα!

ΜΙΝΙ EUROGROUP ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ισχυροί της Ευρώπης συναντώνται για το ελληνικό χρέος
Μίνι Eurogroup, με αποκλειστικό αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συναντηθούν στη γερμανική πρωτεύουσα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό χρέος. Παρόντες θα είναι και αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η κρίσιμη αυτή συνάντηση πραγματοποιείται τρεις μόλις μέρες πριν το Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου και ένα 10ήμερο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για μια συνάντηση των ισχυρών του Eurogroup που θα συζητήσουν τις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος. Κάποιοι τόνιζαν ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Β. Σόιμπλε, κάτι που δεν προοιωνίζεται μια καλή εξέλιξη, αν κρίνει κανείς από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Γερμανού υπουργού για το θέμα του χρέους.
Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ισχυροί της Ευρώπης συναντώνται για το ελληνικό χρέος
Νωρίτερα, έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Αθήνα θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με τις δημοσιονομικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις αρχές του επόμενου μήνα ενόψει του Eurogroup. 
Υπουργείο Οικονομικών: Δεν πρόκειται για έκτακτη σύσκεψη
Η σύσκεψη της Παρασκευής στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του Washington Group, δεν είναι έκτακτη και σε αυτή θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης και είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος.
Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα για έκτακτη συνάντηση υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο, την Παρασκευή.
Άλλωστε, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Η κυβέρνηση
O κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις και για το αν χάθηκε το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου είπε: «Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Δηλώνουμε ότι η δική μας προσπάθεια κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και περιμένουμε απ’ όλους να συνεχίσουν ώστε να καλυφθούν οι υπαρκτές διαφορές με κοινά αποδεκτό τρόπο. Βασικό σενάριο παραμένει για εμάς η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου».
Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει Plan B σε περίπτωση ναυαγίου με τους δανειστές και αναφορικά με το ΔΝΤ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ να μην βάλει εμπόδια και να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αν θεωρεί ότι τα πλεονάσματα είναι πολύ υψηλά και τα νέα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν την οικονομία πρέπει να το πει ξεκάθαρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου