Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Η Μoody's αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016

Η Μoody's αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Η Μoody's  αναθεωρεί τις προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες σε «σταθερές» απο «αρνητικές».  Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται βελτίωση στην χρηματοδότηση και στην κερδοφορία τους. Δεν αναμένει κρατική στήριξη προς τις τράπεζες στο μέλλον.
Πρόκειται για το πρώτο καλό νέο σε ό,τι αφορά τους ξένους οίκους που βλέπουν με καλό μάτι τις ελληνικές τράπεζες παρά το γεγονός ότι είναι ανοικτό ακόμη το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια.
Περιμένουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιστρέψουν σε οριακή κερδοφορία το 2016-17 λόγω σημαντικά μειωμένων προβλέψεων, μειωμένου κόστους χρηματοδότησης και περιορισμένων λειτουργικών δαπανών", αναφέρει ο Νώντας Νικολαΐδης, senior credit officer του οίκου. 
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στη διατραπεζική αγορά repos, μειώνοντας το υπόλοιπο δανεισμού μέσω ELA και βελτιώνοντας το προφίλ ρευστότητας. Ωστόσο, η Moody's σημειώνει ότι αναμένεται να παραμένουν ιδιαίτερα εξαρτημένες από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας τους επόμενους 18 μήνες.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, σημειώνει ο οίκος, στην αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου προβληματικών δανείων. Αναμένει ότι ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) θα παραμείνει υψηλός, πάνω από το 40% του συνολικού δανεισμού, ως τα τέλη του 2017, από περίπου 45% τον Ιούνιο του 2016.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη Moody's, παρά τη μέτρια ανάκαμψη, η οικονομική δραστηριότητα, η κατανάλωση και οι νέες επενδύσεις πιθανότατα θα είναι περιορισμένες, θέτοντας όρια στον τραπεζικό δανεισμό και την αύξηση των εσόδων. Περιμένει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 1,8% το 2017, υψηλότερα από το 0% που περιμένει φέτος (σ.σ. η πρόβλεψη του προϋπολογισμού μιλά για ανάπτυξη 2,7% την επόμενη χρονιά).  
Παρότι οι κεφαλαιακοί δείκτες είναι ισχυροί (υπολογίζει τον σταθμισμένο μέσο όρο του δείκτη CET 1 γύρω στο 17% με βάση στοιχεία Ιουνίου 2016) καλύπτοντας με άνεση τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών, περίπου το μισό εξ αυτών προέρχεται από αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTE) τις οποίες η Moody’s θεωρεί χαμηλότερης ποιότητας κεφάλαιο. Αυτό γιατί η επιλεξιμότητα για μετατροπή τους σε αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTC) και εντέλει σε «απτό» κεφάλαιο εξαρτώνται από την πιστοληπτική αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης που σήμερα είναι «αδύναμη», όπως φαίνεται και από την αξιολόγηση της Moody’s (Caa3 σταθερό outlook).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου