Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Λήξη συναγερμού στο Οχάιο: Οκτώ τραυματίες από επίθεση σε πανεπιστήμιο - Νεκρός ο ένοπλος

 Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2016

Λήξη συναγερμού στο Οχάιο: Οκτώ τραυματίες από επίθεση σε πανεπιστήμιο - Νεκρός ο ένοπλος

Τέλος ο συναγερμός που είχε κηρυχθεί στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Οχάιο (Ohio State University, OSU), στην πόλη Κολόμπους, ενώ οκτώ άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας είναι σε «σοβαρή» κατάσταση, ανέφεραν οι αρχές.
Η αστυνομία σκότωσε έναν ύποπτο, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WBNS.
Η πανεπιστημιούπολη είναι ασφαλής και η διοίκηση του ιδρύματος ήρε την εντολή αποκλεισμού που είχε δώσει. Η εντολή προς τους φοιτητές να αναζητήσουν καταφύγιο «ήρθη» και «η πανεπιστημιούπολη είναι πλέον ασφαλής», ανέφεραν μέσω Twitter οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ιδρύματος.
Μια εκπρόσωπος της διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κολόμπους, η Ρεμπέκα Ντίεμ, δήλωσε ότι «οκτώ άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση».
Το προφίλ του δράστη
Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο ήταν σομαλικής καταγωγής, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
O ύποπτος της επίθεσης που έγινε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στο Κολόμπους (βόρειες ΗΠΑ) χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο και ένα αυτοκίνητο προκειμένου να τραυματίσει περαστικούς, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο περιλαμβανομένης μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.
«Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας) ένας ύποπτος άνδρας έστριψε με το όχημά του στην 19η οδό Ουέστ με κατεύθυνση την λεωφόρο Κόλετζ και τραυμάτισε περαστικούς. Εξήλθε του οχήματός του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να τραυματίσει περαστικούς» διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Ένας αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο άνοιξε πυρ εναντίον του και τον σκότωσε, σύμφωνα με τον πρύτανη Μάικλ Ντρέικ.
Η εφημερίδα The Lantern των φοιτητών του OSU έκανε νωρίτερα λόγο περί του ενδεχομένου να υπάρχει και δεύτερος ένοπλος. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.
Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και οχήματα της μονάδας επέμβασης της αστυνομίας (Special Weapons and Tactics, SWAT) έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Ένας φοιτητής είπε ότι είδε από το παράθυρα μια σορό να κείτεται στο έδαφος.
Η φοιτήτρια Νικόλ Κράινμπρινκ είπε εξάλλου στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων και επίσης πάνω σε έναν αστυνομικό και να τον τραυματίζει «πολύ άσχημα».
Η πανεπιστημιούπολη του Κολόμπους είναι τεράστια (7.700 στρέμματα) και σε αυτή φοιτούν κάπου 60.000 σπουδαστές.
Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοκατοχή είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών βάσει της δεύτερης τροπολογίας του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου