Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016

  • Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αύριο Τετάρτη, στις 13.30, θα ανοίξει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
  • Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει στη Βουλή, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας, καθώς και η εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ.
  • Ο πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) Γιώργος Στασινός, με 2.171 ψήφους, αναδεικνύεται πρώτος, μεταξύ των συνολικά 2.717 υποψήφιων όλων των παρατάξεων, στην μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών».
  • Κλιμακώνει τη ρητορική περί της Συνθήκης της Λωζάνης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας για πρώτη φορά θέμα «συζήτησης» του περιεχομένου της. Η Συνθήκη «σε καμία περίπτωση δεν είναι ιερό κείμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο».
  • «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη σύγχυση που προέκυψε αναφορικά με τη θέση της κυβέρνησης ως το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευση στα 18.

Κόσμος

  • Στο πλαίσιο δώδεκα επιχειρήσεων στην κεντρική Μεσόγειο, υπό το συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής, διασώθηκαν την Τρίτη 1.397 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι σοροί οκτώ ανθρώπων.
  • Ο λαλίστατος στο Twitter Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε βρει το χρόνο να αποδοκιμάσει έστω μέσα από αυτό το βήμα τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τα «Hail Trump» και τις ρατσιστικές χυδαιότητες της κατ' ευφημισμόν «εναλλακτικής δεξιάς» (alt-right) στη «γιορτή» των νεοναζιστών το Σαββάτο δυο βήματα από τον Λευκό Οίκο. Σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους των New York Times είπε ότι «αποδοκιμάζει και καταδικάζει». Την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε τον Στιβ Μπάνον, ο οποίος κατά τη γνώμη του ούτε ρατσιστής, ούτε ακροδεξιός είναι.
  • «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Oικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ανάγκη να σεβαστούν όλες οι χώρες τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα.
  • Το προσωρινό πάγωμα των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας εισηγούνται οι επικεφαλής των μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που αναμένεται να αποτυπωθεί στο ψήφισμα που θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας προς κρίση την Πέμπτη.
  • Απογοητεύοντας τους υποστηρικτές του που τον αποθέωναν υπό το σύνθημα «lock her up» (φυλακίστε την), ο Τραμπ ανακαλεί την εμπρηστική προεκλογική δέσμευση να διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον ή το Ίδρυμα Κλίντον, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στενή σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Κελιάν Κόνγουεϊ.

Οικονομία

  • Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
  • Την έδρα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Την υπουργό υποδέχθηκε ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ,  Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσαν οι αναπληρωτές υπουργοί, Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος.
  • Στο εννεάμηνο επισκέφθηκαν τη χώρα περισσότεροι τουρίστες, αφήνοντας όμως λιγότερα χρήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση διαμορφώθηκε στα 21,345 εκατ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 3,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Εντούτοις, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν μείωση κατά 5,5% έναντι του εννεαμήνου 2015. Αποτέλεσμα το πλεόνασμα του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου να μειωθεί κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφωθεί στα 10,4 δισ. ευρώ.
  • Η επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική και νόμιμη τη μεταβίβαση των εγκαταστάσεων κ.λπ. των ιαματικών πηγών Αιδηψού στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ διαπιστώνεται, μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών με τους επικεφαλής των δανειστών για τα εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Μικρότερες, όπως υπογραμμίζουν, είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Η ελληνική πλευρά επιμένει στις θέσεις της για συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και ανταπεργία στηριζόμενη και στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, τονίζουν.

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Μπονούτσι στο 84ο λεπτό και του Μάντζουκιτς στις καθυστερήσεις, η Γιουβέντους νίκησε 3-1 τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και προκρίθηκε στους «16» του Champions League μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Και η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στο τέλος με το 2-1 επί της Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και ακολουθεί στους «16» τη Ντόρτμουντ η οποία έγινε πρωταγωνίστρια στο παραγωγικότερο ματς στα χρονικά, 8-4 εναντίον της Λέγκια. Η Λέστερ έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε ως πρώτη του ομίλου της, στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση. Οι «Αλεπούδες» επικράτησαν 2-1 της Μπριζ και άφησαν στη δεύτερη την Πόρτο και τρίτη την Κοπεγχάη που δεν κατάφεραν να σκοράρουν στον μεταξύ τους αγώνα. Πέρασε και η Μονακό ως πρώτη του 5ου ομίλου μετά το 2-1 επί της Τότεναμ, η οποία μένει εκτός συνέχειας καθώς ως δεύτερη προκρίθηκε η Λεβερκούζεν.
  • Με άδοξο τέλος κινδυνεύει να στιγματιστεί η μεγαλύτερη (από πλευράς ονόματος) μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ στη δεκαετία που διανύουμε. Ο Τζόλεον Λέσκοτ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους ανθρώπους της Ενωσης ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η οποία δεν αποκλείεται να σημαίνει και πρόωρο «αντίο».
  • Με δύο απουσίες θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο Άμστερνταμ εναντίον του Άγιαξ το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Πλην του τιμωρημένου, Εμποκού και του τραυματία, Λέτο, ο Αντρέα Στραματσόνι δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο αγωνιστικό πρόβλημα.
  • Με 33.000 ευρώ θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τα καπνογόνα που άναψαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και προκάλεσαν τη διακοπή του ντέρμπι τρεις φορές. Ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας τιμώρησε με υψηλό πρόστιμο τους «ερυθρόλευκους» για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και για υβριστικά συνθήματα, ενώ μικρότερα ποσά θα πληρώσουν και οι ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος, επίσης για τις αναμετρήσεις τους τη 10η αγωνιστική.
  • Με ελλείψεις και σημαντικές επιθετικές απουσίες θα αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης στην Φλωρεντία κατά της Φιορεντίνα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα, Τρίτη, ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι προετοιμασία του και την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την ιταλική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου