Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

«Σκαρφάλωσε» στα 3,50 ευρώ/κιλό το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2016


Ανοδικές συνεχίζουν να είναι οι τάσεις στις τιμές ελαιολάδου όσο συνεχίζεται η συγκομιδή σε όλη τη χώρα. 
Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία γίνονται πράξεις στα 3,50 ευρώ το κιλό (για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 0-0,5 βαθμούς οξύτητας).
Μάλιστα, ενδεικτικό της καλής μελλοντικής πορείας των τιμών είναι το γεγονός ότι οι έμποροι δίνουν επιπλέον 0,20 ευρώ το κιλό, αν οι παραγωγοί αποφασίσουν να πληρωθούν με τρίμηνες επιταγές.
Αναλυτικά, εκτός από τα 3,50 ευρώ το κιλό για το λάδι οξύτητας μέχρι 0,8 βαθμούς, οι έμποροι πληρώνουν 3,35 ευρώ το κιλό (+0,20 ευρώ με τρίμηνη επιταγή) και 2,80 – 3,10 ευρώ το κιλό για το ελαιόλαδο οξύτητας μέχρι 1 βαθμό.
Παρ’ όλα αυτά, το σοβαρό πρόβλημα της προσβολής από το δάκο και το γλοιοσπόριο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους ελαιοπαραγωγούς.
Επιπλέον, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η φετινή σοδειά θα είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι, ενώ ούτε στην Ιταλία ούτε και στην Ισπανία αναμένεται αύξησή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου