Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

"Αν έχεις τύχη διάβαινε". Κολομβία: Τέσσερα άτομα δεν ανέβηκαν στο αεροσκάφος

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2016Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά

Για εβδομήντα έναν νεκρούς και έξι επιζώντες στο δυστύχημα του αεροσκάφους που μετέφερε την βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένζε (Chapecoense), έκαναν λόγο οι αρχές της Κολομβίας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν ανακοινώσει.
«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες», ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 75 νεκρούς, όμως τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος.
Ο Λουίς Πέρες Γκουτιέρες, ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κολομβίας όπου σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφος τύπου British Aerospace 146 (βελτιωμένης εκδοχής του Avro RJ), ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά. Το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία το 1999.

«Βλάβες στα ηλεκτρονικά συστήματα»
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του, με την οποία γνωστοποιούσε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ο πιλότος του αεροσκάφους της βολιβιανής αεροπορικής εταιρείας Lamia έκανε λόγο για «βλάβες στα ηλεκτρονικά συστήματα».
Νωρίτερα, οι κολομβιανές Αρχές είχαν ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε έκτος επιζών, ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, μετά τη συντριβή αεροπλάνου που μετέφερε 81 ανθρώπους το βράδυ της Δευτέρας κοντά στη Μεντεγίν, στα βορειοδυτικά της χώρας.
«Επιβεβαιώνεται η διάσωση  έκτου επιζώντα, του ποδοσφαιριστή Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, ο οποίος μεταφέρθηκε από τον τόπο της συντριβής. Η πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες δεν έχει αποκλεισθεί», ανακοίνωσε η κολομβιανή Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (UNGRD), η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 76 νεκρούς και πέντε επιζώντες.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν παίκτες, προπονητές και προσωπικό της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Σαπεκοένζε, όπως και δημοσιογράφοι, οι οποίοι επρόκειτο να καλύψουν τον τελικό του Sudamericana, ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της νότιας Αμερικής, ανάλογης με αυτήν του Europa Legue. Η ποδοσφαιρική αποστολή μαζί με τους δημοσιογράφους αποτελείτο από 42 ανθρώπους.
Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου στην Σάντα Κρους της Βολιβίας.
Στους λογαριασμούς της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα ανεβαίνουν διαρκώς πληροφορίες και ειδήσεις με παίκτες της ομάδας που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Στο ίδιο αεροπλάνο πριν από δυο εβδομάδες η Αργεντινή με τον Μέσι
Ωστόσο, η ομάδα σε επίσημη ανακοίνωσή της, ξεκαθάρισε ότι για να μην υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, επιφυλάσσεται να κάνει ανακοινώσεις μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές της Κολομβίας.
Στην περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, διασώστες και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων γίνονται υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Η σφοδρή βροχόπτωση ανάγκασε τα σωστικά συνεργεία να σταματήσουν τις επιχειρήσεις στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν μέσω Twitter.
Η πτήση επρόκειτο να φτάσει στο Μεντεγίν στις 4:33 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), έχασε όμως την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ρίο Νέγκρο, λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρονικά του συστήματα.
Μετά από την είδηση για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Chapecoense, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.
Κατά τραγική σύμπτωση, με το ίδιο αεροσκάφος ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες η εθνική ομάδα της Αργεντινής στην Βραζιλία, όπου έχασε από την Εθνική Βραζιλίας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Τότε, με την εθνική της Αργεντινής ταξίδευε και ο Μέσι.Αναστέλλεται το Copa SudamericanaΜετά την είδηση της συντριβής, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.
Ήταν η πρώτη φορά που αυτή η μικρή ομάδα από το Τσάπεκο είχε φθάσει στον τελικό μιας σημαντικής νοτιοαμερικανικής διοργάνωσης, αλλά ήταν το αουτσάιντερ στο ματς με μια ομάδα η οποία πήγαινε για το νταμπλ αφού είχε κερδίσει τον Ιούλιο το Copa Libertadores. Η Ατλέτικο Νασιονάλ, αντίπαλος της Σαπεκοένσε στον τελικό του Copa Sudamericana, πρότεινε στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) να απονείμει τιμής ένεκεν το τρόπαιο στο σύλλογο της Βραζιλίας, που αφανίστηκε σε αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Εν τω μεταξύ, φίλαθλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ απευθύνουν μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κάλεσμα να συγκεντρωθεί ο κόσμος στο στάδιο του Μεντεγίν την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο πρώτος τελικός, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της τραγωδίας.
Θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο 
Τα συλλυπητήριά τους για την αεροπορική τραγωδία έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες ανά τον κόσμο, που εκφράζουν τη θλίψη και την αλληλεγγύη τους. 
Από τις πρώτες που αντέδρασαν ήταν οι ισπανικές. 
Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγραψε στο Twitter: «Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι από το δυστύχημα με το αεροπλάνο που μετέφερε την Σαπεκοένσε και τον πρώην συμπαίκτη μας Cleber Santana». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου