Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

H Τουρκία απειλεί την Ευρώπη: Θα πλημμυρίσετε με πρόσφυγες

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ 
Τις απειλές Ερντογάν ότι θα «στείλει» στην Ευρώπη εκατομμύρια πρόσφυγες επαναλαμβάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αντιδρώντας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το προσωρινό «πάγωμα» των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα εξαιτίας του πογκρόμ που έχει ακολουθήσει στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Εάν οι πρόσφυγες περάσουν [τα τουρκικά σύνορα], θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό» ανέφερε ο Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Αναγνωρίζω ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια ή εξαπλάσια για την Ευρώπη» συνέχισε στο πάγιο μοτίβο απειλών από την Άγκυρα ότι θα τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με την ΕΕ για το Προσφυγικό.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα ασήμαντη την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Η Τουρκία «αναμένει από τους ηγέτες της ΕΕ να αντισταθούν σε αυτή την έλλειψη οράματος», ανέφερε για να συμπληρώσει πως «η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει εάν το όραμα για το μέλλον της είναι με ή χωρίς την Τουρκία».
Το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε την Πέμπτη με ψήφους 479 υπέρ έναντι 37 κατά μη δεσμευτικό ψήφισμα που καλεί στο προσωρινό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καταδικάζοντας τα «δυσανάλογα κατασταλτικά μέτρα» που έχουν ληφθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Η κατάσταση στην Τουρκία θα βρεθεί ξανά στο «τραπέζι» των «28» στη Σύνοδο Κορυφής της 15ης-16ης Δεκεμβρίου. 
Εντούτοις οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αναμένεται να ακολουθήσουν την εισήγηση του Ευρωκοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της θερμής συζήτησης στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, η επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι συνέστησε προσοχή λέγοντας ότι η διακοπή στη διαδικασία θα οδηγούσε σε μία κατάσταση που θα ζημίωνε και τις δύο πλευρές (lose-lose situation)»...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου