Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Βάνδαλοι σύλησαν το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2016               Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Πόνος, οργή και πίκρα έχει πλημμυρίσει τις καρδιές των φιλήσυχων και φιλότιμων κατοίκων της κωμόπολης Μόρια της Λέσβου με το τελευταίο περιστατικό της καταστροφής πολλών τάφων στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται πίσω από το ελαιοτριβείο Γιανέλλη στην έξοδο της κωμόπολης.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος κατάγεται από τη Λέσβο, μας είπε ότι βρισκόταν στη Γερμανία και αδυνατούσε να μιλήσει, αλλά υποσχέθηκε να υπάρξει επικοινωνία μας άμα τη επιστροφή του στην Αθήνα.
Αγνωστο είναι μέχρι στιγμής ποιοι προέβησαν σ’ αυτή την ανίερη και βλάσφημη ενέργεια καθότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι μπήκαν στο κοιμητήριο τη νύχτα του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής και δεν άφησαν τίποτε όρθιο.
Εσπασαν σταυρούς, ξεκόλλησαν μαρμάρινες ταφόπλακες, έσπασαν και πέταξαν καντήλια, αναποδογύρισαν γλάστρες με λουλούδια που συντροφεύουν τους νεκρούς, πέταξαν τις φωτογραφίες τους, δείχνοντας πρωτοφανή μανία εναντίον και αυτών ακόμα των νεκρών.
Υπογραμμίζεται ότι το θέμα απεκάλυψε η εφημερίδα «LesvosPost» με αποκαλυπτικές φωτογραφίες του κ. Μάκη Παυλέλη.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Μόριας κ. Νίκος Τρακατέλλης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Αν και μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν καταλήξει για τους δράστες, πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι διάχυτη είναι η πεποίθηση στη Μόρια πως η ανίερη σύληση των τάφων είναι έργο βανδάλων φανατικών μουσουλμάνων μεταναστών.
Υπενθυμίζεται ότι στο νησί της Λέσβου υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από εξίμισι χιλιάδες πρόσφυγες από τις πολεμικές συρράξεις στη Συρία και επίσης μία μεγάλη πανσπερμία μεταναστών από διάφορες χώρες όπως Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν.
Σχεδόν όλοι φιλοξενούνται ή μάλλον είναι εγκλωβισμένοι στους δύο καταυλισμούς της Μόριας οι οποίοι προηγουμένως ήταν στρατόπεδα. Ο ένας καταυλισμός βρίσκεται στην τοποθεσία Καρά-Τεπέ, εκεί όπου τα παλαιότερα χρόνια ήταν το Ραντάρ όπου είναι και η είσοδος στη Μόρια.
Υπενθυμίζεται ότι τον καταυλισμό του Καρά -Τεπέ είχαν επισκεφθεί τον περασμένο Απρίλιο ο Πάπας της Ρώμης κ. Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο δεύτερος καταυλισμός βρίσκεται στην έξοδο της Μόριας κοντά στην τοποθεσία Λάρισο όπου και εκεί ήταν παλαιότερα στρατόπεδο και έγινε πριν μερικές μέρες το ολοκαύτωμα με θύματα από την πυρκαγιά που προκλήθηκε αρχικά από τη φιάλη του υγραερίου σε αντίσκηνο Κούρδων προσφύγων.
Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι κάτοικοι της Μόριας έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους καθότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της εγκληματικότητας, κλοπές σπιτιών και καταστημάτων, απειλές και βίαιες συμπεριφορές από μερικούς μετανάστες, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί επί μήνες στη Λέσβο.
Εν τω μεταξύ, άρχισαν και πάλι οι ροές από τα Μικρασιατικά παράλια, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά με πρώτη τη Λέσβο.
Υπογραμμίζεται ότι η Μόρια απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λέσβου, τη Μυτιλήνη. Πριν μερικά χρόνια είχε δύο χιλιάδες κατοίκους, σήμερα έχουν λιγοστέψει λόγω της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης, ενώ θεωρείται από τα πλέον εύφορα και πλούσια μέρη της Λέσβου λόγω των πολλών ελαιώνων του και των περιβολιών του στα οποία καλλιεργούνται φρούτα και οπωρικά.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου