Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2016

  • Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς κατά τόπους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις, ακόμα και στην Αττική, προβλέπει με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που εκδόθηκε τη Δευτέρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.
  • Κανονικά θα λειτουργήσει από την Τρίτη ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» που πλημμύρισε από τη δυνατή βροχή και παρέμεινε κλειστός από την Κυριακή. Οι τεχνικοί της εταιρίας αδειάζουν τα νερά και ελέγχουν τα ηλεκτρικά συστήματα.
  • Θανάσιμα τραυματισμένος με μαχαίρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, το βράδυ της Δευτέρας, ένας 38χρονος κάτοικος Αγίας Βαρβάρας. Για τη δολοφονία συνελήφθη ο 35χρονος αδελφός του, με τον οποίο έμεναν στο ίδιο σπίτι.
  • Στα «τρία άλφα» που θα ξαναδημιουργήσουν αξία για τη χώρα, την Αλληλεγγύη, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της σε εκδήλωση στα Ιωάννινα.
  • Το Ποτάμι αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη θεσμοθέτηση Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα συνδράμει την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με χασαπομάχαιρο στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στην πόλη Κολόμπους τη Δευτέρα. Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για την ιστορική επαναπροσέγγιση της Ουάσινγκτον με την Αβάνα, δεν θα παραστεί στην κηδεία του πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
  • «Δεν υπάρχουν στοιχεία» για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σχολιάζει ο Λευκός Οίκος έπειτα από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι «εκατομμύρια» ψήφισαν παράνομα την Χίλαρι Κλίντον. Οι δηλώσεις Τραμπ ήρθαν έπειτα από το αίτημα επανακαταμέτρησης ψήφων στο Ουισκόνσιν, το οποίο κατέθεσε η Τζιλ Στάιν, υποψήφια των Πράσινων στις προεδρικές εκλογές, και το οποίο στήριξε πρόσφατα και η Χίλαρι Κλίντον. Η Στάιν ζητά επανακαταμέτρηση ψήφων και στην Πενσιλβάνια.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να ψηφίσει την Τετάρτη το σχέδιο που έχουν καταρτίσει οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής στην οποία είχε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν διπλωμάτες.
  • Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Heckler & Koch σταματά τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η εταιρεία αποφάσισε να υπογράφει συμβόλαια πώλησης όπλων μόνο σε χώρες του ΝΑΤΟ και σε δημοκρατικές χώρες, σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

Οικονομία

  • Διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μελών οικογένειας θανόντων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και τα ποσοστά κατανομής της σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, για περιπτώσεις που ο θάνατος έχει επέλθει από 13.05.2016 και μετά, δίνει ο ΟΑΕΕ με εγκύκλιο που εξέδωσε.
  • Στα θέματα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και, ειδικότερα, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μετενέργεια και τις ενώσεις προσώπων, εστίασε η σημερινή συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.
  • Είναι σημαντικό να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, επισήμανε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Πρόσθεσε δε, ότι «θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να είναι το τελευταίο. Δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα». Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να συμμετέχει ως εγγυητής».
  • «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, το ζητούμενο της δίκαιης ανάπτυξης έπεται», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για νέα κοινωνική συμφωνία, που δεν θα αναφέρεται καθόλου στο παρελθόν, αλλά και για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων.
  • Στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρατούν την χώρα δέσμια σε ύφεση, τόνισε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, προσθέτοντας ότι τέτοιες απαιτήσεις είναι καταστροφικές ακόμη και για τους δανειστές. Εκτίμησε ότι απαιτούνται αλλαγές στο μείγμα πολιτικής, τονίζοντας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αθλητισμός

  • Η Λας Πάλμας επικράτησε 3-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 13η ημέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Διπλό το κακό για τους φιλοξενούμενους του Ερνέστο Βαλβέρδε που εκτός από το ματς χάνουν και τον ηγέτη τους, Αρίτς Αντούριθ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 75΄.
  • Ακόμα κι αυτό το ματς κινδύνευσε να μην κερδίσει η Ιντερ, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει 4-2 της Φιορεντίνα. Οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν 3-0 στο Σαν Σίρο στο πρώτο 20λεπτο και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 45΄ λόγω αποβολής του Ροντρίγκες. Παρόλα αυτα, μείωσαν σε 3-2 και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ισοφάριση, πριν «καθαρίσει» το ματς ο αρχηγός, Μάουρο Ικάρντι, στις καθυστερήσεις. Νέα απώλεια για τη Νάπολι στη Serie A. Οι «παρτενοπέι» δεν κατάφεραν να νικήσουν την Σασουόλο (1-1) στο «Σαν Πάολο» και παραμένουν μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
  • Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στην Τούμπα, ο Βλάνταν Ίβιτς έριξε... βόμβες στη συνέντευξη Τύπου, καταγγέλοντας ότι κάποιοι παίκτες του δεν θέλουν να κερδίζει η ομάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα έχει συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη για να του ξεκαθαρίσει την κατάσταση που επικρατεί προσθέτοντας ότι «θα φύγουν κάποιοι παίκτες ή εγώ»!
  • Τη μεγαλύτερη ίσως ανατροπή στα χρονικά της Super League πέτυχε ο Ατρόμητος στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες αν και βρέθηκαν να χάνουν 0-2 και 1-3, κατάφεραν με το γκολ του Τόνσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρουν απίστευτη νίκη με 4-3! Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 2-0 (3΄ Ροντρίγκες, 27΄ Κουλούρης) και 3-1 (69΄ Μυστακίδης), ωστόσο, οι Περιστεριώτες μείωσαν δύο φορές με τους Λε Ταλέκ (56΄) και Ούμπιδες (74΄πεν.) και στο 86΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Παπαδόπουλο. Στις καθυστερήσεις ο Τόνσο «σκότωσε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 73' όταν και αποβλήθηκε ο Κάνιας με απευθείας κόκκινη κάρτα για χέρι πάνω στην τελική γραμμή, το οποίο απέφερε και το πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου