Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Πανηγυρίζουν οι Κουβανοί του Μαϊάμι μετά το θάνατο του Κάστρο

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2016ΧΟΡΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

Η «μικρή Αβάνα» του Μαϊάμι, η γειτονιά της Φλόριντα όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός Κουβανών, γιορτάζει… Η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο έκανε τους Κουβανούς να ξεχυθούν στους δρόμους. 


Πανηγυρίζουν οι Κουβανοί του Μαϊάμι μετά το θάνατο του Κάστρο [vid]

Χτυπούσαν κατσαρόλες, κόρνες, τραγουδούσαν και χόρευαν. Ορισμένοι έριξαν μέχρι και πυροτεχνήματα.
«Μακάρι να ζούσε ο πατέρας μου να το δει αυτό…» δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald ο 27χρονος Abraham Quintero. 
Το πλακάτ γράφει: «Είμαι από την Κόστα Ρίκα και σε αγαπώ Κούβα»
Γύρω του, ανέμιζαν σημαίες της Κούβας και ακούγονταν στη διαπασών τα τραγούδια του εξόριστου Willi Chirino. Οι γονείς σήκωσαν τα παιδιά τους από τα κρεβάτια και κατέβηκαν στους δρόμους με τις… πιτζάμες. 
«Ελευθερία!» φώναζαν μικροί και μεγάλοι, που φαίνεται ότι ελπίζουν ότι σύντομα θα έρθει η «αλλαγή» στη χώρα τους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει τίποτα αύριο. Αλλά υπάρχει συναισθηματική φόρτιση για αυτό» δήλωσε ο 21χρονος Victor Perez-Aubreu. 
H 80χρονη Elisa Martin, που εγκατέλειψε την Κούβα το 1962, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της παρακολουθούσε τις σκηνές με γουρλωμένα μάτια. «Αισθάνομαι άσχημα για όλα όσα βιώνουν ακόμη οι Κουβανοί. Εχει κάνει τόσα κακά πράγματα» δήλωσε στην εφημερίδα η ηλικιωμένη γυναίκα, που αποκάλυψε ότι δεν περίμενε ότι θα ζήσει να δει την ημέρα που η χώρα θα «γλίτωνε από τον Κάστρο». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου