Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2016

  • Δεν βγήκε τελικά άσπρος καπνός στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, καθώς οι συνομιλίες ου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, κατέρρευσαν.
  • «Είναι απαραίτητη και η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου, παρουσία του Ευ.Βενιζέλου και του Στ.Θεοδωράκη.
  • Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και ένας αληθινός Ευρωπαίος που κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη, αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.
  • Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, των φορέων και των συλλόγων του νησιού, και σε κλίμα ήρεμο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο η συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στο νησί το προσφυγικό και ο τρόπος με τον οποίο ως τώρα το αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί φορείς.
  • Αλλάζει ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών τους θα κρίνονται πλέον από Ανεξάρτητη Αρχή που θα αποτελείται από δικαστικούς.

Κόσμος

  • Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο περιγράφει τις δράσεις που θα αναλάβει την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Ειρηνικού (TPP), μιας φιλόδοξης συμφωνίας διεθνούς εμπορίου.
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών χτύπησε τη βόρεια Ιαπωνία με επίκεντρο στα ανοιχτά των ακτών της Φουκουσίμα σε εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων. Προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι ύψους έως και τριών μέτρων εκδόθηκε για τις βόρειες ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Σε ορισμένες περιοχές καταγράφηκε ένα πρώτο, μικρό τσουνάμι. Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι της Φουκουσίμα. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο...
  • Υπό το σοκ των κινήσεων του κυβερνώντος AKP του Ερντογάν να προωθήσει τη νομιμοποίηση του βιασμού ανηλίκων μέσω του γάμου θύματος-θύτη, τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τους βουλευτές της Τουρκίας να αποκρούσουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έρχεται προς τελική έγκριση την Τρίτη στην Εθνοσυνέλευση, τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει κλίμα παντελούς ατιμωρησίας για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Τουρκία και θα χορηγήσει αμνηστία σε παιδεραστές.
  • «Πρέπει να ξέρουν ότι οι βαναυσότητές τους καταγράφονται και ότι μια μέρα θα λογοδοτήσουν»: Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, κατονόμασε 12 Σύρους στρατηγούς και συνταγματάρχες που κατηγορούνται ότι διέταξαν επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων ή υπέβαλαν αντιφρονούντες σε βασανιστήρια.
  • Οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του 53χρονου Τόμας Μέιρ που δικάζεται για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ ανακάλυψαν ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό, πολλά βιβλία και έναν αετό του Τρίτου Ράιχ διακοσμημένο με τη σβάστικα, δήλωσε ο εισαγγελέας κατά την ακροαματική διαδικασία τη Δυτέρα.

Οικονομία

  • Μέχρι αργά το το βράδυ της Δευτέρας συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών για τα ανοικτά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς οι επικεφαλής των κλιμακίων θα αναχωρήσουν την Τρίτη από την Αθήνα. Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά.
  • Υπερδιπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα (1,09% του ΑΕΠ) έναντι του στόχου προβλέπεται για φέτος, με την κυβέρνηση να εξετάζει τη διάθεση εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος αν επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2017. Υπέρβαση στόχου για το πλεόνασμα προβλέπεται και για το 2017 (2% του ΑΕΠ), ενώ στο 2,7% τίθεται ο στόχος για την ανάπτυξη. Στα κακά νέα, οι προβλέψεις για αύξηση φόρων ύψους 2,4 δισ. ευρώ και περικοπές, με την υπερσυγκράτηση των δαπανών να συνεχίζεται.
  • «Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017 επιβεβαιώνει ότι η οικονομία σέρνεται στο τέλμα» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2017.
  • Τυχόν εκλογικές νίκες λαϊκιστικών κομμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας κρατών-μελών της ευρωζώνης, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, στέλνοντας ένα μήνυμα που αφορά ιδιαίτερα την Ιταλία και τη Γαλλία.
  • Την προσήλωσή τους στην εθνική γραμμή για τα εργασιακά σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις και τις κλαδικές συμβάσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων σε συνάντησή τους με την υπουργό Εργασίας, Ε.Αχτσιόγλου. ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ επανέλαβαν τις διατυπωμένες θέσεις τους όπως αυτές είχαν εκφραστεί στην κοινή δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων ισχυροποιώντας τα όπλα της κυβέρνησης έναντι των δανειστών που πιέζουν για νέα σκληρά μέτρα.

Αθλητισμός

  • Με ψυχολογία που πλησιάζει στο ναδίρ και πολλά προβλήματα τραυματισμών, ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον αγώνα του Σαββάτου εναντίον του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Το προχθεσινό φιλικό με τον Ατρόμητο (0-1) συνοδεύτηκε από ακόμα μία κάκιστη εμφάνιση για την ομάδα του Ζοζέ Μοράις που ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για να καλύψει κενά βασικών ποδοσφαιριστών.
  • Στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι για το εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο τέθηκε ο Μάρκους Μπεργκ. Περίπου ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του (στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης) ο Σουηδός στράικερ έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση, γεγονός που έκανε τον Αντρέα Στραματσόνι να «τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση».
  • Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα τα 10 γκολ που είναι υποψήφια για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς, το οποίο θα επιλέξουν οι ποδοσφαιρόφιλοι μέσω ψηφοφορίας. Τα δέκα τέρματα επέλεξαν οι Μάρτα, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Μάρκο Φαν Μπάστεν, ενώ υποψήφια ήταν όλα τα γκολ που σημειώθηκαν το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου 2015-30 Σεπτεμβρίου 2016.
  • Αναζητώντας το ιδανικό μοντέλο λειτουργίας του νέου πρωταθλήματος και έχοντας κατά νου την αποτυχημένη ανάδειξη του πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια, όπως και την ανούσια λογική των πλέι οφ, η Σούπερ Λιγκ ζήτησε και έλαβε τρεις νέες προτάσεις που παρουσίασαν από κοινού οι οίκοι Deloitte και PwC. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις διαφορετικές εκδοχές πρωταθλήματος με γνώμονα την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ανταγωνιστικότητας, στις οποίες προβλέπονται εναλλακτικές με 14 και 16 ομάδες. Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ανατεθεί από την ίδια τη Λίγκα από το περασμένο καλοκαίρι και εκεί που καταλήγουν όλες οι εκδοχές είναι η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος (πλέι οφ).
  • Το προσεχές Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Football League. Αυτό προέκυψε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., τη Δευτέρα με την διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου