Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Έλληνας ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς από κρίση άσθματος λόγω καταιγίδας στην Αυστραλία

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2016ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Τουλάχιστον τέσσερις νέοι άνθρωποι -ανάμεσά τους και ο 35χρονος ομογενής μηχανικός Απόλλων Παπαδόπουλος- έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας καταιγίδας που έπληξε τη Μελβούρνη της νότιας Αυστραλίας και η οποία προκάλεσε κρίσεις αλλεργικού άσθματος σε χιλιάδες ανθρώπους, εξαιτίας της γύρης που μετέφερε. 

Ο 35χρονος ελληνικής καταγωγής Απόλλων Παπαδόπουλος (αριστερά) και η 20χρονη Χόουπ Καρνεβάλι είναι δύο από τα θύματα που προκάλεσε η καταιγίδα.
<p>Ο 35χρονος ελληνικής καταγωγής Απόλλων Παπαδόπουλος (αριστερά) και η 20χρονη Χόουπ Καρνεβάλι είναι δύο από τα θύματα που προκάλεσε η καταιγίδα. </p>
Το φαινόμενο χαρακτηρίστηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία «πρωτοφανούς κλίμακας».
Οι άλλοι τρεις άνθρωποι που κατέληξαν ήταν ηλικίας 18, 20 και 40 ετών.
Η καταιγίδα συνδυάστηκε με ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα γύρης από χόρτα σίκαλης και ασυνήθιστα υψηλή υγρασία. Διασκόρπισε στην ατμόσφαιρα επικίνδυνα επίπεδα γύρης (Σ.τ.Μ: στην Αυστραλία είναι άνοιξη τώρα) τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έστειλαν χιλιάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί το CNN, το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού, ήταν η γύρη του χόρτου της σίκαλης που προκαλεί αλλεργίες, να σπάσει σε άπειρα μικροσκοπικά κομμάτια λόγω της απορρόφησης του νερού της υγρασίας και να μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση εξαιτίας των ανέμων.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Βικτώριας έδιναν μάχη για να διαχειριστούν την κατάσταση καθώς στα νοσοκομεία της Μελβούρνης διακομίστηκαν περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.
«Στις μονάδες εντατικής παρακολούθησης στο μητροπολιτικό νοσοκομείο της Μελβούρνης εξακολουθούν να νοσηλεύονται ασθενείς (που υπέστησαν κρίση) εξαιτίας αυτής της κατάστασης και τρεις από αυτούς είναι σοβαρά», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.
«Πρόκειται για ένα αναπάντεχο και τραγικό συμβάν και παρακολουθούμε την κατάστασή τους όπως εξελίσσεται στις μονάδες των νοσοκομείων μας». Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης απαντούσαν σε κλήσεις ανά δευτερόλεπτο στην κορύφωση της κρίσης και ανακλήθηκαν οι άδειες υπαλλήλων, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.
Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών την Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων δέχτηκε περισσότερες από 1.900 κλήσεις-- ή μία κλήση κάθε τέσσερα με πέντε δευτερόλεπτα-- ενώ επιστρατεύτηκαν 60 επιπλέον ασθενοφόρα, καθώς και αστυνομικοί και πυροσβέστες.
Τα νοσοκομεία της Βικτώριας εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες μιλούν για «μεγάλη καταστροφή», επισημαίνοντας ότι σχεδόν εξαντλήθηκαν τα αποθέματά τους σε βρογχοδιασταλτικά φάρμακα.
Σύμφωνα με την Εταιρεία Αλλεργιολογίας της Αυστραλίας, περίπου ένας στους δέκα Αυστραλούς πάσχει από άσθμα και σχεδόν 300 χάνουν ετησίως τη ζωή τους εξαιτίας του.
Τέτοιου είδους καταιγίδα είχε να πλήξει την Βικτώρια από τον Μάιο 2010.
Η πρόκληση ασθματικής κρίσης λόγω καταιγίδας συμβαίνει όταν οι ισχυροί άνεμοι αφαιρούν τη γύρη από τα δέντρα και τα φυτά και τη διασκορπίζουν στην ατμόσφαιρα και η βροχόπτωση με την υγρασία την επαναφέρουν στη γη.
Ιδιαιτέρως ευάλωτοι σε τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ, CNN 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου