Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Η Μoody's αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016

Η Μoody's αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Η Μoody's  αναθεωρεί τις προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες σε «σταθερές» απο «αρνητικές».  Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται βελτίωση στην χρηματοδότηση και στην κερδοφορία τους. Δεν αναμένει κρατική στήριξη προς τις τράπεζες στο μέλλον.
Πρόκειται για το πρώτο καλό νέο σε ό,τι αφορά τους ξένους οίκους που βλέπουν με καλό μάτι τις ελληνικές τράπεζες παρά το γεγονός ότι είναι ανοικτό ακόμη το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια.
Περιμένουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιστρέψουν σε οριακή κερδοφορία το 2016-17 λόγω σημαντικά μειωμένων προβλέψεων, μειωμένου κόστους χρηματοδότησης και περιορισμένων λειτουργικών δαπανών", αναφέρει ο Νώντας Νικολαΐδης, senior credit officer του οίκου. 
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στη διατραπεζική αγορά repos, μειώνοντας το υπόλοιπο δανεισμού μέσω ELA και βελτιώνοντας το προφίλ ρευστότητας. Ωστόσο, η Moody's σημειώνει ότι αναμένεται να παραμένουν ιδιαίτερα εξαρτημένες από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας τους επόμενους 18 μήνες.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, σημειώνει ο οίκος, στην αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου προβληματικών δανείων. Αναμένει ότι ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα παραμείνει υψηλός, πάνω από το 40% του συνολικού δανεισμού, ως τα τέλη του 2017, από περίπου 45% τον Ιούνιο του 2016.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη Moody's, παρά τη μέτρια ανάκαμψη, η οικονομική δραστηριότητα, η κατανάλωση και οι νέες επενδύσεις πιθανότατα θα είναι περιορισμένες, θέτοντας όρια στον τραπεζικό δανεισμό και την αύξηση των εσόδων. Περιμένει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 1,8% το 2017, υψηλότερα από το 0% που περιμένει φέτος (σ.σ. η πρόβλεψη του προϋπολογισμού μιλά για ανάπτυξη 2,7% την επόμενη χρονιά).  
Παρότι οι κεφαλαιακοί δείκτες είναι ισχυροί (υπολογίζει τον σταθμισμένο μέσο όρο του δείκτη CET 1 γύρω στο 17% με βάση στοιχεία Ιουνίου 2016) καλύπτοντας με άνεση τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών, περίπου το μισό εξ αυτών προέρχεται από αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTE) τις οποίες η Moody’s θεωρεί χαμηλότερης ποιότητας κεφάλαιο. Αυτό γιατί η επιλεξιμότητα για μετατροπή τους σε αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTC) και εντέλει σε «απτό» κεφάλαιο εξαρτώνται από την πιστοληπτική αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης που σήμερα είναι «αδύναμη», όπως φαίνεται και από την αξιολόγηση της Moody’s (Caa3 σταθερό outlook).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου