Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2016

  • Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα αποφασίσει, την Κυριακή στις 11 το πρωί, την αναστολή ή μη των κινητοποιήσεων και της επίσχεσης εργασίας, που ξεκίνησε το Σάββατο, αφήνοντας την πόλη χωρίς λεωφορεία.
  • Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιταλία από την Πέμπτη στοίχισαν την ζωή σε δύο ανθρώπους την ώρα που δύο άνθρωποι αγνοούνται, στο βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.
  • O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο σήμερα προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του μετά τον θάνατο του Φιδέλ Κάστρο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
  • Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πορεία προσφύγων και μεταναστών στους δρόμους της Μυτιλήνης.
  • Ποδηλατική εξόρμηση στο Θησείο διοργανώνει αύριο, Κυριακή, ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της δράσης «Πόλεις για Ποδήλατο». Στόχος είναι η ένταξη της καθημερινής χρήσης ποδηλάτου στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι χαμηλότερος, όπως και οι ταχύτητες των οχημάτων.

Κόσμος

  • Για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία.
  • Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που επικράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κούβα, δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα δει σύντομα» μια ελεύθερη Κούβα.
  • Οκτώ μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προειδοποιεί και πάλι με παραίτηση αν επικρατήσει το «όχι».
  • Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις προειδοποιήσεις της ΕΕ σχετικά με τη διακοπή των συνομιλιών ένταξης και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι Βρυξέλλες, δήλωσε σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • «Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οικονομία

  • Με ξαφνικό θάνατο απειλείται μία στις τρεις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες, καθώς, όπως τονίζει Το Βήμα της Κυριακής, θα εντατικοποιηθούν οι δράσεις των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.
  • Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο υπουργείο Οικονομικών, για τα ανοικτά ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης, εν όψει του EuroWorking Group την προσεχή Δευτέρα και του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
  • Για την Ελλάδα υπήρξε το 2012 η μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην ιστορία, επισημαίνει σε μακρά συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκλείοντας ταυτόχρονα μία μείωση του χρέους, που, όπως παρατηρεί, «δεν ζητείται ούτε από τους Έλληνες».
  • Σε καθοριστική φάση εισέρχεται από τη Δευτέρα το ελληνικό ζήτημα, με την διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και το θέμα της ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους. Συγκρατημένη αισιοδοξία στις Βρυξέλλες.
  • Αύξηση της αγοραστικής κίνησης στις κεντρικές αγορές, ανομοιόμορφη εικόνα ανά την Ελλάδα, και μεταξύ εμπορικών καταστημάτων και αλυσίδων, αλλά και επιφυλάξεις από τους Εμπορικούς Συλλόγους προκαλεί η πρώτη «απόπειρα» της Black Friday, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ΕΣΕΕ.

Αθλητισμός

  • Εστω και δύσκολα, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Σπόρτινγκ Χιχόν και παρέμεινε επικεφαλής και με διαφορά ασφαλείας στην Primera, μετά από 13 αγωνιστικές. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 5ο λεπτό με πέναλτι και 13 λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα στους «μερένχες» που διαχειρίσθηκαν το γκολ του Καρμόνα στο 35ο λεπτό, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς.
  • Ομάδα ικανή για να φτάσει αρκετά ψηλά δείχνει ότι είναι η εφετινή Μίλαν, η οποία με επίδειξη δύναμης πέρασε με 4-1 από την έδρα της Έμπολι στο δεύτερο χρονικά ματς της 14ης αγωνιστικής στη Serie A.
  • Μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα, τα δύο εντός έδρας, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες. Με τα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 77΄, 90΄ και του Χρήστου Αραβίδη στο 87΄ η Ένωση επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Η αγωνιστική ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να επικρατεί εύκολα της Βέροιας με 3-0. Δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έκριναν την αναμέτρηση του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Λάρισα (1-1).
  • Το γκολ του Ντιβοκ Οριτζί στο 75ο λεπτό ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο στη Λίβερπουλ προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Σάντερλαντ και να «πιάσει» στην κορυφή της Premier League την Μάντσεσστερ Σίτι μετά από 13 αγωνιστικές. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ, νίκησαν τελικά με 2-0 με τον Μίλνερ να σκοράρει το δεύτερο γκολ με πέναλτι στο 90ο λεπτό.
  • Αν και δυσκολεύθηκε αρκετά, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Λεβερκούζεν με 2-1, επέστρεψε στις νίκες (σ.σ. μετά τις ήττες από Ντόρτμουντ και Ροστόφ) και εξακολουθεί να κυνηγά την εκπληκτική Λειψία. Οι Βαυαροί του Κάρλο Αντσελότι, προηγήθηκαν στο 30` με τον Αλκάνταρα, πέντε λεπτά αργότερα ο Τσαλχάνογλου ισοφάρισε για τις «ασπιρίνες», αλλά το γκολ του Χούμελς στο 56ο λεπτό, έφερε την ηρεμία στο Μόναχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου