Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Το Ιδρυμα της Οικογένειας Μανώλη μοίρασε πάνω από 2.000 γαλοπούλες και τίμησε τον «Ε.Κ.»


Εθελοντές φορτώνουν κιβώτια με γαλοπούλες που θα τα μεταφέρει σε Οίκους Ευγηρίας στην περιοχή του Λόουελ της Μασαχουσέτης. Διακρίνεται η Ελενα Μανώλη, σύζυγος του Ηλία Μανώλη. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Ιδρυμα της οικογένειας Νίκου και Βούλας Μανώλη -The Manolis Family Foundation- από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης μοίρασε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, πάνω από δύο χιλιάδες γαλοπούλες και ισάριθμες τσάντες μέσα στις οποίες υπήρχαν όλα τα απαραίτητα υλικά για το μαγείρεμα ενός αξιοπρεπούς και ανθρώπινου γεύματος για την επικείμενη Ημέρα των Ευχαριστιών.
Πιο ειδικά, πάνω από δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, εθνικότητας, θρησκευτικής ομολογίας, χρώματος και μορφωτικού επιπέδου, ανάμεσά τους και ομογενείς στο Λόουελ, στο Ντράκετ, στο Τσέλμσφορντ, στο Τούξμπερι, στο Μπέντφορντ και αλλού θα απολαύσουν την Πέμπτη, ανήμερα της μεγάλης Εθνικής Γιορτής των Ευχαριστιών, ένα ζεστό, πλούσιο, ανθρώπινο γεύμα.
Φέτος ήταν η 22η χρονιά που η οικογένεια Μανώλη, ο Νίκος με την σύζυγό του Βούλα, ο γιος τους Ηλίας και η σύζυγός του Ελενα, και ο έτερος γιος τους ο Ευθύμιος, μοίρασε ακόμα μεγαλύτερη αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη.

Το ζεύγος Νίκου και Βούλας Μανώλη, από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, τίμησε τον «Ε.Κ.» για την προσφορά των 101 ετών στην Ομογένεια και τον Ελληνισμό, με ειδική πλακέτα την οποία παρέλαβε ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος. Φωτογραφία «Ε.Κ.»

Επίσης το Ιδρυμα της Οικογένειας Μανώλη, τίμησε τον «Εθνικό Κήρυκα» για «την πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά του επί 101 χρόνια στην Ομογένεια της Αμερικής, στην Ελλάδα, σ’ ολόκληρο τον Ελληνισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Μανώλης επιδίδοντας τη σχετική τιμητική πλακέτα.
Απευθυνόμενος στους δεκάδες εθελοντές είπε ακόμα, πως «επί πολλά χρόνια ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι πάντοτε εδώ μαζί μας, δημοσιοποιεί το έργο τούτο της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης και μας συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο».
Παρούσα στη διανομή των γαλόπουλων και της τιμητικής διάκρισης του «Ε.Κ.» ήταν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, κ. Ιφιγένεια Καναρά, την οποία ο κ. Νίκος Μανώλης παρουσίασε σε όλους με θερμά λόγια, τονίζοντας ότι «η παρουσία σας σήμερα μας τιμά και μας συγκινεί ιδιαίτερα διότι μας φέρατε την Ελλάδα εδώ, την πατρίδα που τόσο αγαπούμε και σεβόμαστε, την πατρίδα που λατρεύουμε».

Ο κ. Νίκος Μανώλης εξηγεί στη γενική πρόξενο κυρία Ιφιγένεια Καναρά για τη διοργάνωση και τη διανομή των γαλόπουλων και των λοιπών συστατικών για το γεύμα των Ευαχαριστιών. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Μανώλης εξήγησε στην κυρία Καναρά όλα όσα έχουν σχέση με την προετοιμασία, τη συσκευασία και τη διανομή των γαλόπουλων και των λοιπών ειδών για το τραπέζι των Ευχαριστιών που τοποθετούνται μέσα σε κάθε τσάντα. Ο κ. Μανώλης είπε ότι «τώρα αρχίζει το φόρτωμα στα αυτοκίνητα. Ξεκινούμε με τη διανομή σε στρατιώτες, σε εκκλησίες, σε γέροντες και στη συνέχεια στις Υπηρεσίες. Οι καημένοι οι στρατιώτες δεν έχουν τα απαραίτητα, επιστρέφουν από τα πεδία των πολέμων και είναι εγκαταλειμμένοι και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι εμείς έχουμε την ελευθερία χάρη σ’ αυτούς».
Πολλές δεκάδες εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας και επαγγελματικού προσανατολισμού, διευθυντές μεγάλων εταιρειών και τραπεζών, αστυνομικοί, στελέχη της πόλης του Λόουελ και πολλοί νέοι άνθρωποι αψήφησαν το τσουχτερό ψύχος και έδωσαν το παρών, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στο προσκλητήριο.
Η προετοιμασία και η διανομή από τους εθελοντές ξεκίνησε με προσευχή που ανέπεμψε και φέτος ο Αρχιμανδρίτης Λεωνίδας Φάρης, προϊστάμενος της Αντιοχειανής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λόουελ. Ο π. Φάρης συνεχάρη την οικογένεια Μανώλη για το «Θεάρεστο έργο της».
Η γενική πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ιδρυμα της Οικογένειας Μανώλη για την ευγενική πρόσκληση. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα την ευκαιρία να έλθω και πραγματικά οφείλω να πω μετά από αυτό που είδα σήμερα εδώ, με τους δεκάδες εθελοντές μέσα στο κρύο, ότι η προσπάθεια είναι αξιέπαινη. Πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη θα λάβουν το γεύμα των Ευχαριστιών, κι η προσφορά αυτή είναι πάνω από όλα μια προσφορά αγάπης ενδεικτική και αντιπροσωπευτική της ελληνικής φιλοξενίας».
Η κυρία Καναρά είπε ακόμα, πως «θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ για τη βράβευση που έλαβε σήμερα για την προσφορά του στα κοινά. Είχα την ευκαιρία πολλές φορές στο παρελθόν να πω ότι η αδιάλειπτη παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας είναι σημαντική διότι πράγματι προβάλλει το έργο μας για την προώθηση του Ελληνισμού ενημερώνοντας τα μέλη της Κοινότητας που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν».

Ο κ. Νίκος Μανώλης έχει αφιερώσει δύο αίθουσες στο ιδιόκτητο κτίριο του για την στέγαση του Ιδρύματος Manolis Family Foundation. Φωτογραφία «Ε.Κ.» Θεόδωρος Καλμούκος

Οταν ρωτήσαμε τον κ. Νίκο Μανώλη πώς αισθάνεται σήμερα που έφτασε η προσπάθειά τους τόσο ψηλά και διανέμουν δύο και πλέον χιλιάδες γαλοπούλες και όλα τα είδη για το γεύμα των Ευχαριστιών, απάντησε «μεγάλη συγκίνηση και χαρά» και συμπλήρωσε πως «ήλθαμε από την Ελλάδα με τίποτε, με δύο βαλίτσες, κι αλήθεια πώς μπορείς να μη δώσεις στους ανθρώπους εκείνους που έχουν ανάγκη ακόμα και από τα πιο απαραίτητα»;
Η κυρία Βούλα Μανώλη, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη της προσπάθειας και αφιερώνει πολλές ώρες στη διοργάνωση και τον συντονισμό της διανομής, αφού μόνο εκείνη και κανείς άλλος γνωρίζει τα ονόματα των ανθρώπων που λαμβάνουν τη δωρεά, αναρωτήθηκε: «πώς πέρασαν τα χρόνια, λες και ήταν χτες, μιλούμε για 23 χρόνια, τα παιδιά ήταν μικρά και τώρα έχουν ήδη αναλάβει εκείνα τούτο το έργο».
Ο κ. Χρήστος Τσιμήκας, εξάδελφος του κ. Νίκου Μανώλη, ο οποίος ανελλιπώς δίνει κάθε χρόνο το παρών στη διανομή, δήλωσε στον «Ε.Κ.» τον οποίον διαβάζει επί πολλά χρόνια, πως «ο εξάδελφός μου Νίκος είναι ένας μικρός επιχειρηματίας, αλλά είναι ένας μεγάλος φιλάνθρωπος. Φέτος πάλι όπως και κάθε χρόνο, επί 23 χρόνια, μοιράζει στους φτωχούς ανθρώπους πάνω από δύο χιλιάδες γαλοπούλες».
«Φαντάζεστε πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα απολαύσουν αυτό το γεύμα σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή των Ευχαριστιών», τόνισε. Πρόσθεσε πως «οι ευχές αυτών των ανθρώπων θα ακολουθούν τον Νίκο, τη σύζυγό του Βούλα, τα δυο τους παιδιά τον Ευθύμιο και τον Ηλία με την σύζυγο του Ελένη σε όλη τους τη ζωή».
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από είκοσι τρία χρόνια με τριάντα γαλοπούλες, τις οποίες μάλιστα ο Νίκος και η Βούλα Μανώλη μαγείρευαν οι ίδιοι και τις μετέφεραν σ’ εκείνους που είχαν ανάγκη, διότι οι άνθρωποι δεν είχαν καν φούρνους να τις μαγειρέψουν.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου