Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ και οι 16 φορολογικές δηλώσεις που ξεχάστηκαν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σοβαρά ερωτήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ανακύπτουν με βάση τα στοιχεία της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Δηλώσεις προς την εφορία, που έπρεπε να κατατεθούν ετησίως από το 2001, υπέβαλλε μόλις το φετινό Νοέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κτίριο της Κουμουνδούρου, όπως αποκαλύπτουν οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τους κ. Γ. Γεωργαντά, Μ. Βορίδη και Ν. Μηταράκη από τα στοιχεία που κατατέθηκαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα, που υποκρύπτουν τουλάχιστον αποφυγή φορολόγησης, ενδεχομένως και άλλα αδικήματα.
Όπως σημειώνεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι, τουλάχιστον, προβληματικό καθώς ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι κατέχει το κτίριο ως διάδοχος προηγούμενων κομμάτων μέσω μετονομασίας των προηγούμενων σχημάτων (αρχής γενομένης από την Ελληνική Αριστερά και τους Συνασπισμούς Δαμανάκη και Κωνσταντόπουλου) αν και για κάθε ιστορική εκδοχή του κόμματος έχουν κατατεθεί ιδρυτικές διακηρύξεις και, συνεπώς, αποτελεί νέο νομικό πρόσωπο και θα έπρεπε κανονικά να γίνουν πράξεις μεταβίβασης. Κατά τις ίδιες πηγές, οι δηλώσεις μετονομασίας των κομμάτων κατατέθηκαν μαζικά από τον κ. Αλ. Τσίπρα το Φεβρουάριο του 2016 ενώ μερικούς μήνες μετά το κυβερνών κόμμα κατέθεσε και τις φορολογικές δηλώσεις που δεν είχαν κατατεθεί από το 2001.
Τα γαλάζια στελέχη σημειώνουν επίσης ότι το δάνειο με το οποίο αποκτήθηκε το κτίριο, επί ΕΑΡ, ουδέποτε εξοφλήθηκε αλλά κουρεύτηκε σε ποσοστό 50%.
Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Παντελώς ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα, τονίζοντας ότι το κεντρικό κτίριο της παράταξης περιήλθε στην κυριότητα του κόμματος το 2016, και από τότε πληρώνει όλους τους ισχύοντες φόρους, αναδρομικά από το 2002. Διευκρινίζουν δε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα είναι ήδη κατατεθειμένα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι εντάξει ως προς τις τραπεζικές του υποχρεώσεις, ειδικότερα έχει αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου που είχε πάρει» σχολιάζουν οι πηγές της Κουμουνδούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου