Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Η συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ιερό κείμενο, θα την συζητήσουμε

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2016

Η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα «A Haber» φιλοξενεί τα νέα σχόλια του «σουλτάνου» για τη συνθήκη της Λωζάνης. «Τι θα συμβεί εάν η Τουρκία παραμείνει απομακρυσμένη από τη Συρία και τις άλλες περιοχές;» φέρεται να διερωτήθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν, και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την περίπτωση αυτές οι περιοχές θα είχαν γαλήνη και ασφάλεια;»
Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης». 
«Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο» φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, που συμπλήρωσε ότι η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. 
«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε» δήλωσε προκλητικά, αναφέροντας παράλληλα ότι έχει «δικαίωμα λόγου» όσο και αν προσπαθούν να του το αφαιρέσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου