Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τσίπρας: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Τσίπρας: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας»

Μήνυμα ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την κοινωνική προέλευσή τους, έστειλε σήμερα, από τον μειονοτικό οικισμό της Φιλλύρας του νομού Ροδόπης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.
Μιλώντας στην κεντρική πλατεία του οικισμού, ενώπιον εκατοντάδων κατοίκων του δήμου Αρριανών που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, ο κ. Τσίπρας διακήρυξε την προσήλωση του ίδιου και της κυβέρνησής του στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ειρηνικής συμβίωσης και του αλληλοσεβασμού.
«Ξέρω, ότι ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που επιχαίρουν να λένε ότι οι διαφορές μας είναι αυτές που πρέπει να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν. Χαίρονται, να μιλούν, πολλές φορές στα όρια του μίσους, και να χωρίζουν τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τον Θεό που πιστεύουν, σε πλειονότητες και μειονότητες. Να μιλούν για τις διαφορές, ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο εγώ, όσο και η κυβέρνησή μου, θα αγωνιστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε αυτές τις λογικές που διχάζουν. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας, εκμεταλλευόμενη πολλές φορές λάθη και παραλείψεις της ίδιας της πολιτείας. Είμαστε, όλοι οι Έλληνες πολίτες, ίσοι απέναντι στον νόμο, με ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ευρισκόμενος σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησής του, ώστε να αρθούν τα αναπτυξιακά αντικίνητρα και να μπορέσουν οι κάτοικοι να παραμείνουν στην περιοχή και να μη μεταναστεύσουν.
«Επισκέπτομαι και μιλώ σε έναν δήμο, που, δυστυχώς, έχει μία αρνητική πρωτιά. Είναι ένας από τους πιο φτωχούς δήμους της Ευρώπης. Για να το αλλάξουμε αυτό πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουμε κίνητρα για την παραγωγή, την καπνοπαραγωγή, την κτηνοτροφία, για να μπορέσει η ανάπτυξη που προβλέπουν όλοι για το 2017 κοντά στο 3%, να εξειδικευτεί και χωρικά εκεί που η χώρα και η κοινωνία έχει μεγαλύτερη ανάγκη», σημείωσε.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στο εκπαιδευτικό σύστημα, θέτοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της υψηλής μαθητικής διαρροής που παρατηρείται στη Θράκη από την πρωτοβάθμια στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των δομών του δημόσιου και του μειονοτικού εκπαιδευτικού συστήματος.
«Έχω πλήρη επίγνωση ότι βρίσκομαι στον νομό με τις μεγαλύτερες διαρροές μαθητών από τη βασική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τα θετικά κίνητρα που στο παρελθόν έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία, όπως αυτό της ποσόστωσης για την πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια και στη δημόσια διοίκηση, έχουν αξία μόνο όταν τα παιδιά σας καταφέρνουν να τελειώσουν το σχολείο. Γι' αυτό και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μέγιστη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να βρούμε τον τρόπο τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν το σχολείο, να μείνουν στον τόπο, να μείνουν στη Θράκη, να βρίσκουν αξιοπρεπείς δουλειές εδώ. Είναι μέγιστη προτεραιότητά μας να στηριχθεί η δημόσια και η μειονοτική παιδεία. Και η εκπαίδευση των παιδιών να μην γίνεται σε άτυπες δομές χωρίς άδεια και παιδαγωγική επάρκεια, αλλά να φθάσουμε στο σημείο όπου θα εμπιστευτείτε τα δημόσια νηπιαγωγεία που θα παρέχουν σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, η οποία θα ανταποκρίνεται και θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των παιδιών σας», τόνισε.
«Έχω ένα όραμα προσωπικό και συλλογικό ως κυβέρνηση για την παιδεία αυτού του τόπου. Θέλω τα σχολεία της χώρας μας, είτε είναι δημόσια, είτε ιδιωτικά, είτε μειονοτικά είτε μεικτά, να είναι σύγχρονα σχολεία, να παρέχουν σύγχρονη γνώση και να βγάζουν μορφωμένους ανθρώπους. Διότι στην εποχή μας το μεγαλύτερο εφόδιο είναι η γνώση και η μέγιστη υποχρέωση της πολιτείας είναι να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση υψηλού επιπέδου σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Σε αυτό το σημείο, εξήγγειλε την υπογραφή υπουργικής απόφασης, προκειμένου να δοθούν, άμεσα, δωρεάν δορυφορικά πιάτα σε 120.000 πολίτες της Θράκης, καθώς και δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα κανάλια ελεύθερης εκπομπής από τους δύο ιδιώτες παρόχους, ώστε να μην υπάρχει κανένα σπίτι Έλληνα πολίτη που δεν θα έχει τη δυνατότητα λήψης της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους πολίτες που κατοικούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ειρηνική συμβίωση, ο αλληλοσεβασμός, δεν μπορούν να ηττηθούν ποτέ, διότι είναι ανάγκες της ίδιας μας της ζωής. Αυτές τις αξίες είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε. Είμαστε εδώ για να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε. Είναι οι ανάγκες να ζήσουμε με ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και να προκόψουμε εμείς και τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου