Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2016

  • Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.
  • Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
  • Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.
  • «Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς τους δικούς μας δυνάστες. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειο στην εκδήλωση στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο.
  • Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Κόσμος

  • Χιλιάδες κόσμου, μαζί με αντιπροσωπείες από το εξωτερικό, κατέκλυσαν την Πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα της Κούβας για το ύστατο αντίο στον Φιντέλ Κάστρο, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στην προσωπικότητα που χάραξε την ιστορία του νησιού. Η πλατεία ήταν και ο χώρος όπου αντιπροσωπείες από το εξωτερικό απέτισαν φόρο τιμής - και το ποιοι ήταν παρόντες και ποιοι απόντες αντανακλά τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκάλεσε ο θάνατος του Κάστρο στη διεθνή κοινότητα.
  • Δύο μεταλλωρύχοι είναι νεκροί και έξι ακόμα αγνοούνται μετά από τις κατολισθήσεις σε στοά που προκάλεσε ο σεισμός 4,4 βαθμών στο Πολκοβίτσε της Πολωνίας.
  • Η Τουρκία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι έχει χάσει κάθε επαφή με δύο στρατιώτες της στη Συρία και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τους. Η ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ήλθε λίγη ώρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε, μέσω του πρακτορείου Amaq-οργάνου προπαγάνδας των τζιχαντιστών, ότι αιχμαλώτισε τους στρατιώτες κοντά στην αλ-Μπαμπ.
  • Εργαζόμενος στην γερμανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας ((BfV) συνελήφθη αφότου έκανε φιλοϊσλαμιστικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο και αποκάλυψε πληροφορίες της υπηρεσίας. Το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Die Welt μετέδωσαν πως υπάρχουν υποψίες ότι ο συλληφθείς, Γερμανός πολίτης 51 ετών που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην έδρα της BfV στην Κολονία -πληροφορία την οποία δεν επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Bundesverfassungsschutz.
  • Τραγικός είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εστία όπου διέμεναν μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης στα Άδανα της Τουρκίας. Τουλάχιστον 11 μαθήτριες βρίσκονται ανάμεσα σε συνολικά 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον κοιτώνα που έγινε παρανάλωμα του πυρός, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλα 22 κορίτσια. Μαθήτριες πήδηξαν πανικόβλητες από τα παράθυρα προσπαθώντας να σωθούν από τις φλόγες.

Οικονομία

  • «Πιστεύω ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να μπούμε σε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Για την πρόταση Τσακαλώτου, για συμφωνία σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% και όχι 3,5% και να μείνει 1%, να το γλιτώσουμε από τους φόρους, ο Επίτροπος σημείωσε ότι «θα σκεφτούμε τις προτάσεις του», αλλά να «μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
  • Θα προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε τι θα γίνει μεσοπρόσθεσμα με το ελληνικό χρέος ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στην ΕΡΤ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να είναι μια σημαντική και θετική για την Ελλάδα.
  • Αναρτήθηκαν στο σύστημα TAXIS τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση πέρυσι. Οι φορολογούμενοι πρέπει να τα καταβάλουν ως την 31 Δεκεμβρίου 2016.
  • Την προοπτική εξόδου από την κρίση, αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν και απαιτούν εγρήγορση επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικό Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».
  • Την τεχνολογία ως όχημα για να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου αλλά και τη διάχυση των ωφελειών που προκύπτουν σε όλη τη χώρα, θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικό Επιμελητηρίου.

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ προηγήθηκε με δύο τέρματα στην Καρδίτσα αλλά η Αναγέννηση κατάφερε να... αναγεννηθεί και να πάρει την ισοπαλία 2-2 απέναντι στην Ένωση που υπέστη καθίζηση στο β' μέρος, για την 2η αγωνιστική στο Κύπελλο Ελλάδας. Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ευόσμου, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα. Την πρώτη νίκη του στο Β΄ όμιλο πέτυχε ο Πλατανιάς επί της Σπάρτης με 1-0. Έβρεξε γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολη για τον 5ο όμιλο, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Την έκπληξη έκανε ο Αιγινιακός, αφού κατάφερε να νικήσει 1-0 εκτός έδρας τη Βέροια.
  • Με την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ θα προπονείται ο Γιώργος Τζαβέλλας, λόγω παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Επίσημα τουλάχιστον η συγκεκριμένη τιμωρία δεν συνδέεται με τις καταγγελίες του Βλάνταν Ίβιτς περί «στησίματος» παικτών.
  • Η Ατλέτικο Νασιονάλ κατέθεσε πρόταση στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής να απονείμει τιμής ένεκεν το τρόπαιο του Copa Sudamericana στη Σαπεκοένζε, η οποία ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου