Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2016

  • Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.
  • Tη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων, ζητά σε εξώδικη επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
  • Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η οποία απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.
  • «Γελοιότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα παραίτησης και σημείωσε πως σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνει τη χάρη κανενός να παραιτηθεί.

Κόσμος

  • Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, από την έκρηξη το πρωί της Πέμπτης στα Άδανα, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη.
  • Την επιστροφή του στη γερμανική πολιτική σκηνή σχεδιάζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλαία στις εθνικές εκλογές του 2017.
  • Ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο υποψήφιος της ακροδεξιάς για την προεδρία της Αυστρίας στις 4 Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι αν γίνει πρόεδρος και δεν διαπιστώσει σημάδια βελτίωσης στην ΕΕ, τότε θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως το Brexit.
  • Νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στο Τόκιο και οι κάτοικοι είχαν να δουν τέτοιο θέαμα μήνα Νοέμβριο από το 1962. Συνήθως οι θερμοκρασίας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αυτή την περίοδο του χρόνου φτάνουν και τους 12 βαθμούς Κελσίου.
  • Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας -προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ την τρέχουσα περίδο- Ρόμπερτ Φίτσο αποκάλεσε δημοσιογράφους «βρώμικες πόρνες που στρέφονται κατά της Σλοβακίας» όταν... τόλμησαν να τον ρωτήσουν σχετικά με καταγγελίες περί παράβασης των κανόνων σύναψης δημοσίων συμβάσεων για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για την εκ περιτροπής προεδρία της Σλοβακίας στην ΕΕ.

Οικονομία

  • Ενεργοποιείται για 17η φορά η κάρτα αλληλεγγύης, σε 120.173 δικαιούχους, καθώς και η 15η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος. Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή στους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Εισοσήματος Αλληλεγγύης που επανυπέβαλαν τα σωστά στοιχεία των λογαριασμών τους.
  • Ποινική δίωξη για - κακουργηματική - απάτη σε βάρος του Δημοσίου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατά των υπευθύνων των κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.
  • Στους μη οικονομικούς παράγοντες, που θα πρέπει να συντρέξουν για την επιτυχία των στόχων και του εγχειρήματος της οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση, της επιστροφής στην ανάπτυξη και της απαλλαγής της επιτροπείας των ξένων, πέραν των οικονομικών προϋποθέσεων, στόχων, σχεδίων, τεχνικών λεπτομερειών, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης μιλώντας στην εκδήλωση της «διαΝΕΟσις».
  • Χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής από το 2019 και φορολογικές ελαφρύνσεις εφόσον οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση του οργανισμού «διαΝΕΟσις» με θέμα «Χάρτης Εξόδου από την κρίση, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα».
  • Στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασε το 5% του ΟΤΕ που είχε στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αθλητισμός

  • Την μεγαλύτερη νίκη της σύντομης ευρωπαϊκής ιστορίας της πέτυχε η Ροστόφ, επικρατώντας 3-2 της Μπάγερν στη Ρωσία, για την 5η αγωνιστική του Champions League. Σκόρερ των νικητών οι Αζμούν (44΄), Πολόζ (49΄πεν.) και Νομπόα (67΄), ενώ τα γκολ για τους Βαυαρούς πέτυχαν οι Ντάγκλας Κόστα (35΄), Μπερνάτ (52΄).
  • Μειονέκτημα χαρακτήρισε ο Βλάνταν Ιβιτς για την ομάδα του το γεγονός πως αυτή δεν έχει παιχνίδια στα πόδια της μετά την διακοπή και την μετάθεση της αγωνιστικής το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Δεν είναι ευχάριστο ότι είχαμε τη διακοπή και φυσικά το φιλικό με τον Πανσερραϊκό ήταν χρήσιμο αλλά δεν είναι επίσημο παιχνίδι. Εμείς προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε ψυχολογικά την ομάδα μετά τα δυο άσχημα αποτελέσματα.
  • Πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα για νίκη επί του Άγιαξ είναι όλοι στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός προπονητής στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα με τους Ολλανδούς τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δώσει χαρά στον κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες του «Αμστερνταμ Αρίνα».
  • Ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το αυριανό παιχνίδι με την Γιουνγκ Μπόις. Ο Αργεντινός μέσος με ανάρτησή του στο instagram, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συμπαίκτες του και στην ομάδα του, όμως έγραψε και κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί διφορούμενο και να εκληφθεί ως αιχμή.
  • «Κόλλησαν» στο 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός στο εξ αναβολής ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League. Το μόνο περιστατικό που σήκωσε τον κόσμο από τις θέσεις του ήταν ο καβγάς ανάμεσα στους Μάντζιο και Μπέριο δευτερόλεπτα μετά το τέλος του ημιχρόνου, γεγονός που «πλήρωσε» με κίτρινη κάρτα ο επιθετικός του Λεβαδειακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου