Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2016

  • Για την Κούβα αναχωρεί το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί, μαζί με ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο, σε εκδήλωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο.
  • Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.
  • Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης, με αφορμή την ίδρυση της νέας Ενωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, η αύξηση του ορίου ηλικίας των δικαστών, ο πόλεμος της κυβέρνησης με τα οικονομικά συμφέροντα, ακόμη και η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, αποτέλεσαν τη θεματική κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας.
  • Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί, με θέμα τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για τη β' αξιολόγηση. Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  • Νεκρό εντόπισε η Πυροσβεστική άνδρα 33 ετών του οποίου το αυτοκίνητο είχε βρεθεί νωρίτερα σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στη Ζάκυνθο, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τη δυνατή νεροποντή. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του νησιού τη Δευτέρα.

Κόσμος

  • Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αποσπά το χρίσμα της δεξιάς για τις κάλπες του 2017 βγάζοντας νοκ-άουτ τον Αλέν Ζιπέ στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής και μπαίνοντας σε τροχιά -βάσει της σημερινής εικόνας των δημοσκοπήσεων- μονομαχίας με την Μαρίν Λεπέν για την προεδρία της Γαλλίας. Με καταμετρημένο περίπου το 90% των ψήφων, ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 67% έναντι του 33% του Ζιπέ. Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στους Σοσιαλιστές και στο εάν ο αντιδημοφιλής Φρανουσά Ολάντ θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ο Φιγιόν υπόσχεται «αλλαγή λογισμικού» για τη Γαλλία.
  • Οι τουρκικές αρχές άφησαν ελεύθερη την δημοσιογράφο της τουρκικής υπηρεσίας του BBC Χατίτζε Κάμερ, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στη νοτιοναατολική Τουρκία ενώ έκανε ρεπορτάζ για δυστύχημα σε ορυχείο χαλκού. Η Χατίτζε Κάμερ «κατηγορείται ότι υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση PKK μέσω του ρεπορτάζ της και της είπαν ότι θα δικαστεί» σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Westdeutscher Rundfunk (WDR) με το οποίο επίσης συνεργάζεται η 39χρονη δημοσιογράφος.
  • Tουλάχιστον 1.000 Σέρβοι στρατιώτες και υποστηρικτές των αιτημάτων τους συμμετείχαν για πρώτη φορά στα χρονικά σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς τους και τις κακές συνθήκες εργασίας, μετέδωσαν σερβικά μέσα ενημέρωσης.
  • Διαμηνύοντας πως «τίποτα δεν θα αλλάξει» ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στην Χίλαρι Κλίντον για την στήριξη του επιτελείου της στην επανακαμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, προπύργιο μέχρι πρότινος του Δημοκρατικού Κόμματος, κατόπιν αιτήματος της Τζιλ Στάιν των Πρασίνων. Ο Τραμπ λέει πως το αίτημα είναι «απάτη» και αναρτά δηλώσεις Κλίντον στη διάρκεια των ντιμπέιτ σχετικά με το σεβασμό του εκλογικού αποτελέσματος -την περίοδο που ο ίδιος ξεσήκωνε αναταραχή με υπόνοιες για στημένες εκλογές και απειλούσε να μην αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα του.
  • Σε δραστικά μέτρα για την απέλαση προσφύγων, των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί, θέλει να προχωρήσει ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης, ο οποίος ανήκει στους Χριστιανοδημοκράτες. Σε έγγραφο που αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου ζητά μείωση παροχών προς τους πρόσφυγες, άμεσες απελάσεις όσων δεν εξασφαλίζουν άσυλο και απώλεια του καθεστώτος ασύλου για όσους επιστρέφουν στη χώρα τους για διακοπές. Οι προτάσεις αυτές αμφισβητούν ευθέως την πολιτική της Μέρκελ για το προσφυγικό.

Οικονομία

  • Ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει για την Ελλάδα, δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Νομίζω ότι θέλουν να συμμετάσχουν, και εμείς τους θέλουμε εντός» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.
  • Το απόγευμα της Δευτέρας (18:15) θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Συμμετοχών θα οδηγήσει σε εισροή 1 δισ. ευρώ στην οικονομία, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, που τονίζει ότι η συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώξει να θέσει τις βάσεις για μία νέα πορεία της χώρας, σε ρήξη με το παρελθόν και και μία σκληρά νεοφιλελεύθερη και κοινωνικά αντιδραστική Δεξιά» λέει ο αναπληρωτής υπουργός.
  • Πεπεισμένος ότι πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για τη συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα. «Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το 'success story' που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται» λέει.
  • Με ξαφνικό θάνατο απειλείται μία στις τρεις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες, καθώς, όπως τονίζει Το Βήμα της Κυριακής, θα εντατικοποιηθούν οι δράσεις των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.

Αθλητισμός

  • Παρά τα δύο γρήγορα γκολ του Εντίν Τζέκο η Ρόμα έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας, Πεσκάρα. Τελικά επικράτησε με 3-2 και σε συνδυασμό με την ήττα της Γιουβέντους ξαναμπήκε στο... κόλπο του τίτλου. Νωρίτερα, ήττα-σοκ στην Γένοβα με 3-1 από την Τζένοα, γνώρισε η πρωτοπόρος του Campionato, Γιουβέντους. Η «γηραιά κυρία» ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» καθώς βρέθηκε να χάνει 3-0 στο πρώτο ημίωρο και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ. Π
  • Σημαντική ευκαιρία να διατηρήσει την διαφορά που είχε από τους διώκτες της, έχασε απόψε η Νις, καθώς για την 14η αγωνιστική του Chammpionat, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Μπαστιά. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Πλεά, αλλά ο Κριβελί στο 60ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
  • Νέο «στραβοπάτημα» για τη Μπαρτσελόνα, αυτή την φορά στο «Ανοέτα» κόντρα στη Σοσιεδάδ. Οι Καταλανοί μπορεί να απάντησαν με τον Μέσι στο γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι Βάσκοι, ωστόσο, το 1-1 έμεινε έως το φινάλε και, πλέον, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο Ρεάλ μετά από 13 αγωνιστικές.
  • Η παραμονή των παικτών του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο μέχρι το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ήταν η «απάντηση» της διοίκησης στη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας (με εξαίρεση ένα μικρό μέρος του δεύτερου μέρους) με τον Πανιώνιο.
  • Ο Λούκας Βιγιαφάνες άλλαξε τα διαγραφόμενα δεδομένα στις καθυστερήσεις και με το γκολ που πέτυχε χάρισε το βαθμό στον Παναθηναϊκό με τον Πανιώνιο (1-1), που είχε προηγηθεί με τον Ανσαριφάρντ στο 71΄. Τον ερώτημα είναι εάν το γκολ του Αργεντινού θα «παγώσει» τις επικείμενες εξελίξεις που θα έφερνε τυχόν ήττα από τους Νεοσμυρνιώτες, αν και μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη η ισοπαλία του Παναθηναϊκού μοιάζει με... ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου